16.9 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτισμός«Μάλλον δεν θα έπρεπε» της Αλεξάνδρας Τσότσου

«Μάλλον δεν θα έπρεπε» της Αλεξάνδρας Τσότσου


Του Ανδρέα Πετρόπουλου,

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου της Αλεξάνδρας Τσότσου στο Μουσείο Αλιείας και Ναυπηγικής Αλιευτικών Σκαφών του Δήμου Περάματος, την Πέμπτη 30 Ιουνίου στις 20:00. Πλήθος κόσμου ήταν εκεί για να δώσει το «παρών» στην παρουσίαση του βιβλίου από νωρίς και να γνωρίσει τη συγγραφέα από κοντά. Πρόκειται για το πρώτο «συγγραφικό παιδί» της ταλαντούχας Αλεξάνδρας Τσότσου, που κυκλοφορεί απ’ τις Εκδόσεις Διάνοια σε όλα τα βιβλιοπωλεία.

Χαιρετισμό προς το κοινό απηύθυνε ο Δήμαρχος Περάματος, κ. Λαγουδάκης, ενώ ακολούθησε ο χαιρετισμός απ’ τη συγγραφέα προς το κοινό. Το βιβλίο προλόγισαν οι: Έλλη Σπυροπούλου, Δημοσιογράφος στο ραδιόφωνο του Alpha 9.89 – Alpha TV, Παραγωγός, ο Δημοσιογράφος απ’ το Πρώτο Θέμα Γιάννης Πολίτης, ο Ανδρέας Πετρόπουλος, Event Manager στο www.skywalker.gr,  Δημοσιογράφος, αρθρογράφος στο www.offlinepost.gr και στο www.pillowfights.gr και ραδιοφωνικός παραγωγός, η συγγραφέας των Εκδόσεων Διάνοια, Χριστίνα Νάκου, ο συγγραφέας των Εκδόσεων Λιβάνη, Μάριος Καρακατσάνης, και, τέλος, η συγγραφέας των Εκδόσεων Κάκτος, Γερακίνα Μπουρίκα.

Έχοντας διαβάσει το βιβλίο, έδωσε ιδιαίτερη χαρά στη συγγραφέα, τιμώντας την με την παρουσία της, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας – Πρόνοιας & Προαγωγής της Υγείας, Τριανταφυλλιά Γκλεζάκου-Τσελεκίδου, η οποία ευχήθηκε στη συγγραφέα και εξέφρασε τη βεβαιότητά της για την καλή πορεία του βιβλίου της.

Η Δημοσιογράφος του Alpha 9.89, Έλλη Σπυροπούλου, ο αρθρογράφος του Offlinepost Ανδρέας Πετρόπουλος, και η συγγραφέας των εκδόσεων Διάνοια, Χριστίνα Νάκου.
Φωτογραφία: Κώστας Μιχαλόπουλος

Εκτός απ’ τις ομιλίες, ακολούθησε απαγγελία με αποσπάσματα απ’ το βιβλίο της συγγραφέως απ’ τους Μάριο Καρακατσάνη και Χριστίνα Νάκου, ενώ η εκδήλωση τελούνταν υπό την Αιγίδα του Δ. Περάματος και την υποστήριξη τόσο της Unesco Πειραιώς και Νήσων και της Νεολαίας της Unesco όσο και του Humanity Greece. Χορηγοί επικοινωνίας ήταν οι: imbnet, Stent Web TV, Update Times & Cloud PR & Communication.

H συγγραφέας, αφού απευθύνθηκε στο κοινό και τους ευχαρίστησε που ήταν εκεί, υπέγραψε τα αντίτυπα των αναγνωστών, που είχαν πάει εκεί, για να δουν την παρουσίαση από κοντά. H βραδιά έκλεισε γλυκά, όπως ξεκίνησε, με τα «Ζαχαροπλαστεία Παυλάκης» να δίνουν το «παρών» και να γλυκαίνουν τον κόσμο με τις πλούσιες απολαύσεις τους. Τέλος, το styling επιμελήθηκαν οι: Χαρά Μπαγουράκη – Fashion Stylist, Christina – Hair Styling & Μαρία Μαθιού – Make Up Artist.

Λίγα λόγια για το βιβλίο…

Μάλλον δε θα έπρεπε, δηλαδή, πώς θα έπρεπε τα συναισθήματα να είναι; Χωράει «πρέπει» σε αυτό που χτυπάει στο στέρνο, μπορεί κάποιος να το οριοθετήσει; Και αν αυτός ο κάποιος βάλει όρια στην καρδιά, καταδυναστεύσει τα θέλω του και τα ρυθμίσει, ούτως ώστε να λειτουργούν με το πάτημα ενός διακόπτη;

Γίνεται κάτι τέτοιο; Πώς αυτό δεν έχει ανακαλυφθεί ανά τον κόσμο και τώρα σε αυτή την ιστορία ο δικός μας ήρωας, ο Κωνσταντίνος, κάνει την ανατροπή. Είναι εκείνος που όλα τα φώτα είναι πάνω του, η τελειότητα της πειθαρχίας και του αυτοέλεγχου τον εξουσιάζουν.

Η Άλεξ, από την άλλη, ένα αφελές νεαρό κορίτσι ακολουθεί τη ζωή, εκείνη την όμορφη ροή που θα ξυπνήσει αιφνίδια στο ροζ συννεφάκι.

Κάπου εδώ, όμως, είναι καιρός να ξυπνήσουν οι ήρωες και να μας πουν τι έγινε σε αυτή τη νευραλγική ιστορία, που από ένα λάθος όλα οδηγήθηκαν στο «κόκκινο». Τα νεύρα, οι ορμόνες, οι συνθήκες, ακόμη κι οι υψηλές ταχύτητες ξέφυγαν, τα καντράν έσπασαν και δυο ψυχές παλεύουν να τα βρουν μεταξύ τους.

Ένας έρωτας με πολλά χιλιόμετρα, με ανάσες που κόβονται και ένα αβέβαιο μέλλον, αν υπάρχει μέλλον.

Αντέχεις να μάθεις; (Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου).


ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΠΗΓΗ
  • Αλεξάνδρα Τσότσου – Μάλλον δεν θα έπρεπε (Teaser Spot), youtube.com, διαθέσιμο εδώ.

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ανδρέας Πετρόπουλος
Ανδρέας Πετρόπουλος
Γεννήθηκε στην Πάτρα, Αχαΐας το 1991 και κατοικεί στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με δίπλωμα σε ανώτατα θεωρητικά μαθήματα, ενώ παράλληλα έχει σπουδάσει δημοσιογραφία και διεθνείς σχέσεις. Ασχολείται ενεργά με την επικοινωνία και το Marketing, παρουσιάζοντας projects για μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες. Είναι επίσης ραδιοφωνικός παραγωγός μ' επιτυχημένη πορεία σε ραδιοφωνικούς σταθμούς της Αθήνας όπως ο Αθήνα 9.84, ο ΑΡΤ FM 90.6 και ο Rockha Radio. Εργάζεται ως δημοσιογράφος σε εφημερίδες και portals, ενώ παράλληλα ολοκληρώνει τις μεταπτυχιακές σπουδές του, στη Διοίκηση του Ανθρώπινου Δυναμικού. Λατρεύει τα ταξίδια και το καλό φαγητό και χαρακτηρίζεται απ' τους φίλους του ως One Day Traveller, καθώς είναι fan των μονοήμερων εκδρομών σε νησιά της Ελλάδας.