21.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαKim Kardashian: Πολλή φασαρία για το τίποτα

Kim Kardashian: Πολλή φασαρία για το τίποτα


Της Ρένας Δανατζή, 

Ξεκινάω χειροκροτώντας δυνατά την Kim και την ομάδα της, που για μία ακόμα φορά έπεσε διάνα. Έκανε όλο τον πλανήτη να ασχολείται μαζί της και οι τραπεζικοί της λογαριασμοί διογκώθηκαν κι άλλο. Φορώντας το φόρεμα-«σταθμό» της Marilyn, δημιούργησε τον απόλυτο ντόρο γύρω από το όνομά της και τα social media φλέγονται για τα μάτια της και μόνο. Δεν είναι λίγο παράξενο που, από τη μία, ακολουθούμε φανατικά τις σύγχρονες καρικατούρες του παγκόσμιου «αφάν γκατέ» και παράλληλα, τις λιθοβολούμε με κάθε ευκαιρία;

Αρχικά, να πω ότι δεν ήρθαμε όλοι σε αυτήν τη ζωή, για να πάρουμε nobel ποίησης ούτε για να γίνουμε αγγελάκια της Victoria’s Secret. Επίσης, δεν εκτιμούμε όλοι την καλή μουσική, δεν είμαστε όλοι ανιδιοτελείς και, με πολύ πιο απλά λόγια, δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Μερικοί άνθρωποι, όπως η Kim, αγαπούν το χρήμα, έχουν δουλέψει πολύ για να το κατακτήσουν και έχουν χτίσει μία ολόκληρη αυτοκρατορία γύρω από το όνομά τους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Εγώ παραδέχομαι τους ανθρώπους που λειτουργούν μεθοδικά και είναι αποτελεσματικοί, ασχέτως αν τις περισσότερες φορές αφήνουν τις αξίες τους κάπου στη μέση της διαδρομής, επειδή τους βαραίνουν.

Όσο δύσκολο είναι να κρατήσεις τις αξίες σου και να πορεύεσαι αγκαλιά με την ηθική σου μία ολόκληρη ζωή, άλλο τόσο δύσκολο είναι να ξεπουλήσεις σχεδόν τα πάντα για το χρήμα. Κάθε επιλογή έχει και τις συνέπειές της. Η Kim φέρεται έξυπνα, διατηρεί την περσόνα της και φροντίζει συχνά-πυκνά να πετάει ψίχουλα στον Τύπο, μόνο και μόνο για να παραμένει το όνομά της υψηλά στις αναζητήσεις και να διατηρεί τις μετοχές του ονόματός της σταθερά υψηλές.

Πηγή εικόνας: instyle.com

Υπάρχουν, φυσικά, και οι άνθρωποι που κρατούν τις ισορροπίες μεταξύ φήμης και ηθικής, αλλά είναι λίγοι. Και αυτό ακριβώς είναι και το στοιχείο κλειδί που τους κάνει ξεχωριστούς. Η ικανότητά τους να ισορροπούν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας.

Εμείς δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να χορεύουμε στον ρυθμό που χτυπάει το τύμπανο η Kim και η οποιαδήποτε Kim. Εμένα δεν με ενόχλησε που φόρεσε το φόρεμα της Marilyn. Αντιθέτως, γέλασα ειρωνικά. Μάλλον μη έχοντας πια τίποτα δικό της που να αξίζει, ξεκίνησε να γραπώνεται από θρύλους για να κλέψει από το φως τους. Η Kim δεν θα μοιάσει στη Marilyn όσα φουστάνια της και να φορέσει. Η Marilyn δεν θα χάσει ούτε μία σπιθαμή από την απίστευτη προσωπικότητά της, επειδή κάποια φόρεσε το φόρεμά της και, γενικά, η βούρτσα είναι βούρτσα, όπως και να την δεις.


TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ρένα Δανατζή
Ρένα Δανατζή
Απόφοιτη του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης στο νησί της καρδιάς της, την Κρήτη. Αρθρογραφεί από μικρή (πλέον και επαγγελματικά), γιατί είναι το μόνο πράγμα που την ηρεμεί και την ισορροπεί απόλυτα. Από εκείνην, θα διαβάσουμε απόψεις που περισσότερο νιώθει και λιγότερο σκέφτεται· διετέλεσε αρχισυντάκτρια των Κοινωνικών Θεμάτων του OffLine Post από τον Ιούλιο του 2019 έως τον Ιανουάριο του 2020.