15.9 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΟικονομίαΚαι Rolls Royce και ηλεκτροκίνητο και αεροπλάνο

Και Rolls Royce και ηλεκτροκίνητο και αεροπλάνο


Του Άρη Κατσίδη,

Η Rolls Royce ανακοίνωσε την Παρασκευή (19/11) ότι θα κατασκευάσει ένα εξ’ ολοκλήρου ηλεκτρικό αεροπλάνο, το οποίο θα έχει μέγιστη ταχύτητα τα 623 χιλιόμετρα την ώρα και θα θεωρείται το πιο γρήγορο ηλεκτροκίνητο όχημα στον κόσμο.

Αυτή η είδηση μάς βοηθάει να καταλάβουμε ότι η λογική των μεγάλων κατασκευαστών έχει αλλάξει και ο ηλεκτρικός στα μέσα μεταφοράς είναι συνώνυμο με το μέλλον. Τα χαρακτηριστικά του αεροπλάνου θα περιλαμβάνουν πιο υψηλή ταχύτητα στα 555,9 χλμ/ώρα σε 3 χιλιόμετρα, κάτι που σημαίνει ότι θα διασχίζει 3.000 μέτρα σε 202 δευτερόλεπτα.

Σχετικά με την επιδότητα της κατασκευής αυτού του αεροπλάνου, το 50% θα έρθει από το Τεχνολογικό Ινστιτούτο Διαστημικής μαζί με το τμήμα της Βρετανικής κυβέρνησης για τις επιχειρήσεις, την ενέργεια και εργοστασιακή στρατηγική και καινοτομία. Σύμφωνα με τη Rolls Royce, το αεροπλάνο θα χρησιμοποιεί ένα σύστημα ηλεκτρικού powertrain 400 κιλοβατόρων και το πιο δυνατό πακέτο μπαταριών που έχει συναρμολογηθεί ποτέ στην αεροδιαστημική. Τον Σεπτέμβριο, έκανε την πρώτη του πτήση, αφού πέταξε πάνω από τη Μεγάλη Βρετανία για 15 λεπτά.

Πηγή εικόνας: Recharger

Παγκοσμίως γίνονται πολλές συζητήσεις για το κλίμα και τη διατήρηση της άγριας ζωής, οπότε το ηλεκτρικό αεροπλάνο θα έρθει για να αντικαταστήσει τα κλασικά αεροπλάνα, με τα ταξίδια αυτήν τη στιγμή να θεωρούνται ως «η δραστηριότητα με τη μεγαλύτερη ένταση άνθρακα που μπορεί να κάνει ένα άτομο». Οπότε, αυτές οι καινοτομίες και οι ιδέες έρχονται για να βοηθήσουν στην περαιτέρω προστασία του περιβάλλοντος.


TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Άρης Κατσίδης
Άρης Κατσίδης
Είναι φοιτητής του τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις οικονομικές ειδήσεις, ενώ παρακολουθεί σταθερά το χρηματιστήριο. Ως χόμπι έχει τον αθλητισμό, την ιστορία, την γεωγραφία, αλλά και τα ταξίδια.