17.6 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτισμός«Το σόι σου» (2014-2019): Δύο αταίριαστες οικογένειες που έγιναν μία!

«Το σόι σου» (2014-2019): Δύο αταίριαστες οικογένειες που έγιναν μία!


Της Κατερίνας Βακαδάρη,

Δύο οικογένειες άκρως διαφορετικές μεταξύ τους καλούνται να συνυπάρξουν αρμονικά όταν γίνονται συμπέθεροι. Η Λυδία Χαμπέα (Βάσω Λασκαράκη) και ο Σάββας Τριανταφύλλου (Μελέτης Ηλίας) είναι ένα παντρεμένο ζευγάρι με δύο κόρες και η αιτία αυτής της μοιραίας γνωριμίας. Η Λυδία είναι μια κοινωνική λειτουργός, αρκετά οξύθυμη, νευρική και σπάταλη, εν αντιθέσει με τον Σάββα, τραπεζικό υπάλληλο, που παρουσιάζεται υπεύθυνος, τυπικός, αλλά και πολύ τσιγκούνης. Η βασική ιδέα της σειράς είναι πως η οικογένεια Τριανταφύλλου επισκέπτεται κάθε Κυριακή είτε τη μία οικογένεια είτε την άλλη, ενώ σε ιδιαίτερες περιστάσεις και γιορτές τα δύο σόγια συναντιούνται και περνούν την ημέρα μαζί. Κάθε συνάντηση καταλήγει επεισοδιακή, αφού με κάθε ευκαιρία γεννώνται παρεξηγήσεις, εντάσεις και διαφωνίες, ενώ οι αντιπάθειες δεν καταφέρνουν να κρυφτούν για πολύ και εξελίσσονται σε προσβολές και, κατ’ επέκταση, σε καυγάδες.

Πηγή Εικόνας: gossip-tv.gr

Τι είναι, όμως, αυτό που χωρίζει τη μία οικογένεια από την άλλη, καθώς επίσης διαταράσσει την ηρεμία κάθε οικογένειας ξεχωριστά; Ας τους γνωρίσουμε έναν-έναν! Η οικογένεια Χαμπέα κατοικεί στο Αιγάλεω και έχει πέντε παιδιά. Η κεφαλή της οικογένειας, ο Βαγγέλης Χαμπέας (Γιώργος Γιαννόπουλος), είναι χασάπης με αλυσίδα κρεοπωλείων σε όλη την Αττική και είναι αρκετά «παραδοσιακός» και ισχυρογνώμων. Σύζυγός του είναι η Χαρούλα (Ρένια Λουιζίδου), μια ήρεμη δύναμη που γνωρίζει τα κουμπιά όλων και φροντίζει ώστε να λύνονται τα κάθε λογής προβλήματα.

Η μεγαλύτερη κόρη τους είναι η Μπέλα (Βίβιαν Κοντομάρη), ανύπαντρη και άκρως ανώριμη και επιπόλαια, ενώ Βενιαμίν της οικογένειας είναι ο Διονύσης (Σόλων Τσούνης), ο μοναδικός γιος ανάμεσα σε τέσσερις κόρες, ο οποίος, παρά τις έντονες αντιρρήσεις του πατέρα του, είναι χορτοφάγος, οικολόγος και δηλώνει αντισυμβατικός. Η οικογένεια Χαμπέα ολοκληρώνεται με τα δίδυμα κορίτσια, την Όλγα και τη Μαρίζα (Σοφία Πανάγου), τα οποία πάντοτε ήταν τα πιο συγκρατημένα και ήσυχα παιδιά. Η Μαρίζα είναι επιστήμονας, ζει στη Γερμανία και εμφανίζεται σπανίως στη σειρά, ενώ η Όλγα είναι φιλόλογος και παντρεμένη με τον Μιχάλη (Γιάννης Δρακόπουλος), έναν αμφιλεγόμενο χαρακτήρα, αφού εξοργίζει τους πάντες με την τεμπελιά του και τις χαζές ιδέες του –ιδιαίτερα τον πεθερό του–, αλλά ταυτόχρονα όλοι τον αγαπούν για την καλή του καρδιά και για το πόσο αγαπά τη γυναίκα του και την κόρη του.

Οικογένεια Χαμπέα. Πηγή Εικόνας: mononews.gr

Στην αντίπερα όχθη, στην Κηφισιά, ζει η οικογένεια Τριανταφύλλου. Αρχηγός αυτής είναι ο Μενέλαος (Παύλος Ορκόπουλος), νευροχειρουργός και κλινικάρχης, η φωνή της λογικής εντός αυτού του σπιτιού και αυτός που χάνει τελευταίος την ψυχραιμία του. Το ακριβώς αντίθετο περιγράφει τη σύζυγό του και μητέρα αυτής της οικογένειας, Αλεξάνδρα (Μίρκα Παπακωνσταντίνου), η οποία ως καλλιτέχνης είναι άκρως εκκεντρική, ιδιότροπη, δολοπλόκος και δεν διστάζει να εκφράσει την αντιπάθεια που τρέφει για τις νύφες της με υποτιμητικά σχόλια και προσβολές. Η οικογένεια Τριανταφύλλου έχει τρεις γιους με τον Σάββα να είναι ο μεγαλύτερος. Ακολουθεί ο Κωνσταντίνος (Αλέξανδρος Μπουρδούμης), ο οποίος είναι φαρμακοποιός και ως χαρακτήρας μαλθακός, αφελής, με αδυναμία στη μητέρα του. Είναι παντρεμένος με την Αντωνία (Ιωάννα Ασημακοπούλου), ένα καλοσυνάτο και απλό κορίτσι, το οποίο, όμως, ποτέ δεν παίρνει την αποδοχή της πεθεράς της. Τέλος, μία πινελιά τρέλας σε κάθε κυριακάτικο τραπέζι προσθέτει ο Άρης (Ευθύμης Ζησάκης), ο μικρότερος γιος και αδυναμία της Αλεξάνδρας, ο οποίος ακολουθεί τα βήματα του πατέρα του στην ιατρική επιστήμη, ενώ, ταυτόχρονα, αγαπά την περιπέτεια, τις γυναίκες και τα ξενύχτια.

Οικογένεια Τριανταφύλλου. Πηγή Εικόνας: thess24.gr

Η απάντηση, λοιπόν, στο παραπάνω ερώτημα είναι πως όλοι τους είναι τόσο διαφορετικοί  που πολλές φορές είναι αδύνατον για αυτούς να κατανοήσουν ο ένας τον άλλον! Παρόλα αυτά, έχουν και κάτι κοινό και αυτό δεν είναι άλλο από την αγάπη τους για την οικογένειά τους που τους κάνει στο τέλος κάθε ημέρας ξανά συμφιλιωμένους και ενωμένους σαν γροθιά! Η σειρά προβλήθηκε από τον Alpha TV σε πέντε σεζόν από το 2014 μέχρι το 2019 και γνώρισε μεγάλη δημοτικότητα σε Ελλάδα και Κύπρο. Βέβαια, πρόκειται για μια οικογενειακή κωμική σειρά που είναι παγκοσμίως γνωστή, αφού Το σόι σου είναι βασισμένο στην αμερικανική σειρά Your Family or Mine, η οποία με τη σειρά της βασίστηκε στην ισραηλινή σειρά Sabri Maranan.


ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΠΗΓΗ
  • Το σόι σου, alphatv.gr, διαθέσιμο εδώ.

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Κατερίνα Βακαδάρη
Κατερίνα Βακαδάρη
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1998 και μεγάλωσα στην Πτολεμαΐδα. Σπούδασε Νομική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Γνωρίζει αγγλικά, γερμανικά και γαλλικά. Στο παρελθόν ασχολήθηκε για πολλά χρόνια με τον αθλητισμό. Πάθος της είναι τα ταξίδια και η απόκτηση νέων εμπειριών.