12.7 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠολιτισμόςΜουσικήΤα 5 all-time classic χριστουγεννιάτικα τραγούδια που πρέπει να έχεις στη χριστουγεννιάτικη...

Τα 5 all-time classic χριστουγεννιάτικα τραγούδια που πρέπει να έχεις στη χριστουγεννιάτικη λίστα σου!


Του Ανδρέα Πετρόπουλου,

Τα Χριστούγεννα είναι η εποχή του χρόνου που όλοι περιμένουμε με ανυπομονησία. Ο στολισμός του δέντρου, τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες είναι το εναρκτήριο λάκτισμα για να ξεκινήσει αυτή η υπέροχη εποχή. Χριστούγεννα, όμως, χωρίς χριστουγεννιάτικα τραγούδια γίνονται; Δεν γίνονται φυσικά, γι’ αυτό και σου συγκέντρωσα εδώ το top 5 των all-time classic χριστουγεννιάτικων κομματιών που δεν πρέπει να λείπουν απ’ τη μουσική σου λίστα.

1) Mariah Carey – All I Want For Christmas Is You

Το απόλυτο χριστουγεννιάτικο διαχρονικό κομμάτι όλων των εποχών είναι το “All I Want For Christmas Is You” απ’ τη Mariah Carey, που της έχει χαρίσει και τη μισή της περιουσία, εδώ που τα λέμε. Πρόκειται για το τέταρτο στούντιο άλμπουμ της και το πρώτο της εορταστικό άλμπουμ Merry Christmas (1994). Γράφτηκε και παρήχθη από την Carey και τον Walter Afanasieff. Το τραγούδι κυκλοφόρησε ως το βασικό τραγούδι από το άλμπουμ στις 29 Οκτωβρίου 1994.

2) Wham! – Last Christmas

To “Last Christmas είναι άλλο ένα διαχρονικό κομμάτι που θα ακούμε όσα Χριστούγεννα κι αν έρθουν. Έχει τραγουδηθεί από το συγκρότημα Wham!, με front singer τον George Michael. Πρόκειται για ένα κομμάτι που δεν πρέπει να λείπει απ’ την Christmas playlist σου! Το “Last Christmas είναι ένα τραγούδι του βρετανικού ποπ ντουέτου Wham! που κυκλοφόρησε αρχικά τον Δεκέμβριο του 1984 στη CBS Records διεθνώς και ως διπλό A-side στην Epic Records με το Everything She Wants στο Ηνωμένο Βασίλειο. Δημιουργός και παραγωγός είναι ο George Michael, ενώ έχει γνωρίσει επανεκτελέσεις από πολλούς καλλιτέχνες μετά την πρώτη του κυκλοφορία.

Πηγή εικόνας: lefkadazin.gr

3) Δέσποινα Βανδή – Χριστούγεννα

Το κομμάτι «Χριστούγεννα» της Δέσποινας Βανδή είναι γραμμένο σε μουσική και στίχους του Φοίβου και συμπεριλαμβάνεται στον δίσκο Γεια που κυκλοφόρησε το 2001. Είναι ένα απ’ τα τραγούδια που δημιούργησαν αίσθηση απ’ την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας τους, αφού το κομμάτι γνώρισε μεγάλη επιτυχία. Κάθε χρόνο, το κομμάτι αναπαράγεται σε clubs, καταστήματα και, φυσικά, ερμηνεύεται και από την Δέσποινα Βανδή στα live concerts της.

4) Andy Williams – It’s the Most Wonderful Time of the Year

Άλλο ένα κομμάτι που θα αγαπάμε όσα Χριστούγεννα και αν περάσουν και θα έχουμε για πάντα στη λίστα μας είναι αυτό του Andy Williams με τίτλο “It’s the Most Wonderful Time of The Year. Το τραγούδι αυτό είναι ένα δημοφιλές χριστουγεννιάτικο τραγούδι που γράφτηκε το 1963 από τον Edward Pola και τον George Wyle. Ηχογραφήθηκε και κυκλοφόρησε εκείνη τη χρονιά από τον ποπ τραγουδιστή Andy Williams για το πρώτο του χριστουγεννιάτικο άλμπουμ με τίτλο The Andy Williams Christmas Album. Ωστόσο, το τραγούδι δεν κυκλοφόρησε ως διαφημιστικό τραγούδι από τη δισκογραφική εταιρεία του Williams (Columbia Records) εκείνη τη χρονιά, καθώς επέλεξαν να προωθήσουν τη διασκευή του στο White Christmasως το επίσημο promo single από το άλμπουμ. Το τραγούδι έφτασε στο νούμερο 21 στο UK Singles Chart το 2007 και στο Top 10, ενώ έχει κατακτήσει τη θέση Νο. 5 το 2020 στο Billboard Hot 100 single chart στις Η.Π.Α.

5) Brenda Lee – Rockin’ Around The Christmas Tree

Όντας Εβραίος, ο τραγουδοποιός Johnny Marks δεν γιόρτασε τα Χριστούγεννα, αλλά στη δεκαετία του ’40 και του ’50 έγραψε μερικά από τα καλύτερα χριστουγεννιάτικα τραγούδια όλων των εποχών. Ανάμεσά τους είναι τα Rudolph, The Red-Nosed Reindeerκαι I Heard The Bells of Christmas Day“. Hχογραφήθηκε το 1958, κι έκτοτε έχει επανεκτελεστεί από πολλούς άλλους μουσικούς καλλιτέχνες. Μέχρι την 50ή επέτειο του τραγουδιού το 2008, η αρχική έκδοση του κομματιού, είχε πουλήσει πάνω από 25 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο και βρέθηκε στην 4η θέση με τις περισσότερες ψηφιακές λήψεις από οποιοδήποτε χριστουγεννιάτικο τραγούδι.


TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ανδρέας Πετρόπουλος
Ανδρέας Πετρόπουλος
Γεννήθηκε στην Πάτρα, Αχαΐας το 1991 και κατοικεί στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με δίπλωμα σε ανώτατα θεωρητικά μαθήματα, ενώ παράλληλα έχει σπουδάσει δημοσιογραφία και διεθνείς σχέσεις. Ασχολείται ενεργά με την επικοινωνία και το Marketing, παρουσιάζοντας projects για μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες. Είναι επίσης ραδιοφωνικός παραγωγός μ' επιτυχημένη πορεία σε ραδιοφωνικούς σταθμούς της Αθήνας όπως ο Αθήνα 9.84, ο ΑΡΤ FM 90.6 και ο Rockha Radio. Εργάζεται ως δημοσιογράφος σε εφημερίδες και portals, ενώ παράλληλα ολοκληρώνει τις μεταπτυχιακές σπουδές του, στη Διοίκηση του Ανθρώπινου Δυναμικού. Λατρεύει τα ταξίδια και το καλό φαγητό και χαρακτηρίζεται απ' τους φίλους του ως One Day Traveller, καθώς είναι fan των μονοήμερων εκδρομών σε νησιά της Ελλάδας.