17.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΚαλοκαιρινές διακοπές χωρίς άγχος;

Καλοκαιρινές διακοπές χωρίς άγχος;


Της Μαρίας Ζωγοπούλου,

Οι καλοκαιρινές διακοπές είναι η περίοδος που μικροί και μεγάλοι ανυπομονούν να ξεφύγουν από το νέφος στις μεγαλουπόλεις σε νησάκια και γραφικά χωριά. Συνήθως, οι μέρες των διακοπών είναι περιορισμένες και η αίσθηση του χρόνου κυλά γρήγορα και ευχάριστα, καθώς είναι μία καλή ευκαιρία να επενδύουμε χρόνο στον εαυτό μας, στην προσωπική μας χαλάρωση και ηρεμία. Με λίγα λόγια, αποτελούν τις ημέρες του χρόνου που αφήνουμε τα προβλήματα της καθημερινότητας πίσω, ξεχνάμε τις υποχρεώσεις, τις δυσκολίες και οτιδήποτε μας προκαλεί άγχος και στρες.

Έτσι, σκοπός είναι να επαναφορτίσουν οι μπαταρίες, να ξεκουραστούμε τόσο ψυχικά όσο και σωματικά, χωρίς να επιτρέψουμε σε κανέναν άνθρωπο και αρνητικό γεγονός να επηρεάσουν τη διάθεσή μας στις διακοπές. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να προσπαθήσουμε να μειώσουμε, αν όχι να εξαλείψουμε, τις αγχώδεις σκέψεις στις αποδράσεις του καλοκαιριού.

Πηγή εικόνας: topontiki.gr

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορούμε να απολαύσουμε ακόμη περισσότερο το καλοκαίρι μας, όπως οι διακοπές με τους αγαπημένους μας είναι μία ασφαλής επιλογή για όμορφες στιγμές. Η επιλογή της παρέας αποτελεί το πρώτο βήμα για το ξεκίνημα των διακοπών, καθώς είναι και το καθοριστικό, αφού αν έχεις καλή παρέα, όπου και αν πας, θα περάσεις υπέροχα! Μετά, είναι σημαντικό να υπάρχει οργάνωση με την παρέα, για να μην γίνουν όλα τελευταία στιγμή με άγχος, χωρίς ακριβή προορισμό και χάνοντας χρόνο από τις διακοπές για πρακτικά ζητήματα, όπως η εύρεση του ξενοδοχείου.

Επομένως, είναι προτιμότερο να γίνει σωστή έρευνα, όσον αφορά το μέρος που θα επιλέξετε να επισκεφθείτε και να οργανωθείτε κατάλληλα με βάση αυτό. Σημαντικός παράγοντας που προκαλεί άγχος αποτελεί το οικονομικό κομμάτι στις διακοπές, γι’ αυτό είναι καλό να υπάρχει ένα προγραμματισμένο πλάνο εξόδων, που θα βοηθάει να υπολογίζουμε καλύτερα τα έξοδα χωρίς να προσθέτει άγχος και πίεση.

Επίσης, η διαμόρφωση του «προγράμματος» στις διακοπές είναι ένα προσωπικό ζήτημα, με το οποίο θα πρέπει τα άτομα να το συζητήσουν, καθώς υπάρχουν οι «πρωινοί τύποι» στις διακοπές, οι οποίοι ξυπνούν από νωρίς το πρωί και επισκέπτονται τα αξιοθέατα και τις παραλίες του νησιού. Από την άλλη, υπάρχει η άλλη κατηγορία ανθρώπων που προτιμούν να απολαύσουν τον ύπνο τους, να ξεκουραστούν, ενδεχομένως να αναπληρώσουν χαμένο ύπνο από τη φορτωμένη καθημερινότητα του χειμώνα και να ακολουθήσουν ένα πιο χαλαρό πρόγραμμα στις διακοπές τους.

Έτσι και αλλιώς, ο χρόνος των διακοπών είναι πολύτιμος και ίσως χρειάζεται να είμαστε λίγο περισσότερο αυθόρμητοι, χωρίς να πιεζόμαστε να κανονίσουμε την κάθε λεπτομέρεια για να περάσουμε όμορφα, αρκεί να απολαύσουμε τις στιγμές που προσφέρουν οι διακοπές. Αξίζει να σημειωθεί ότι η μείωση χρήσης του κινητού επιβάλλεται, για να μπορέσουμε να εκτιμήσουμε πολύ περισσότερο την ηρεμία και τη χαλάρωση που προσφέρει το καλοκαίρι. Το γεγονός ότι έχουμε μονίμως την προσοχή μας στο κινητό, για να απαντήσουμε σε μηνύματα και mail, ή να παρακολουθούμε φωτογραφίες από άλλα μέρη, χωρίς να απολαμβάνουμε το τοπίο που έχουμε ζωντανά μπροστά μας και όχι πίσω από μία οθόνη, προκαλεί από μόνο του άγχος και στρες.

Πηγή εικόνας: greenpharmacies.gr

Τέλος, αξιοσημείωτο είναι ότι για να μπορέσουμε να τις απολαύσουμε τις καλοκαιρινές διακοπές χρειάζεται να ξεφύγουμε από το άγχος της δουλειάς και τα νέα επαγγελματικά σχέδια που μας απασχολούν για τη νέα χρονιά. Άλλωστε, το καλοκαίρι έχει στόχο στιγμές ξεκούρασης και ηρεμίας με καλή παρέα, για να δημιουργήσουμε αξέχαστες αναμνήσεις.


TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Μαρία Ζωγοπούλου
Μαρία Ζωγοπούλου
Γεννήθηκε το 1996 στην Αθήνα, όπου και ζει μόνιμα. Έχει πτυχίο στον κλάδο της Διοίκησης Επιχειρήσεων με κατεύθυνση το Μάρκετινγκ. Σπουδάζει ψυχολογία, ασχολείται με το χορό και της αρέσουν τα ταξίδια. Αγαπημένη φράση «η ευτυχία είναι απόφαση».