14.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΓιατί καταφεύγει κανείς στην έκδοση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού;

Γιατί καταφεύγει κανείς στην έκδοση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού;


Της Ελένης Παπανικολάου,

Κάνοντας μία ανασκόπηση των δύο τελευταίων ετών, θα παρατηρήσουμε πως δυστυχώς αυτός ο «εφιάλτης» της πανδημίας δεν έχει τελειώσει ακόμα, ενώ για η καθημερινότητά μας έχει αλλάξει άρδην. Από την επίσκεψη σε ένα εστιατόριο, έχοντας τον φόβο της εξάπλωσης του ιού, μέχρι στο χώρο εργασίας όπου πάρα πολλοί ήταν αυτοί που έχασαν τη δουλειά τους ή τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Κάτι που είναι όμως διαφορετικό, αλλά προς το καλύτερο, είναι ο τομέας της υγείας, ο οποίος δέχθηκε ένα πολύ σοβαρό και «βίαιο», θα μπορούσαμε να πούμε, χτύπημα χωρίς καμία ειδοποίηση. Ωστόσο, για μία ακόμη φορά απέδειξε πως μπορεί να κάνει άλματα στην προσπάθεια του να αντιμετωπίσει τον ιό που συνεχίζει να μας πολεμά κάθε μέρα. Η ένδειξη αυτού του άλματος είναι η ανακάλυψη του εμβολίου, το οποίο αποτελεί μία μεγάλη «ανάσα» ελευθερίας για όλους τους ανθρώπους παγκοσμίως, κάνοντάς τους έτσι να νιώσουν πως πλησιάζουν στο τέλος όλου αυτού του κακού ονείρου που ζούμε τα δύο τελευταία σχεδόν χρόνια. Παράλληλα, ως προς την επιστημονική ανακάλυψη του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, οι απόψεις διίστανται, καθώς υπάρχουν πολλοί που είναι κατά αυτού του ιατρικού ευρήματος, το οποίο αποτελεί το «εισιτήριό» μας προς την μετά κορωνοϊού εποχή, η οποία δεν θα είναι ποτέ δυστυχώς ίδια με πριν.

Πηγή εικόνας: news4health.gr

Όμως, αρκετοί Έλληνες πολίτες έχουν βρει τη λύση για να μπορούν να κινούνται χωρίς κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα πάρα την άρνησή τους να εμβολιαστούν, είτε επειδή είναι ιδεολογικά αρνητές των εμβολίων είτε για θρησκευτικό ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο. Όποιος δεν έχει καταφέρει να ανοσοποιηθεί, μπορεί πανεύκολα να βρει ένα ψεύτικο πιστοποιητικό ανοσίας, καθώς ήδη έχει στηθεί παγκοσμίως ένα μεγάλο παραεμπόριο που εκμεταλλεύεται αφενός τα προνόμια της τεχνολογίας και αφετέρου τις ελλιπείς δικλίδες ασφαλείας στα συστήματα ελέγχου.

Είναι γεγονός πλέον πως στην παγκόσμια μαύρη αγορά είναι περιζήτητα τα ψεύτικα αντι-Covid πιστοποιητικά, δημιουργώντας έτσι ένα ακόμα πρόβλημα στους αστυνομικούς. Μια χώρα, στην οποία έχει γίνει αισθητό αυτό το γεγονός, είναι η Ρωσία, όπου η κατάσταση έχει πάει σε άλλο επίπεδο λόγω του μεγάλου ποσοστού αντιδράσεων που έχει προκαλέσει η κατά τόπους επιβολή υποχρεωτικού εμβολιασμού, απειλώντας τους πολίτες ακόμα και με απόλυση.

Συνοψίζοντας, αυτό που θα πρέπει να μας ενδιαφέρει δεν είναι το πώς θα «βολευτούμε» και θα κάνουμε τη ζωή μας πιο εύκολη παρανομώντας, αλλά το πώς θα αντιμετωπίσουμε αυτόν τον «αόρατο» σε όλους μας εχθρό. Έχοντας πάντα ως κοινό γνώμονα την υγεία των συμπολιτών αλλά και την προσωπική μας, φυσικά, θα μπορέσουμε να φτάσουμε στο τέρμα της κούρσας, να βγάλουμε όλοι τις μάσκες και να ξαναγνωριστούμε μεταξύ μας αλλά και με τον εαυτό μας στη νέα μας ζωή, ως νικητές πλέον.


ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΠΗΓΗ
  • Πλαστά πιστοποιητικά για όλα τα γούστα!, efsyn.gr, διαθέσιμο εδώ

 

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ελένη Παπανικολάου
Ελένη Παπανικολάου
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 2002. Σπουδάζει στο πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και συγκεκριμένα στην Καλαμάτα στο Τμήμα Φιλολογίας. Θέλει να ασχοληθεί επαγγελματικά με τη δημοσιογραφία.