12 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠαρατηρητήριο Αμερικανικής ΠολιτικήςΟι υποψήφιοι του Λος Άντζελες ρίχνονται στη μάχη για να αντικαταστήσουν τον...

Οι υποψήφιοι του Λος Άντζελες ρίχνονται στη μάχη για να αντικαταστήσουν τον Garcetti


Της Χάρις Γιαννοπούλου,

Οι δημοτικές εκλογές του Λος Άντζελες για το 2022 κερδίζουν περισσότερη προσοχή, καθώς πολλοί είναι οι υποψήφιοι που ανακοινώνουν ήδη την εκστρατεία τους για να διαδεχθούν τον σημερινό Δήμαρχο Eric Garcetti του ’88. Ο Garcetti, ο οποίος προτάθηκε τον Μάιο από τον Πρόεδρο Joe Biden για να υπηρετήσει ως Πρέσβης στην Ινδία, έχει περιορισμένη θητεία και δεν μπορεί να είναι ξανά υποψήφιος δήμαρχος. Λόγω της πολιτικής σύνθεσης του Λος Άντζελες, με το 71% των ψηφοφόρων να ψηφίζουν υπέρ του Biden το 2020, η κούρσα θεωρείται σε μεγάλο βαθμό ως μια διαδικασία καθορισμού του Δημοκρατικού που θα διαδεχθεί τον Garcetti. Το Λος Άντζελες είναι μια πόλη στην Καλιφόρνια, η οποία περιλαμβάνει σχεδόν 17,8 εκατομμύρια ανθρώπους και είναι η δεύτερη πιο πυκνοκατοικημένη πόλη στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Eric Garcetti / Πηγή Εικόνας: Los Angeles Magazine

Από τον Δεκέμβριο του 2021, 63 δήμαρχοι στις 100 μεγαλύτερες πόλεις κατά πληθυσμό «συνδέονται» με το Δημοκρατικό Κόμμα, 26 είναι «συνδεδεμένοι» με το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, τέσσερεις είναι ανεξάρτητοι και η πολιτική τοποθέτηση ενός δημάρχου είναι άγνωστη. Ενώ οι περισσότερες δημοτικές εκλογές στις 100 μεγαλύτερες πόλεις είναι ακομμάτιστες, οι περισσότεροι αξιωματούχοι συνδέονται με ένα πολιτικό κόμμα.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος του Λος Άντζελες, Kevin de León, είναι ο πρώτος που μπαίνει στη μάχη για να γίνει ο επόμενος δήμαρχος της πόλης. Ο De León έχει περάσει 12 χρόνια στο νομοθετικό σώμα της Καλιφόρνιας, τέσσερα ως Βουλευτής και οκτώ στη Γερουσία της Πολιτείας, όπου διετέλεσε και Πρόεδρός του. Ο 54χρονος μιλάει άπταιστα ισπανικά και κατάγεται από το Λος Άντζελες. Ο Δημοτικός Σύμβουλος Joe Buscaino κάνει εκστρατεία εδώ και μήνες. Το ίδιο και ο εισαγγελέας του Λος Άντζελες, Mike Feuer. Η Jessica Lall, του Central City Association με έδρα το Λος Άντζελες, ανακοίνωσε πρόσφατα την υποψηφιότητά της. Όπως και ο μεσίτης ακινήτων του San Fernando Valley, Mel Wilson. Ο Wilson είπε ότι για την αντιμετώπιση της έλλειψης στέγασης στο Λος Άντζελες, πρέπει να αυξηθεί η παραγωγή κατοικιών και να χρησιμοποιηθούν εναλλακτικές μέθοδοι για την ταχύτερη κατασκευή κατοικιών. Τόνισε, επίσης, ότι θα απαιτούσε από τους υπαλλήλους της πόλης και τους εργολάβους της να εμβολιαστούν κατά του COVID-19. Η μακροχρόνια βουλευτής Karen Bass ανακοίνωσε ότι είναι υποψήφια δήμαρχος. Ο δισεκατομμυριούχος προγραμματιστής Rick Caruso φέρεται να σκέφτεται, επίσης, να κατέβει ως υποψήφιος. Ως άλλος υποψήφιος δήμαρχος αναφέρεται και ο Austin Beutner, ο πρώην προϊστάμενος της Ενιαίας Σχολικής Περιφέρειας του Λος Άντζελες. Ο Sonenshein λέει ότι η εγγενής δύναμη του δημάρχου έρχεται τώρα με ένα πρόβλημα αστέγων σε όλη την πόλη, που συνεχίζει να επιδεινώνεται και έχει προκαλέσει σοβαρή πολιτική ζημιά στον δήμαρχο Eric Garcetti και σχεδόν σε όλους όσους είναι επιφορτισμένοι με την επίλυσή του.

Kevin de León / Πηγή Εικόνας: UCLA Newsroom

Μια συνάντηση που είχε προγραμματιστεί για τους υποψηφίους στις Δημαρχιακές Εκλογές του Λος Άντζελες του 2022 πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου, με τέσσερεις υποψήφιους να παίρνουν μέρος στο πρώτο δημόσιο φόρουμ. Μεταξύ των τεσσάρων που εμφανίστηκαν στο φόρουμ ήταν ο Mike Feuer, σημερινός εισαγγελέας του Λος Άντζελες, η βουλευτής Karen Bass, ο επιχειρηματίας Craig Greiwe και η Jessica Lall. Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε από το The Stonewall Democratic Club και συνδιοργανώθηκε τόσο από το τμήμα του Λος Άντζελες της Εθνικής Ένωσης Μαύρων Δημοσιογράφων όσο και από το The Minority AIDS Project. Οι τέσσερεις υποψήφιοι έκαναν τις προτάσεις τους και κατέθεσαν τα διαπιστευτήριά τους στο κοινό. Δύο δημοτικοί σύμβουλοι, που είχαν επιβεβαιώσει ότι θα ήταν στην εκδήλωση, δεν εμφανίστηκαν — ο Joe Buscaino της Περιφέρειας 15 και ο Kevin de León της Περιφέρειας 14. Οι υποψήφιοι ερωτήθηκαν για διάφορα πιεστικά ζητήματα, όπως τα ποσοστά εγκληματικότητας, η έλλειψη στέγης, η κλιματική αλλαγή και η οικονομική στέγαση. Ο προκριματικός γύρος για τις εκλογές δεν έχει προγραμματιστεί μέχρι τις 7 Ιουνίου 2022, εκεί όπου δύο από τους υποψηφίους θα προκριθούν στις γενικές εκλογές.


ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ
  • Full coverage: 2022 Los Angeles mayor’s race, LA Times, Διαθέσιμο εδώ.

 

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Χάρις Γιαννοπούλου
Χάρις Γιαννοπούλου
Είναι απόφοιτος του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά. Το 2019 παρακολούθησε το Μονοετές Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Μεταφραστών και το Σεμινάριο Υποτιτλισμού παίρνοντας ειδίκευση στη μετάφραση νομικών και οικονομικών κειμένων. Τρέφει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την αρθρογραφία έχοντας ιδιαίτερη προτίμηση στην ανάλυση της διεθνούς πολιτικής ενώ ασχολείται ενεργά και με την δημιουργική γραφή.