12.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτισμόςΜουσικήΤο φαινόμενο Πέτρος Ιακωβίδης

Το φαινόμενο Πέτρος Ιακωβίδης


Του Ανδρέα Πετρόπουλου,

Είναι ο πιο επιτυχημένος καλλιτέχνης της γενιάς του κι όχι άδικα, αφού ο Πέτρος Ιακωβίδης μετράει τη μία επιτυχία μετά την άλλη. Είναι ο καλλιτέχνης που συγκεντρώνει πάνω από 60.000.000 συνολικές προβολές στο YouTube, ενώ πρόσφατα μας συστήθηκε με το νέο του τραγούδι με τίτλο «Άστο», σε μουσική του ίδιου και στίχους της Βίκυς Γεροθόδωρου.

Ο Πέτρος Ιακωβίδης χαρακτηρίζεται απ’ τους συναδέλφους του ως το «καλό παιδί» της ελληνικής δισκογραφίας. Με μία ευγένεια και πραότητα που ηρεμεί οποιονδήποτε σταθεί δίπλα του, ο Πέτρος Ιακωβίδης κερδίζει. Κερδίζει τους πάντες, τόσο με τις εξαιρετικές φωνητικές του ικανότητες, όσο και με την άψογη εμφάνισή του επάνω στη σκηνή.

Είναι ο συνθέτης μερικών μόνο επιτυχιών που ενδεικτικά θα αναφέρω: «Ξημερώματα», «Παραδόθηκα σε σένα», «Μάτια Μελαγχολικά», «Αθήνα – Θεσσαλονίκη» κ.α. Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής δισκογραφίας, όπως αυτά των: Γιώργο Μαζωνάκη, Πάολα, Αντύπα, Σταμάτη Γονίδη, Νίκο Κουρκούλη, Νατάσα Θεοδωρίδου, Stan, Ελένη Φουρέιρα και Κωνσταντίνο Αργυρό.

Πηγή Εικόνας: Προσωπικό αρχείο Πέτρου Ιακωβίδη στο Instagram

Αποφεύγει να μιλάει για την προσωπική του ζωή και δίνει αφορμές να συζητείται μόνο μέσα απ’ τη μουσική του και δικαίως, αυτό είναι ειλικρινές. Ο Πέτρος Ιακωβίδης δεν είναι μόνο τραγουδιστής. Ξεκίνησε να ασχολείται επαγγελματικά με τη μουσική σε ηλικία 13 ετών. Είναι κάτοχος ανώτατων θεωρητικών μαθημάτων με σπουδές σε κιθάρα, πιάνο, μπουζούκι και κρουστά. Γεννημένος στην Καβάλα το 1988, μας συστήθηκε το 2015 μέσα απ’ το πρώτο του τραγούδι με τίτλο «Ο έρωτας μου γίνε», το οποίο γνώρισε μεγάλη αποδοχή απ’ τον κόσμο και κυκλοφόρησε απ’ τη δισκογραφική του εταιρία Minos EMI.

Ο δίσκος «Αποτυπώματα», που κυκλοφόρησε το 2017, καταξίωσε τον Πέτρο Ιακωβίδη ως έναν απ’ τους πιο εμπορικούς καλλιτέχνες της γενιάς του, δίνοντάς του το εισιτήριο για να γίνει ο δίσκος χρυσός και να γνωρίσει την πρώτη του μεγάλη επιτυχία.

Ο Πέτρος Ιακωβίδης ξεχωρίζει για την ιδιαίτερη φωνή του, τον σεμνό του χαρακτήρα και πλέον είναι πρωταγωνιστής της ελληνικής μουσικής σκηνής. Η επιτυχία για τον Πέτρο Ιακωβίδη είναι δεδομένη, καθώς μέχρι και σήμερα παραμένει στις κορυφαίες επιλογές αναζητήσεων των ακροατών για τα τραγούδια του στις μεγαλύτερες μουσικές πλατφόρμες.

Πηγή Εικόνας: Προσωπικό αρχείο Πέτρου Ιακωβίδη στο Instagram

Επιπλέον, ο Πέτρος Ιακωβίδης καταφέρνει και κάτι εξίσου μοναδικό μέσα στην αβεβαιότητα που όλοι βιώνουμε. Να ξεσηκώνει κάθε Παρασκευή και Σάββατο το κοινό που τον επισκέπτεται στο Fantasia και να είναι διαρκώς Sold out, με τον ίδιο να απολαμβάνει την επιτυχία απ’ την κορυφή, πάντα με την πραότητα και τη σεμνότητα που τον διέπει.

Θα έλεγε κανείς, πως ο Πέτρος Ιακωβίδης δεν είναι απλά ένας καλλιτέχνης· είναι και θα πρέπει ν’ αποτελεί έμπνευση για όλους τους δυνάμει καλλιτέχνες εκεί έξω, διότι μέσα απ’ τα τραγούδια του, τα οποία, όπως έχει πει και ο ίδιος είναι βιωματικά, δίνει τον παλμό της εποχής, μιας εποχής που φθίνει από ήθος και σεβασμό και βρίσκεται εκεί για να μας υπενθυμίζει ότι με τη σεμνότητα και την ευγένεια, μπορείς να κερδίσεις τα πάντα.

Μπορείτε να ακούσετε τη νέα επιτυχία του Πέτρου Ιακωβίδη με τίτλο «Άστο» εδώ.

Μπορείτε να ακολουθήσετε τον Πέτρο Ιακωβίδη:

Στο Spotify εδώ.

Στο Instagram εδώ.

Στο Facebook εδώ.

Στο Tik Tok εδώ.

Στο Twitter εδώ.


ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΠΗΓΗ
  • Petros Iakovidis/Official Page, petrosiakovidis.gr, διαθέσιμο εδώ.

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ανδρέας Πετρόπουλος
Ανδρέας Πετρόπουλος
Γεννήθηκε στην Πάτρα, Αχαΐας το 1991 και κατοικεί στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με δίπλωμα σε ανώτατα θεωρητικά μαθήματα, ενώ παράλληλα έχει σπουδάσει δημοσιογραφία και διεθνείς σχέσεις. Ασχολείται ενεργά με την επικοινωνία και το Marketing, παρουσιάζοντας projects για μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες. Είναι επίσης ραδιοφωνικός παραγωγός μ' επιτυχημένη πορεία σε ραδιοφωνικούς σταθμούς της Αθήνας όπως ο Αθήνα 9.84, ο ΑΡΤ FM 90.6 και ο Rockha Radio. Εργάζεται ως δημοσιογράφος σε εφημερίδες και portals, ενώ παράλληλα ολοκληρώνει τις μεταπτυχιακές σπουδές του, στη Διοίκηση του Ανθρώπινου Δυναμικού. Λατρεύει τα ταξίδια και το καλό φαγητό και χαρακτηρίζεται απ' τους φίλους του ως One Day Traveller, καθώς είναι fan των μονοήμερων εκδρομών σε νησιά της Ελλάδας.