23.9 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΤαξίδιαΜια συναρπαστική οδική περιήγηση στη Φλάνδρα (Μέρος Α')

Μια συναρπαστική οδική περιήγηση στη Φλάνδρα (Μέρος Α’)


Της Δήμητρας Κολλάρου,

Η επόμενη σειρά οδικών ταξιδιών που θα σας παρουσιάσουμε αφορά μια πανέμορφη μικρή γωνία της Ευρώπης… τη Φλάνδρα. Μιλάμε για τη βόρεια Ευρώπη, συνεπώς, οι δομές αλλά και η φύση οργιάζουν… Ένα μικρό οδικό ταξίδι που θα σας γεμίσει νέες εικόνες διαφορετικές από αυτές που έχουμε συνηθίσει.

Μέρα 1η

Το ταξίδι δε θα μπορούσε να ξεκινά από αλλού πέρα από τις Βρυξέλλες. Προκειμένου να τις απολαύσει κανείς 3 μέρες είναι απαραίτητες. Η περιήγηση ξεκινά νωρίς το πρωί με τον Καθολικό Καθεδρικό ναό του Saint-Michael. Ο ναός πήρε το όνομά του προς τιμή του προστάτη της πόλης. Πρόκειται για τον ναό όπου οι Βασιλείς επιλέγουν για όλα τα χριστιανικά μυστήρια. Ολοκληρώθηκε το 1047 και, στη συνέχεια, κατά τους αιώνες προστίθενται νέα στοιχεία. Κατά την επίσκεψη στον ναό καλό θα ήταν να μην παραλείψετε να δείτε τα ρωμαϊκά ερείπια και τη ρωμαϊκή κρύπτη, καθώς και τον θησαυρό του ναού. Κλείστε εισιτήρια διαδικτυακά, για να έχετε και μια επιπλέον δωρεάν ξενάγηση.

Στη συνέχεια, σειρά έχει το δημαρχείο των Βρυξελλών – Ηotel de Ville, κάντε τη βόλτα σας και θαυμάστε αυτό το τεράστιο παλάτι γοτθικού ρυθμού. Σειρά έχει φυσικά το άγαλμα Manneken Pis– γνωστό και ως πιόνι της Μονόπολης. Εκτός από αρκετά ιδιαίτερο το αγόρι είναι συνδεδεμένο με πολλές ιστορίες. Μια εικασία είναι πως είχε χαθεί και ο πατέρας του το βρήκε να ουρεί στο συγκεκριμένο και στη συνέχεια δώρισε το άγαλμα στην πόλη. Άλλη θεωρία, θέλει το αγόρι να ουρεί επάνω σε εκρηκτικά σώζοντας την πόλη από μια μεγάλη καταστροφή. Όποια και εάν είναι η αλήθεια πρόκειται για ένα ενδιαφέρον άγαλμα με δική του προσωπική γκαρνταρόμπα, καθώς διαθέτει διάφορα ρούχα με τα οποία τον ντύνουν σε εθνικές εορτές.

Επόμενος σταθμός είναι το Royal Museum of Fine Arts, ένα μουσείο που περιλαμβάνει έργα από τον 15ο έως και τον 21ο αιώνα. Οι επισκέψεις της ημέρας κλείνουν με την επίσκεψη το Belgian Royal Palace, ένα από τα εντυπωσιακότερα παλάτια στην Ευρώπη και μάλιστα με δωρεάν είσοδο!

Πηγή εικόνας και Δικαίωμα χρήσης: Unsplash
Φωτογράφος: Despina Galani

Μέρα 2η 

Σήμα κατατεθέν του Βελγίου είναι οι σοκολάτες του, έτσι η σημερινή μέρα ξεκινά στο μουσείο κακάο και σοκολάτας. Μια γλυκιά περιήγηση που θα σας μείνει αξέχαστη και θα σας παράσχει πολλές πληροφορίες για την ιστορία της σοκολάτας μόλις ξεκινά!. Επόμενο ιδιαίτερο μουσείο είναι εκείνο των μουσικών οργάνων. Το μουσείο αυτό ενέχει μια πραγματικά τεράστια συλλογή από 9000 όργανα του 19ου και 20ου αιώνα. Αποχαιρετώντας τις Βρυξέλλες, αξίζει να περιηγηθείτε στο BELvue, έναν χώρο που συνοψίζει την ιστορία της πόλης, ενώ έχει τόσο μόνιμες όσο και παροδικές εκθέσεις.

Αφήνοντας πίσω μας την πόλη των Βρυξελλών κατευθυνόμαστε προς το Namur μια γραφική πανεπιστημιούπολη. Πρώτος σταθμός η γέφυρα Pont de Jambes, μια γέφυρα που φαίνεται να βρίσκεται εκεί από τη Ρωμαϊκή Εποχή συνδέοντας τον Μόσα με το «πόδι» του καθεδρικού της Namur. Έπειτα, συνεχίζουμε με το κάστρο του Namur, το οποίο χτίστηκε κατά τη Ρωμαϊκή Εποχή και άλλαξε πολλές φορές μέσα στα χρόνια. Έπειτα, χαρείτε την υπόλοιπη ημέρα κάνοντας βόλτες και δοκιμάζοντας παραδοσιακές γεύσεις του Βελγίου, όπως άλλωστε οι ασύγκριτες και πολύφημες τηγανιτές πατάτες του…

Στο επόμενο μέρος θα επισκεφτούμε 2 από τις ομορφότερες πόλεις των Φλανδρών… Γάνδη και Αμβέρσα ανακαλύπτοντας λίγο καλύτερα το μεσαιωνικό Βέλγιο.


ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΠΗΓΗ
  • Create Your Belgium Guide, visitacity.com, διαθέσιμο εδώ

 

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Δήμητρα Κολλάρου
Δήμητρα Κολλάρου
Γεννήθηκε στην πόλη της Πάτρας το 2001. Τεταρτοετής φοιτήτρια του τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών. Προσπαθεί να ισορροπήσει μεταξύ ορθολογικών και στοχαστικών δοκιμίων. Στην καθημερινότητά της, αν δεν την βρείτε να ερευνά πίσω από τον εργαστηριακό πάγκο, θα τη βρείτε σίγουρα πίσω από ένα λάπτοπ να οργανώνει και να ερευνά για το επόμενο ταξίδι της.