22.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΟικονομίαΣτοιχειώδεις τεχνολογικές ανάγκες για όλους

Στοιχειώδεις τεχνολογικές ανάγκες για όλους


Του Παναγιώτη Παναγιωτακόπουλου,

Η Telecom Egypt υπέγραψε συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) — το δανειστικό σκέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης — για την εξασφάλιση μεσοπρόθεσμου δανείου 150 εκατ. ευρώ για την επέκταση του ευρυζωνικού δικτύου 4G της Telecom Egypt.

Η νέα αναπτυξιακή διευκόλυνση θα χρησιμοποιηθεί για την υποστήριξη της Telecom Egypt στη βελτίωση της κάλυψης του δικτύου κινητής τηλεφωνίας της με την ανάπτυξη περίπου 2.000 νέων τοποθεσιών για κινητές συσκευές και την εγκατάσταση πρόσθετων επιπέδων χωρητικότητας στο υπάρχον χαρτοφυλάκιο πύργων κινητής τηλεφωνίας της. Η συνεργασία, επί του παρόντος το μεγαλύτερο δάνειο δικτύου κινητής τηλεφωνίας της ΕΤΕπ στην Αφρική, θα ενισχύσει το δίκτυο σε όλη την Αίγυπτο, συμπεριλαμβανομένων των λιγότερο πυκνοκατοικημένων περιοχών, και θα ενισχύσει τον ανταγωνισμό και την οικονομική προσιτότητα των υπηρεσιών.

Ο Adel Hamed, Διευθύνων Σύμβουλος και Διευθύνων Σύμβουλος, σχολίασε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να εξασφαλίσουμε αυτήν τη νέα πιστωτική γραμμή με την ΕΤΕπ μετά από εκτεταμένες συζητήσεις, συμπεριλαμβανομένης της παρουσίασης του λειτουργικού μας σχεδίου για τη βελτίωση της κλίμακας του δικτύου κινητής τηλεφωνίας μας, στόχος που συνάδει με προτεραιότητες της τράπεζας για αναπτυξιακά έργα. Η Telecom Egypt θα αξιοποιήσει τους πολλαπλούς οικονομικούς της πόρους, το πρόσφατα βραβευμένο φάσμα και το πλούσιο χαρτοφυλάκιο πολύτιμων προϊόντων, μεταξύ άλλων παραγόντων, για να συνεχίσει να εξυπηρετεί την αυξανόμενη πελατειακή της βάση και να ενισχύσει την ανταγωνιστική της θέση στην αιγυπτιακή αγορά τηλεπικοινωνιών».

Πηγή εικόνας: eib.org

Η Flavia Palanza, Διευθύντρια, Χώρες Γειτονίας της Ε.Ε., Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, δήλωσε: «Αυτό το έργο θα βοηθήσει στην επιτάχυνση των επενδύσεων μεγάλης κλίμακας σε δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και θα εξασφαλίσει οικονομικά προσιτή πρόσβαση σε ψηφιακές υπηρεσίες στην Αίγυπτο. Η ΕΤΕπ αναγνωρίζει τον ψηφιακό μετασχηματισμό ως καταλύτη για την καινοτομία, την απασχόληση και βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε με την Telecom Egypt, έναν δυναμικό όμιλο που συμμετέχει στο φιλόδοξο πρόγραμμα επέκτασης του δικτύου του, για να προσφέρει μια σύγχρονη και ευρύτερη πρόσβαση στη συνδεσιμότητα σε όλη την Αίγυπτο».

Ο Tobias Krause, Αναπληρωτής Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας, της Αντιπροσωπείας της Ε.Ε. στην Αίγυπτο, δήλωσε: «Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός είναι βασικός πυλώνας αυτής της φιλόδοξης νέας φάσης κοινής συνεργασίας με την Αίγυπτο. Η Ε.Ε. στοχεύει να υποστηρίξει τις προσπάθειες της αιγυπτιακής κυβέρνησης να εξασφαλίσει ανθεκτική και οικονομικά προσιτή πρόσβαση σε καθολική συνδεσιμότητα προς όφελος των Αιγυπτίων πολιτών σε ολόκληρη τη χώρα. Αυτό το έργο δείχνει τη δέσμευση των εταίρων μας στην ΕΤΕπ, το δανειστικό χέρι της Ε.Ε., να υποστηρίξουν τον κρίσιμο σχεδιασμό ψηφιακών υποδομών χωρίς αποκλεισμούς στην Αίγυπτο. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε χέρι-χέρι με τα κράτη-μέλη μας και τα ευρωπαϊκά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα ως Team Europe για να υποστηρίξουμε την ανθρωποκεντρική ψηφιακή μετάβαση της Αιγύπτου και να προωθήσουμε μια βιώσιμη, συνδεδεμένη και χωρίς αποκλεισμούς οικονομία και κοινωνία».


ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ

  • Egypt: Telecom Egypt cooperates with EIB to secure a €150 million investment to expand mobile broadband network, Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Διαθέσιμο εδώ.

 

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Παναγιώτης Παναγιωτακόπουλος
Παναγιώτης Παναγιωτακόπουλος
Είναι τελειόφοιτος του τμήματος Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιά. Τον ενδιαφέρει η καινοτομία στον κλάδο των οικονομικών και έχει συμμετάσχει σε αρκετά συνέδρια και προσομοιώσεις. Λατρεύει τα ταξίδια, γι' αυτό και δεν σταματά να παρακολουθεί διάφορα προγράμματα Erasmus+ ανά την Ευρώπη και τον κόσμο. Από τα μέσα Ιουνίου 2020 ως τα τέλη Μάρτιου 2022 διετέλεσε Αρχισυντάκτης Οικονομικών του OffLine Post.