24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΜικρά ΚαθημερινάΥπογραφή, Scorpions 

Υπογραφή, Scorpions 


Της Έλενας Αμπελακιώτη, 

“Take me to the magic of the moment 

On a glory night  

Where the children of tomorrow dream away  

In the wind of change” 

Την Τετάρτη 6 Ιουλίου 2022, στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών (ΟΑΚΑ), ένα πολύχρωμο και ετερόκλητο πλήθος φανατικών και μη της ροκ μουσικής ετοιμάζεται να υποδεχθεί το θρυλικό συγκρότημα των Scorpions, σε μια συναυλία που θα φωτίσει τον νυχτερινό ουρανό της Αθήνας. Μαζί τους, πρόκειται να παρουσιάσει τις μεγαλύτερες επιτυχίες του και ο παραγωγός του θρυλικού άλμπουμ “The Wall” των Pink Floyd, ο θρυλικός Alice Cooper. Η ροκ μουσική δεν σταμάτησε ποτέ να είναι επίκαιρη, πόσω μάλλον οι κυριότεροι εκπρόσωποί της, όπως οι Scorpions. «Μπορεί το ροκ να έπαψε να είναι τόσο επαναστατικό, αλλά οι νέοι χρειάζονται αυτήν τη μουσική ως «τροφή για την ψυχή». Και αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ…», όπως λέει και ο Klaus Meine. 

Ο τραγουδιστής του θρυλικού ροκ συγκροτήματος έγινε μέλος το 1970, ενώ η μπάντα ιδρύθηκε το 1965. Το 1965, ο Rudolf Schenker, ο κιθαρίστας της μπάντας, σχημάτισε ένα συγκρότημα με τους Wolfgang Dziony, Achim Kirchhoff και Karl-Heinz Vollmer και το ονόμασε Scorpions. Μετά και την ένταξη του Klaus Meine, οι Scorpions ηχογράφησαν και κυκλοφόρησαν τo 1972 αποκλειστικά στη Γερμανία —τη χώρα καταγωγής τους— το άλμπουμ “Lonesome Crow”, με τραγούδια σε γλώσσα διαφορετική από τη μητρική τους. Το άλμπουμ σημείωσε ενθαρρυντικές πωλήσεις στη Γερμανία, ενώ, μετά την έκρηξη της δημοφιλίας του συγκροτήματος, επανακυκλοφόρησε στην Αγγλία και στις υπόλοιπες χώρες.

Πηγή Εικόνας: Sigmalive

Οι πρεσβευτές της ροκ δεν βρήκαν ποτέ τίποτα έτοιμο. Κι αν οι πόρτες, όμως, δεν ήταν ανοιχτές για αυτούς, ήταν πάντα έτοιμοι να τις γκρεμίσουν. To 1981, o Klaus Meine έβγαλε πολύποδες στις φωνητικές του χορδές και η εγχείρηση για την αφαίρεσή τους παρουσίασε επιπλοκές. Ο τραγουδιστής αποσύρθηκε έως ότου διαλευκανθεί το θέμα της υγείας του και το συγκρότημα προσέλαβε άλλον τραγουδιστή, τον Don Dokken, ο οποίος ηχογράφησε μερικά τραγούδια. Έπειτα από μερικές επεμβάσεις και ξεκούραση περίπου έξι μηνών, ο Klaus Meine επέστρεψε δριμύτερος στη δράση. Ηχογράφησε ξανά τα φωνητικά και το “Blackout”, όπως λεγόταν το νέο άλμπουμ, έγινε σχεδόν αμέσως πλατινένιο στις Η.Π.Α. Η παγκόσμια περιοδεία, μάλιστα, που ακολούθησε είχε τεράστια επιτυχία και το συγκρότημα βίωσε τα επόμενα χρόνια τη χρυσή περίοδο της καριέρας του.  

Το τελευταίο άλμπουμ που έχει κυκλοφορήσει το συγκρότημα τιτλοφορείται “Rock Believer”, στις 11 Φεβρουαρίου 2022, 50 χρόνια ακριβώς έπειτα από την κυκλοφορία του πρώτου τους άλμπουμ. Εξάλλου, η περίοδος της καραντίνας, η οποία μάλιστα αποτέλεσε τη μεγαλύτερη περίοδο αποχής του συγκροτήματος από συναυλίες, κάθε άλλο παρά περίοδος ξεκούρασης θα μπορούσε να χαρακτηριστεί για τη ροκ μπάντα. Το συγκρότημα αποσύρθηκε στο στούντιό τους στο Ανόβερο και άρχισε να δουλεύει πάνω σε νέα τραγούδια. Το αποτέλεσμα; Το καινούριο άλμπουμ θα έχουν, λοιπόν, την τύχη να ακούσουν ζωντανά οι μύστες της ροκ μουσικής, στις 6 Ιουλίου στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας της μπάντας.  

Ραντεβού, λοιπόν, στην Αθήνα για μια έκρηξη αδρεναλίνης, με υπογραφή Scorpions. Και ραντεβού και σε μελλοντικές συναυλίες τους, αφού είναι σίγουρο πως σε κάθε τους εμφάνιση απολαμβάνουμε τη μουσική τους σαν να είναι η τελευταία φορά, αλλά πάντως γνωρίζουμε ότι δεν απολαμβάνουμε και την παρουσία τους για τελευταία φορά. Γιατί, για τους Scorpions, ο δρόμος συνεχίζει παντοτινά, αφού σκοπεύουν να συνεχίσουν μέχρι να μην αντέχουν άλλο.


ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΠΗΓΗ 
  • Scorpions και Alice Cooper τον Ιούλιο στην Αθήνα, Nαυτεμπορική, διαθέσιμο εδώ

 

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Έλενα Αμπελακιώτη
Έλενα Αμπελακιώτη
Γεννήθηκε το 2001 και έχει μεγαλώσει στην Αθήνα. Είναι προπτυχιακή φοιτήτρια της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Γνωρίζει Αγγλικά και Γαλλικά. Παρακολουθεί σεμινάρια όχι μόνο νομικού αλλά και ποικίλου περιεχομένου, ώστε να επεκτείνει τις γνώσεις της στο κοινωνικό γίγνεσθαι. Έχει συμμετάσχει στο ΙΗ’ Μαθητικό Συμπόσιο UNESCO, καθώς και σε μια πλειάδα Μοντέλων Ηνωμένων Εθνών (Model United Nations-MUN). Αγαπά τη λογοτεχνία, το θέατρο και τον κινηματογράφο.