17.6 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτισμόςΒιβλιοΔιαβάσαμε και προτείνουμε: «Μια φορά και μια ραγισμένη καρδιά» της Stephanie Garber

Διαβάσαμε και προτείνουμε: «Μια φορά και μια ραγισμένη καρδιά» της Stephanie Garber


Της Ακριβής Ρακιντζή,

Έχοντας κάνει τεράστια επιτυχία με τη σειρά βιβλίων Κάραβαλ, η οποία κυκλοφορεί σε τριάντα τέσσερις χώρες και έχοντας βρεθεί στις υψηλότερες θέσεις στις λίστες των best seller βιβλίων, η Stephanie Garber επιστρέφει δυναμικά με τη spin off σειρά της τριλογίας Κάραβαλ, με τίτλο Μια φορά και μια ραγισμένη καρδιά, σε κυκλοφορία από τις Εκδόσεις Ψυχογιός.

Πηγή εικόνας: goodreads.com

Στην πλοκή του βιβλίου, η Stephanie Garber δημιουργεί μια ονειροπόλα ηρωίδα, την Ιβάντζελιν Φοξ, η οποία πάντα πίστευε στα παραμύθια, στην αληθινή αγάπη και στο ευτυχισμένο τέλος. Το ευτυχισμένο τέλος είναι αυτό που επιθυμεί και η ίδια για τον εαυτό της, έως ότου μαθαίνει ότι ο έρωτας της ζωής της σκοπεύει να παντρευτεί κάποια άλλη. Θέλοντας να γιατρέψει τη ραγισμένη της καρδιά, η Ιβάντζελιν αποφασίζει να σταματήσει τον γάμο. Σε αυτό το σημείο είναι που θα βρεθεί στον δρόμο της ο χαρισματικός, αλλά ύπουλος Πρίγκιπας των Καρδιών, με τον οποίο θα κάνει μια συμφωνία. Για όσους μπορεί να έχουν διαβάσει την τριλογία Κάραβαλ, ο Πρίγκιπας των Καρδιών ή αλλιώς Τζακς, είναι ένας χαρακτήρας που συναντάμε ξανά σε αυτήν τη σειρά και, μάλιστα, σε κεντρικό ρόλο. Ο Τζακς, ως αντάλλαγμα για τη βοήθειά του, ζητάει από την Ιβάντζελιν τρία φιλιά, τα οποία θα δοθούν όποτε και όπου επιλέξει εκείνος. Η Ιβάντζελιν, πολύ γρήγορα, θα μάθει ότι οι συμφωνίες και τα παζάρια με μια αθάνατη Μοίρα είναι ένα επικίνδυνο παιχνίδι. Ο Πρίγκιπας των Καρδιών έχει άλλα σχέδια για την Ιβάντζελιν, τα οποία θα οδηγήσουν είτε στο πιο ευτυχισμένο τέλος είτε στη μεγαλύτερη τραγωδία…

H Garber συνδέει έξυπνα το νέο της βιβλίο με την προηγούμενη σειρά της, χωρίς φυσικά να δώσει πολλά spoilers, κάνοντας, ταυτόχρονα, με έναν τρόπο και τους αναγνώστες του Κάραβαλ να νιώσουν νοσταλγία. Επίσης, κάτι ακόμα που θα χαροποιήσει ιδιαίτερα τους αναγνώστες της προηγούμενης σειράς είναι ότι, πολλοί γνώριμοι χαρακτήρες και ήρωες της τριλογίας Κάραβαλ κάνουν την εμφάνισή τους στο νέο βιβλίο της Garber. Ωστόσο, επειδή υπάρχει η πιθανότητα μικρών spoilers, που βέβαια δεν επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό τη γενική εμπειρία της ανάγνωσης, προσωπικά θα συνιστούσα να διαβάσετε πρώτα την τριλογία Κάραβαλ, προτού βουτήξετε στον κόσμο της Ιβάντζελιν και του Τζακς.

Η Stephanie Garber, για άλλη μια φορά, φτιάχνει μια ιστορία που σε καθηλώνει, μια ιστορία που με τις μαγικές της ιδιότητες κάνει τον αναγνώστη να «κολλήσει» από τις πρώτες σελίδες. Η συγγραφέας σε μεταφέρει σε έναν κόσμο που φαινομενικά μοιάζει με παραμύθι, αλλά είναι γεμάτος ίντριγκες, μυστήρια και κινδύνους. Η μαγεία είναι τόσο διάχυτη, όσο η εξαπάτηση και τα απώτερα κίνητρα των χαρακτήρων, με συνέπεια ο αναγνώστης να μην μπορεί ποτέ να είναι απόλυτα σίγουρος για το άτομο που πρέπει να εμπιστευτεί ή για το τι θα συμβεί στη συνέχεια.

Αυτή τη μαγευτική πλοκή έρχεται να τη συμπληρώσει ένα καστ από περίπλοκους και αρκετά ενδιαφέροντες χαρακτήρες. Ο νέος χαρακτήρας που μας συστήνει η Garber είναι η Ιβάντζελιν, η οποία είναι και η βασική ηρωίδα του βιβλίου. Είναι μια νεαρή κοπέλα που πιστεύει στον έρωτα με την πρώτη ματιά και δεν επιθυμεί τίποτα άλλο από το να βρει το δικό της ευτυχισμένο τέλος. Αυτό φυσικά δεν έρχεται εύκολα, αφού το μονοπάτι της διασταυρώθηκε με τον Τζακς, τον αινιγματικό Πρίγκιπα των Καρδιών. Ο Τζακς είναι ένας χαρακτήρας του οποίου τα κίνητρα δεν είναι εντελώς προφανή, άλλοτε οι πράξεις του είναι μοχθηρές και άλλοτε σχεδόν ηρωικές.

Πηγή εικόνας: blog.public.gr

Για άλλη μια φορά, η Stephanie Garber έχει δημιουργήσει έναν υπέροχο μαγικό κόσμο. Ο ρυθμός της ιστορίας είναι σχετικά γρήγορος και η γραφή της Garber ρέει αβίαστα, κάνοντας τον αναγνώστη να μη συνειδητοποιήσει καν ότι έχει ήδη τελειώσει το μισό βιβλίο πριν καν καλά-καλά το ξεκινήσει. Μέσα στο βιβλίο γίνονται συνεχώς απρόοπτες ανατροπές και το τέλος του πρώτου βιβλίου δίνει ένα αρκετά συγκλονιστικό φινάλε, αφήνοντας τον αναγνώστη σε μεγάλη αγωνία για το τι πρόκειται να ακολουθήσει στη συνέχεια.

Το Μια φορά και μια ραγισμένη καρδιά είναι ένα εντυπωσιακό παραμύθι που θα μαγέψει τους αναγνώστες. Ένα βιβλίο φαντασίας που στρέφεται γύρω από το εξής ερώτημα: Πόσο μακριά θα έφτανες για να αποκτήσεις το αίσιο τέλος σου;


 

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ακριβή Ρακιντζή
Ακριβή Ρακιντζή
Γεννήθηκε το 1997 στην Πάτρα, όπου και διαμένει. Είναι απόφοιτη του Τμήματος Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Πατρών και αυτή τη στιγμή σπουδάζει στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών με τίτλο «Τέχνη-Πολιτιστική Κληρονομιά-Αναπτυξιακές Πολιτικές» του ΕΑΠ. Αγαπά τη λογοτεχνία, τον κινηματογράφο, τις σειρές και οτιδήποτε σχετικό με την Ιστορία και τις Τέχνες. Στον ελεύθερο της χρόνο βλέπει ταινίες, διαβάζει βιβλία και περνάει χρόνο με το σκύλο της.