21.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτισμός5+1 «κακές» της ελληνικής τηλεόρασης που λατρεύεις να μισείς

5+1 «κακές» της ελληνικής τηλεόρασης που λατρεύεις να μισείς


Της Μαριτίνας Γκίνη,

Η ελληνική μυθοπλασία μας έχει χαρίσει σκηνές απείρου κάλλους. Υπάρχουν ρόλοι που μας έχουν μείνει αξέχαστοι, είτε επειδή τους αγαπήσαμε, είτε επειδή τους μισήσαμε. Ωστόσο, μέσα από ορισμένες τηλεοπτικές σειρές έλαμψαν κάποια υποκριτικά διαμαντάκια και δημιούργησαν μία από τις πιο ωραίες κατηγορίες, τους ήρωες που λατρεύουμε να μισούμε. Είναι αυτοί οι χαρακτήρες που γελούσαμε με κάθε τους ατάκα, που περιμέναμε την επόμενη δαιμονική τους πράξη και που ακόμα και σήμερα, όταν ακούμε τη λέξη «κακία», μάς έρχονται στο μυαλό.

Σωσώ Παπαδήμα

Πηγή Εικόνας: neolaia.gr

Μια από τις πιο αγαπημένες κακές της ελληνικής τηλεόρασης είναι η Σωσώ από τα εγκλήματα. Παντρεμένη με τον Αλέκο Παπαδήμα κι αγανακτισμένη από τον γάμο της, προσπαθεί με κάθε τρόπο και ιώβεια υπομονή να σκοτώσει τον σύζυγό της. Οι βιτριολικές ατάκες της, η αυθόρμητη απέχθεια για τους γύρω της, αλλά και οι ευρηματικοί τρόποι για να βασανίζει τους γύρω της έκαναν το τηλεοπτικό κοινό να την λατρέψει. Η Καίτη Κωνσταντίνου ερμήνευσε υπέροχα αυτόν τον ιδιόρρυθμο, θα έλεγε κανείς, ρόλο και να γίνει ένα από τα πιο δημοφιλή και αγαπημένα μας «Εγκλήματα».

Όλγα Μαρκάτου

Πηγή Εικόνας: ladylike.gr

Η αγαπημένη Μαρία Φωκά ως γιαγιά Μαρκάτου στην τηλεοπτική σειρά «Ντόλτσε Βίτα» δεν ήταν η συνηθισμένη Ελληνίδα γιαγιά. Αυτό το συνεχές επικριτικό ύφος, οι αντιδράσεις της σε κάθε τι καινούργιο κι η αντιπάθειά της για τη νύφη της Χριστίνα: Άννα Παναγιωτοπούλου, την καθιέρωσαν στις αγαπημένες μας ηρωίδες. Άλλωστε, ο χαρακτηρισμός «Μπουμπουλίνα» που την ακολουθούσε σε κάθε της βήμα, ο φόβος των υπαλλήλων της κάθε φορά που κατέφθανε στο εργοστάσιο και τα μόνιμα πεισματωμένα χείλη της έκαναν τη γιαγιά Όλγα την αγαπημένη γιαγιά όλων των Ελλήνων.

Αννέτα Μπεζεντάκου

Πηγή Εικόνας: patrisnews.com

Αυστηρό ύφος, επικριτικός χαρακτήρας κι επιβλητικό βλέμμα είναι αυτά που συνοδεύουν τη Δάφνη Λαμπρόγιαννη στον ρόλο της Αννέτας στη σειρά «Είσαι το ταίρι μου». Η μοναχοκόρη της οικογένειας Μπεζεντάκου  εξέφραζε με κάθε ευκαιρία την αντιπάθειά της απέναντι στη Στέλλα: Βίκυ Σταυροπούλου, επέβαλε στον μόλις εννέα ετών γιο της την εκμάθηση αρχαίων ελληνικών και ήθελε να ελέγχει καθετί που συνέβαινε μιας και κατά την ίδια όλοι οι υπόλοιποι στερούνταν ικανοτήτων. Η ομορφιά μαζί με τη φυσική κακία καθιέρωσαν την Αννέτα ως μια από τις πιο δημοφιλείς και αξιαγάπητες κακές της ελληνικής τηλεόρασης.

Ρωξάνη Ντάνου Κουλουμπή

Πηγή Εικόνας: twitter.com

Η διευθύντρια των φυλακών στους περιβόητους «Στάβλους της Εριέττας Ζαΐμη» μάς χάρισε σκηνές άπειρου γέλιου. Η Μίρκα Παπακωνσταντίνου έμεινε αξέχαστη μέσα από την περσόνα μιας στριφνής, πανούργας και ραδιούργας γυναίκας που δεν δίσταζε να πατά επί πτωμάτων για να επιτύχει τους στόχους της. Οι βιτριολικές και με αρκετή δόση χιούμορ ατάκες της Ρωξάνης Ντάνου τόσο απέναντι στις κρατούμενες όσο και στα ανώτατα στελέχη της φυλακής μάς έκαναν να την αγαπήσουμε όσο λίγες.

Μαρινέλλα ή Μαριλένα Δορκοφίκη

Πηγή Εικόνας: koytsompolio.gr

Η  Ελένη Κρίτα μάς συστήθηκε μέσα από την τηλεοπτική σειρά «Στο παρά πέντε» ως η κακιά συμπεθέρα της Ζουμπουλίας. Γόνος αστικής οικογένειας με καταγωγή από το Κολωνάκι, η Μαρινέλλα αρνούνταν κατηγορηματικά να αποδεχθεί τη συμπεθέρα της, μια γυναίκα λαϊκή με καταγωγή από το Αχλαδοχώρι Σερρών. Οτιδήποτε δεν άνηκε στον περίγυρό της το έβρισκε ανιαρό και μη αντάξιο της καταγωγής και της κοινωνικής της θέσης. Το βλέμμα της γεμάτο υπεροψία, οι αποστομωτικές της απαντήσεις και η πηγαία της απέχθεια για τη συμπεθέρα της, τη Ζουμπουλία, καθώς και οι επικοί τους καβγάδες έκαναν το τηλεοπτικό κοινό να αγαπήσει αυτό το δίδυμο όσο λίγα, αλλά και να μισήσει τη Μαρινέλλα για την κακή συμπεριφορά της.

Σιλβή Μπουζάνη

Πηγή Εικόνας: patrisnews.gr

Η Παναγιώτα Βλαντή μάς καθήλωσε μέσα από την ερμηνεία της στον ρόλο της Σιλβή στην τηλεοπτική σειρά «Μαύρα Μεσάνυχτα». Πρόκειται για μια γυναίκα γεννημένη ηγέτιδα με υπέρμετρες φιλοδοξίες, που δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει θεμιτά και αθέμιτα μέσα για να αποκτήσει ό,τι θέλει. Απολύτως χειριστική με τους γύρω της, σκληρή και χωρίς να έχει εμπιστοσύνη σε κανέναν, καταφέρνει να επιτύχει τους στόχους της. Τη Σιλβή την αγαπήσαμε για την, ας πούμε, άκομψη γλώσσα της, τον δυναμισμό της και τον μοναδικό τρόπο να εξωθεί τις καταστάσεις στα άκρα διασκεδάζοντάς το.


ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΠΗΓΗ
  • 7 ΄΄κακές΄΄ της ελληνικής τηλεόρασης που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ!, koitamagazine.gr, διαθέσιμο εδώ.

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Μαριτίνα Γκίνη
Μαριτίνα Γκίνη
Γεννήθηκε στα Μέγαρα το 1999. Είναι προπτυχιακή φοιτήτρια του τμήματος Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Λατρεύει τον εθελοντισμό, τα ταξίδια και τα βιβλία που μπορούν να την ταξιδέψουν σε μια άλλη εποχή.