24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΜικρά Καθημερινά18η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης: Μια γιορτή του βιβλίου

18η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης: Μια γιορτή του βιβλίου


Της Φωτεινής Πετούμενου,

Για ακόμη μια χρονιά θα ανοίξει τις πόρτες της η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, όπως κάνει άλλωστε τα τελευταία 18 χρόνια, με εξαίρεση την περσινή χρονιά, όταν και λόγω των πρωτόγνωρων συνθηκών η έκθεση έγινε διαδικτυακά. Ως βάση της θα έχει τις εγκαταστάσεις της Helexpo και διοργανώνεται από το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.  

Η έκθεση αποτελεί ένα ετήσιο meeting point για όλους τους φορείς του βιβλίου: εκδότες, συγγραφείς, βιβλιοπώλες, βιβλιοθηκονόμους, ακαδημαϊκούς κ.α. από την Ελλάδα, την Ευρώπη και όλο τον κόσμο. Φίλοι του βιβλίου από κάθε μεριά της γης μπορούν να προσέλθουν στη Θεσσαλονίκη και να συναντήσουν από κοντά αγαπημένους συγγραφείς και να μπουν στο μαγικό κόσμο του βιβλίου από αύριο, Πέμπτη, έως και την Κυριακή. Οι εκδηλώσεις θα είναι πολλές, γι’ αυτό μπορείτε να μπείτε στο thessalonikibookfair.gr και να κανονίσετε το πρόγραμμά σας ανάλογα. Ας πάρουμε μια μικρή γεύση, λοιπόν, του τι θα δούμε και θα ακούσουμε στην έκθεση.

Πηγή Εικόνας: Thessaloniki Guide

Το κεντρικό θέμα της έκθεσης είναι «Οι διαρκείς Επαναστάσεις του Βιβλίου», θέλοντας να τιμήσει με το δικό της τρόπο την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση. Γι’ αυτό τον λόγο, θα υπάρξουν κάποιες σχετικές εκδηλώσεις. Τιμώμενη φέτος είναι η Γερμανόφωνη λογοτεχνία μέσα από το πρόγραμμα «Let’s talk! Ας μιλήσουμε!», το οποίο διοργανώνουν η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης, το Goethe Institut και το Litrix.de, σε συνεργασία με το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού και θα φιλοξενήσει αρκετούς συγγραφείς γερμανόφωνων χωρών, καθώς και επαγγελματίες του χώρου του βιβλίου.  

Επίσης, σημαντική θέση στην έκθεση καταλαμβάνουν φέτος οι προσκεκλημένοι του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης και διακεκριμένοι Γάλλοι συγγραφείς, μεταξύ των οποίων και ο Pierre Assouline. Σημαντική συμμετοχή θα έχει και η φετινή παγκόσμια πρωτεύουσα του βιβλίου, η Τιφλίδα, με εκδότες και συγγραφείς από τη Γεωργία. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η Παιδική Γωνιά περιμένει τους μικρούς βιβλιοφάγους να ανακαλύψουν παραμύθια με ένα διαφορετικό διαδραστικό τρόπο. Ακόμα, θα τους περιμένουν παιχνίδια και εκδηλώσεις που έχουν οργανωθεί από το «Κέντρο Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών Θεσσαλονίκης». Φυσικά, η έκθεση δε θα μπορούσε να μείνει αποστασιοποιημένη από τα γεγονότα της επικαιρότητας, γι’ αυτό και το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού θα διοργανώσει μια σειρά συζητήσεων με τρέχοντα ζητήματα. Δυστυχώς δε μπορούμε να αγνοήσουμε και τη δεδομένη κατάσταση, και γι’ αυτό η έκθεση θα προσπαθήσει να είναι όσο πιο ασφαλής για όλους όσους θα την τιμήσουν με την παρουσία τους. Η είσοδος σε αυτήν θα γίνεται με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης και η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική. Φύγαμε για Θεσσαλονίκη!


 ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΠΗΓΗ 
  • 18η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, Επίσημη Ιστοσελίδα, διαθέσιμο εδώ

 

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Φωτεινή Πετούμενου
Φωτεινή Πετούμενου
Σπούδασε Φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο Πατρών και στη συνέχεια τελείωσε Επαγγελματικό Μακιγιάζ στη σχολή Freddy’s Makeup Stage, ενώ παράλληλα εργαζόταν ως υπάλληλος Φαρμακείου. Πρόσφατα αποφάσισε να καταπιαστεί με ένα άλλο της όνειρο, τη δημοσιογραφία, κάνοντας το Μεταπτυχιακό της στο ΑΠΘ, στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ. Αγαπάει τα ταξίδια, ό,τι έχει να κάνει με τη μόδα, την ομορφιά και τον σκύλο της, Lupo.