14 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠολιτισμός“Grey’s Anatomy” (2005 - ): Ανανεώνεται για 19η σεζόν, ίσως και τελευταία;

“Grey’s Anatomy” (2005 – ): Ανανεώνεται για 19η σεζόν, ίσως και τελευταία;


Του Αλέξανδρου Βωβίδη,

Σε αυτή τη σεζόν το “Grey’s Anatomy” δείχνει έναν κόσμο μετά την πανδημία, κάτι το οποίο εκπροσωπεί αυτό που θα θέλαμε να γίνει στην πραγματικότητα, καθώς η πανδημία είναι ακόμα ένα μεγάλο πρόβλημα που δεν έχουμε βρει τον τρόπο να αντιμετωπίσουμε. Έτσι, ξεκινάει ο 18ος κύκλος, πολύ δραματικά θα μπορούσε κάποιος να πει και ειδικά όταν βλέπουμε την Meredith Grey να μιλάει με τη μητέρα της και αναλογίζεται για το αν πρέπει να συνεχίσει την ζωή της όπως είναι, βαρετά. Φυσικά, ήταν όλο ένα όνειρο, δεν βάλανε ζόμπι στο show, ακόμα. Με έναν καινούριο έρωτα για την Meredith, για τον οποίο περισσότερες λεπτομέρειες θα πούμε παρακάτω, την απόφαση της Amelia’s Shepherd για το αν θα παντρευτεί τελικά τον Atticus Lincoln, την Jo Wilson ως μητέρα και ένα δυστύχημα για τους λάτρεις και OG’s του “Grey’s Anatomy” που μας βάζει σε σκέψη για την 19η σεζόν.

Το Grey + Sloan Memorial Hospital μπορεί να πει κανείς ότι αναβαθμίζεται μετά από την τεράστια έλλειψη που έχει στους γιατρούς φυσικά λόγω της πανδημίας. Πολλοί γιατροί παραιτούνται, φεύγουν αλλά και βγαίνουν στη σύνταξη μετά από έναν εφιαλτικό χρόνο. Η Miranda Bailey συνειδητοποιεί πόσο δύσκολα γίνονται τα πράγματα στο νοσοκομείο με αυτή την έλλειψη και αφήνει τον Richard Weber να βρει μία λύση. Όμως, κατά τη διάρκεια των interviews σε καινούρια άτομα, μαθαίνουν ότι η εικόνα που έχει το νοσοκομείο προς τα έξω σε σχέση με τους residents δεν είναι και η καλύτερη. Έτσι, λοιπόν, καταστρώνουν ένα rotation σύστημα, το οποίο θα βοηθάει τους residents να πραγματοποιούν εγχειρήσεις για ένα χρονικό διάστημα μόνοι τους και καθώς φτάνουν στο πιο σημαντικό μέρος, θα έρχεται ένας από τους Attendees, δηλαδή τους καλά εκπαιδευμένους γιατρούς να βοηθάνε και να κοιτούν για τυχόν λάθη. Αυτό βέβαια πετυχαίνει έως ένα σημείο και δίνει μεγάλη χαρά ιδιαίτερα στον Weber γι’ αυτό και ονομάζεται “The Weber Method”. Ανακουφίζει και την Meredith, που είναι πλέον Director of the Residency Program, καθώς αναλαμβάνει να γιατρέψει τον David Hamilton που πάσχει από την νόσο Parkinson, αφού ο ίδιος της το ζητάει.

Πηγή Εικόνας: abc.com

Πάνω στη συμφωνία, έρχεται και η Amelia εφόσον είναι νευρολόγος και υπεύθυνη για την εγχείρηση. Βέβαια, κάθε καινούργια αρχή σημαίνει και ένας καινούργιος έρωτας. Αυτό συμβαίνει και στις δυο. Βλέπουμε σε πολλά επεισόδια τον Lincoln που προσπαθεί να πείσει την Amelia να τον παντρευτεί, αλλά βλέπουμε και τη στάση της που είναι ένα απλό «όχι». Φυσικά και έτσι πρέπει να είναι, αφού ένα όχι είναι πάντα όχι σε οποιαδήποτε κατάσταση και στιγμή. Εκεί, λοιπόν, βρίσκει το Dr. Kai Bartley, που βοηθάει μέσα στο ειδικό lab αφιερωμένο στη Meredith Grey και ανακαλύπτει ένα καινούργιο μέρος του εαυτού της. Ενώ δεν έχουμε δει ποτέ την Amelia να είναι bi, σε αυτήν την σεζόν αφήνεται στο Dr. Kai. Ίσως να είναι κάποια αντίδραση ως προς την εξαιρετικά εκνευριστική στάση του Lincoln, που της έχει κάνει πρόταση σχεδόν παντού και με όλους τους τρόπους. Πάντως, φαίνεται ότι η χημεία μεταξύ τους θα διαρκέσει για περισσότερα επεισόδια.

Πίσω στη σειρά και τη Jo Wilson που παλεύει κυριολεκτικά με ένα νεογέννητο, καθώς δεν είχε προβλέψει ποτέ ποσό δύσκολη θα μπορούσε να είναι η μητρότητα ειδικά ως single-parent. Την βλέπουμε, όμως, και να περνάει χρόνο με τον Lincoln, γιατί ο σωστός ο φίλος στην ανάγκη φαίνεται. Και τί μεγαλύτερη ανάγκη από ένα παιδί που όλο κλαίει, πεινάει και θέλει συνέχεια προσοχή. Τα πράγματα αλλάζουν λίγο στη μέση της σεζόν, αν και είναι μόνο 8 επεισόδια, ένας αριθμός που έχει να εμφανιστεί από την πρώτη σεζόν τους “Grey’s Anatomy”, και ελπίζουμε όταν γυρίσει να γίνουν περισσότερα. Μετά από μία μέρα στο νοσοκομείο, όπου παραβρέθηκαν η Jo και ο Lincoln, τής εξομολογείται ότι παλιότερα είχε μεγάλο crush μαζί της, αλλά ευτυχώς το έχει ξεπεράσει. Εκεί η Jo, λίγο οι ορμόνες, λίγο το μωρό, λίγο η ζωή η ίδια, τα χάνει και να αναστοχάζεται για το πώς νιώθει για τον φίλο της. Τα συναισθήματα της δεν κρατάνε πολύ ειδικά όταν της παραδεχτεί ότι αγαπάει την Amelia παρά πολύ και εκτός από το να την παντρευτεί, θα κάνει ότι περάσει από το χέρι του, για την κρατήσει κοντά του. Μπορούμε να πούμε ότι η χυλόπιτα είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο και σίγουρα η Jo έχει παγώσει μετά από συνεχείς σκέψεις για τον φίλο της που πλέον μάλλον δεν τον βλέπει ως φίλο.

Η σειρά αυτή δεν θα μπορούσε να μην έχει και απρόοπτα, όπως τον Nick Marsh που εμφανίστηκε στην 14η σεζόν και λιποθύμησε κατά τη διάρκεια αλλαγής συκωτιού σε έναν ασθενή, αφού μόλις πέντε εβδομάδες του αρνούνταν καινούριο νεφρό. Η Meredith ήταν η σωτηρία του, αφού βρήκε τον θρόμβο και τον αφαίρεσε με επιτυχία σώζοντας τη ζωή του και το νεφρό του. Έτσι, στην 18η σεζόν τον ξαναβρίσκουμε μπροστά μας ή μάλλον τον ξαναβρίσκει μπροστά της, καθώς δειπνεί με τον David Hamilton για να συζητήσουν περεταίρω λεπτομέρειες για την αποκλειστική που έχει ως προς την εύρεση λύσης της νόσου Parkinson και δεν διστάζει να τον συναντήσει ξανά βγαίνοντας μαζί του. Αυτό μπορεί να κρατήσει για ένα επεισόδιο, αλλά η καρδιά της Meredith δεν μπορεί να αντισταθεί στον καινούριο “McDreamy” και έτσι αρχίζουν και βγαίνουν μέχρι που κάνουν έρωτα στο ξενοδοχείο την ημέρα του Thanksgiving.

Πηγή Εικόνας: abc.com

Όλα, όμως, μπορεί στα παραμύθια να τελειώνουν αίσια όχι όμως και στο “Grey’s Anatomy”. Η Teddy Altman, ο Owen Hunt και ο Cormac Hayes επιστρέφουν με μία καρδιά για έναν από τους ασθενείς τους που χρειάζεται άμεσα αλλαγή καρδιάς. Ο οδηγός του αμαξιού παθαίνει καρδιακή προσβολή, κάπως ειρωνικό, και το αμάξι πέφτει κοντά σε έναν γκρεμό. Αμέσως, ο Owen παρακαλεί την Teddy και τον Hayes να βγουν από το αμάξι και να παραδώσουν την καρδιά στον ασθενή που την χρειάζεται άμεσα, αλλά και να τους κάνει τη χάρη και να σωθούν, καθώς ο Hayes έχει παιδιά και η Teddy έγινε μόλις γυναίκα του. Μήπως τελικά αυτός ο γάμος ήταν ατυχία; Στο επεισόδιο που πάνε να παντρευτούν, ο ιερέας που κάνει την τελετή πετιέται από ένα ζευγάρι που έκανε ποδήλατο, καθώς διάλεξαν να πάνε στο πάρκο για τον γάμο τους και εκείνη την ημέρα για κακή τους τύχη υπήρχε αγώνας ποδηλάτων. Τελικά, οι δυο τους παντρεύτηκαν στο ίδιο bar που βλέπουμε σε κάθε σεζόν με τη βοήθεια της αδερφής του Owen, τη Megan Hunt. Πίσω τώρα στο δυστύχημα. Αποφασίζει η Teddy ως πιο ελαφριά να βγει από το ντελαπαρισμένο αμάξι μαζί με την καρδιά για τον ασθενή, ώστε να την παραδόσει και να φωνάξει βοήθεια. Στα τελευταία δευτερόλεπτα, καθώς το καταφέρνει, το αυτοκίνητο γυρνάει περισσότερο και είναι πιο κοντά στον γκρεμό. Έτσι, ο Owen αναλαμβάνει να μιλήσει στον Hayes και να τον πείσει να βγει από το αμάξι άμεσα, ώστε να βρει βοήθεια πιο γρήγορα και να γυρίσει σώος στα παιδιά του. Τελικά, τον πείθει και καταφέρνει και βγαίνει. Όμως, το αυτοκίνητο άντεξε πολύ βάρος και δυστυχώς πέφτει στον γκρεμό με τον Owen μέσα.

Ευτυχώς για τους fans της σειράς τα νέα είναι καλά και το “Grey’s Anatomy” ανανεώθηκε για 19η σεζόν, με αρχή τις 24 Φεβρουαρίου που θα προβληθούν τα τελευταία επεισόδια για την 18η.


ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΠΗΓΗ
  • Grey’s Anatomy – Season 18, abc.com, διαθέσιμο εδώ.

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Αλέξανδρος Βωβίδης
Αλέξανδρος Βωβίδης
Αρχικά ξεκίνησε για σπουδές στην Επικοινωνία στο Αμερικανικό Κολλέγιο της Ελλάδας – Deree. Μετά από 4 χρόνια, τον κέρδισαν τα Social Media και το Marketing, καθώς και η φωτογραφία και το βίντεο. Τον ερχόμενο χρόνο θα βρεθεί για σπουδές στην σχολή του Ant1 Media Lab για να ασχοληθεί με την εικονοληψία και το blogging. Αυτό το διάστημα ασχολείται με τα podcasts θίγοντας ποίκιλα θέματα. Είναι γενικότερα ανήσυχο πνεύμα όπου του αρέσει να ασχολείται με τα κοινά και να ενημερώνετε πάντα για όλη την κοινωνικοπολιτική επικαιρότητα.