12.7 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝομικά ΘέματαΤο αδίκημα του να μην βγάζεις βόλτα τον σκύλο σου μέχρι… το...

Το αδίκημα του να μην βγάζεις βόλτα τον σκύλο σου μέχρι… το να μασάς τσίχλα!


Της Δήμητρας Αργυρού,

Κάθε χώρα διαφέρει, όσον αφορά τα ήθη, τα έθιμα, τον Πολιτισμό και την Ιστορία της και γι’ αυτό υπάρχει πληθώρα νόμων που ισχύει στην κάθε μία. Μερικές φορές, ωστόσο, αυτοί οι νόμοι ξεπερνούν την ανάδειξη των πολιτιστικών αξιών και φαντάζουν αρκετά περίεργοι και ασυνήθιστοι σε άλλους λαούς. Παρακάτω, συγκεντρώσαμε μια λίστα με τους πιο περίεργους νόμους στον κόσμο.

  1. Στη Σιγκαπούρη είναι παράνομη η… τσίχλα!

Η Σιγκαπούρη είναι γνωστή για την καθαριότητά της. Οι βάνδαλοι χρησιμοποίησαν τσίχλες στο μετρό της Σιγκαπούρης, το Mass Rapid Transit και προέβησαν στο να τις κολλάνε στις πόρτες των τρένων. Αυτό οδήγησε στο να μην λειτουργούν σωστά, αφού το Συμβούλιο Στέγασης και Ανάπτυξης ξόδευε 150.000 δολάρια ετησίως για να καθαρίσει λίτρα τσίχλας. Η Σιγκαπούρη προχώρησε στην απαγόρευση όλων των τσιχλών το 1992. Σε οποιονδήποτε εισάγει, πουλά ή φτιάχνει τσίχλα στη Σιγκαπούρη μπορεί να επιβληθεί πρόστιμο ή/και φυλάκιση. Εξαίρεση αποτελούν οι τσίχλες όπως αυτές που χρησιμοποιούν όσοι θέλουν να κόψουν το τσιγάρο, οι οποίες προσφέρουν θεραπευτική αξία.

Πηγή Εικόνας: holidify.com
  1. Είναι παράνομο να μεταχειρίζεστε σολομό κάτω από ύποπτες συνθήκες.

Η ενότητα 32 του νόμου περί σολομού του (Salmon Act) του 1986 ορίζει ότι είναι αδίκημα ο χειρισμός σολομού υπό ύποπτες συνθήκες. Ειδικότερα, θεωρείται αδίκημα στην Αγγλία και την Ουαλία η αγορά και μεταχείριση σολομού, όταν οι συνθήκες προμηνύουν ότι θα μπορούσε εύλογα αυτός ο σολομός να έχει αλιευτεί παράνομα. Η μέγιστη ποινή είναι δύο χρόνια φυλάκιση.

Πηγή Εικόνας: orissapost.com
  1. Ήταν παράνομο να αλλάζετε μια λάμπα, εκτός αν ήσασταν εξουσιοδοτημένος/η ηλεκτρολόγος στη Βικτώρια της Αυστραλίας.

Σύμφωνα με τη βικτωριανή νομοθεσία, η αλλαγή λαμπτήρα χωρίς έγκυρη άδεια ήταν αντίθετη με τον νόμο. Η εγκληματική πράξη μπορούσε να σου κοστίσει πρόστιμο 10 δολαρίων Αυστραλίας. Ωστόσο, μια αναθεώρηση του νόμου για την ασφάλεια της ηλεκτρικής ενέργειας του 1998 (Electricity Safety Act), ενημέρωσε αυτόν τον νόμο. Μια εκπρόσωπος της “Energy Safe Victoria” υποστήριξε ότι: «Ενώ ο νόμος για την ασφάλεια ηλεκτρικής ενέργειας καθιστά παράνομο να κάνετε τις δικές σας ηλεκτρικές εργασίες εάν δεν έχετε άδεια, η αλλαγή λαμπτήρα και η αφαίρεση του βύσματος από μια πρίζα εξαιρούνταν ρητά από αυτήν την απαίτηση σύμφωνα με το διάταγμα του Συμβουλίου G17».

Πηγή Εικόνας: energy.gov
  1. Είναι παράνομο να μην βγάλετε βόλτα τον σκύλο σας τουλάχιστον τρεις φορές την ημέρα στο Τορίνο της Ιταλίας.

Οι ιδιοκτήτες σκύλων στο Τορίνο της Ιταλίας θα τιμωρηθούν με πρόστιμο έως και 500 ευρώ, εάν δεν βγάζουν βόλτα τα κατοικίδιά τους τουλάχιστον τρεις φορές την ημέρα, σύμφωνα με νέο νόμο από το δημοτικό συμβούλιο. Η Ιταλία θεωρεί τον εαυτό της φιλόζωο έθνος, μάλιστα σε πολλές πόλεις οι αδέσποτες γάτες προστατεύονται από τον νόμο. Περαιτέρω, το Τορίνο έχει τους πιο αυστηρούς κανόνες προστασίας των ζώων στη χώρα. Απαγορεύουν ακόμα και σε χώρους όπως πάρκα, εμποροπανηγύρεις κτλ. να δίνουν χρυσόψαρα σε σακούλες.

Πηγή Εικόνας: thesprucepets.com
  1. Είναι παράνομο να αφήνετε τα κοτόπουλά σας να διασχίζουν τον δρόμο στο Quitman της Georgia.

Είναι παράνομο για οποιοδήποτε πρόσωπο κατέχει ή ελέγχει κοτόπουλα, πάπιες, χήνες ή άλλα οικόσιτα πτηνά να επιτρέπει σε αυτά να τρέχουν ελεύθερα στους δρόμους ή τα σοκάκια της πόλης, ή να βρίσκονται στις εγκαταστάσεις οποιουδήποτε άλλου προσώπου, χωρίς τη συγκατάθεση του τελευταίου. Ο σκοπός της ύπαρξης ενός τέτοιου διατάγματος είναι να αποτρέπονται τα κοτόπουλα και άλλα κατοικίδια πουλερικά από την αφόδευση σε όλους τους δημόσιους χώρους και την περιουσία άλλων ανθρώπων. Επίσης, στόχος είναι η αποφυγή πρόκλησης ζημιών.

Πηγή Εικόνας: shortpedia.com

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΠΗΓΗ
  • 10 Weirdest Laws from Around the World, διαθέσιμο εδώ

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Δήμητρα Αργυρού
Δήμητρα Αργυρού
Γεννήθηκε το 2000 στην Αθήνα και σπουδάζει στο τμήμα νομικής του ΕΚΠΑ .Έχει κλίση προς το διεθνές και το Ενωσιακό δίκαιο, ενώ τρέφει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το δίκαιο του διαστήματος. Έχει άριστη γνώση της αγγλικής και τον τελευταίο καιρό ασχολείται με την εκμάθηση της αραβικής. Το καλοκαίρι του 2021 ξεκίνησε τα πρώτα της βήματα στην αρθρογραφία, μέσω του OffLine Post.