18 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΜικρά ΚαθημερινάΚαλοκαιρινά ροφήματα που ξεχωρίζουν

Καλοκαιρινά ροφήματα που ξεχωρίζουν


Της Μαριλένας Κουντούρη,

Βρισκόμαστε στη μέση του καλοκαιριού, κάτι που σημαίνει ότι οι υψηλές θερμοκρασίες και οι καύσωνες είναι συχνό φαινόμενο. Ειδικότερα φέτος, ο παρατεταμένος καύσωνας πλήττει με πολλούς και διάφορους τρόπους τη ζωή μας. Πολλές φορές, προκειμένου να δροσιστούμε και να ενυδατωθούμε, επιλέγουμε διαφόρων ειδών ροφήματα τα οποία μας συνοδεύουν για όλους τους θερινούς μήνες, ενώ κάποιοι από εμάς τα επιλέγουμε κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου. Πάμε, λοιπόν, να δούμε μερικά από τα πιο δημοφιλή ροφήματα που προσφέρουν σε όλους μας ανάσες δροσιάς!

Smoothies

Τα smoothies προτιμώνται από ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων κι αυτό διότι είναι ένα από τα πιο υγιεινά ροφήματα. Αποτελεί πλούσια πηγή βιταμινών και θρεπτικών συστατικών και συμβάλει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Ακόμη, λόγω των φρούτων ή και των λαχανικών που περιέχει, παρέχει ενέργεια και όρεξη για την υπόλοιπη μέρα.

Milkshakes

Το ρόφημα των παιδικών μας χρόνων! Ένα δροσιστικό ποτήρι milkshake είναι μία safe επιλογή για όποιον επιθυμεί κάτι δροσιστικό και ταυτόχρονα γευστικό. Αυτό που καθιστά τα milkshake τόσο ελκυστικά είναι το παγωτό που τους προσφέρει την ιδιαίτερη αυτή απαλή γεύση.

Πηγή εικόνας: pexels.com / Δικαιώματα χρήσης: Sebastian Coman Photography

Γρανίτες

Μία ακόμη δροσιστική επιλογή είναι και οι γρανίτες! Βασίζονται στον πάγο και αποτελούνται από διάφορες γεύσεις φρούτων ανάλογα με τα γευστικά μας γούστα. Παρά το γεγονός, ότι είναι πλούσιες σε ζάχαρη, είναι η νούμερο 1 επιλογή μικρών και μεγάλων για την ιδιαίτερή τους γεύση.

Cocktails

Αλκοολούχα cocktails ή μη, δεν παύουν να είναι μία ευχάριστη συντροφιά τις καλοκαιρινές βραδιές στη θάλασσα ή και στο σπίτι. Άπειροι συνδυασμοί και άπειρες γευστικές απολαύσεις σε περιμένουν να τα δοκιμάσεις!

Tip: Λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε αλκοόλ χρειάζεται να καταναλώνονται με μέτρο!

Παγωμένος καφές

Ένα ρόφημα που καταναλώνεται και τον χειμώνα και επιλέγεται πολύ συχνά στην καθημερινή ζωή. Το ελληνικό καλοκαίρι σηματοδοτεί και την άφιξη του παγωμένου καφέ, ο οποίος προσφέρει ενέργεια και συμβάλει στην αποδοτικότητά μας. Το λεγόμενο freddo κυριαρχεί στις ζωές μας και είναι ένα ευχάριστο και δροσιστικό αφέψημα για όλες τις ώρες της ημέρας.

Όλα τα παραπάνω ροφήματα δε μπορεί κανείς να τα απολαύσει δίχως την ιδανική συντροφιά. Συγκεντρωθείτε με την παρέα σας και τους αγαπημένους σας ανθρώπους προσφέροντάς τους μερικά παγωμένα και γευστικά ροφήματα, για να καταπολεμήσετε τις υψηλές θερμοκρασίες. Ας απολαύσουμε όλοι, λοιπόν, το ελληνικό καλοκαίρι και όλα όσα έχει να μας προσφέρει με ηρεμία, χαλάρωση και καλή διάθεση.


TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Μαριαλένα Κουντούρη, Β' Αρχισυντάκτρια Κοινωνικών Θεμάτων
Μαριαλένα Κουντούρη, Β' Αρχισυντάκτρια Κοινωνικών Θεμάτων
Κατάγεται από την Νεάπολη Λακωνίας. Είναι γεννημένη το 2003 και σήμερα φοιτά στο Τμήμα Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Πατρών. Τα ενδιαφέροντά της είναι η μουσική και σαφώς η ανάγνωση βιβλίων, η οποία αποτελεί τη βάση του αντικειμένου σπουδών της. Γνωρίζει Αγγλικά και Γαλλικά. Ακόμη, ασχολείται με τον αθλητισμό και απολαμβάνει ιδιαίτερα την ύπαιθρο και τους περιπάτους στη φύση.