21.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΟικονομίαΗ Microsoft ξεπέρασε την Apple στην κεφαλαιοποίηση

Η Microsoft ξεπέρασε την Apple στην κεφαλαιοποίηση


Του Άρη Κατσίδη,

Η Microsoft ξεπέρασε την Apple στο market cap την Παρασκευή που μας πέρασε, με αποτέλεσμα να γίνει η πιο πολύτιμη εταιρεία του κόσμου που είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο. Αυτό συνέβη, καθώς η Apple δεν είχε τα προσδοκώμενα έσοδα, σύμφωνα με την ενημέρωση της περασμένης Πέμπτης.

Η Microsoft πλέον έχει κεφαλαιοποίηση κοντά στα 2,44 τρισεκατομμύρια δολάρια, με την κατασκευάστρια εταιρεία του iPhone να μένει πίσω — πιο συγκεκριμένα, στα 2,41 τρισεκατομμύρια δολάρια. Ο CEO της Apple, Tim Cook, ανέφερε στο CNBC ότι το έλλειμμα εσόδων εκτιμάται στα 6 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ αναμένει πως θα υπάρξουν χειρότερα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα στο τέταρτο τρίμηνο του 2021, τον Δεκέμβριο. Αν και οι πωλήσεις των iPhones ήταν αυξημένες κατά 47% καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και σε σχέση με το 2020, ήταν μακριά από αυτά που προσδοκούσαν οι οικονομικοί αναλυτές. Από την άλλη πλευρά, η Microsoft ξεπέρασε τις προσδοκίες που είχαν όλοι για τα έσοδά της το πρώτο τρίμηνο του οικονομικού έτους, αφού βρέθηκε να τα έχει υπερβεί κατά 22% σε ετήσια βάση. Αυτό καθιστά πασιφανές ότι ο Αμερικανικός κολοσσός τεχνολογίας διάγει τη μεγαλύτερη ανάπτυξή του τα τελευταία χρόνια, και πιο συγκεκριμένα από το 2018.

Πηγή εικόνας: Getty Images

Στο σημείο αυτό, είναι σημαντικό να υπενθυμίσουμε ότι η Apple έγινε η πρώτη εταιρεία που υπερέβη στην κεφαλαιοποίηση το 1 τρις δολάρια αλλά και τα 2 τρις δολάρια, ενώ κατέστη η πιο πολύτιμη εισηγμένη εταιρεία στον κόσμο, όταν ξεπέρασε στο market cap τον κρατικό πετρελαϊκό κολοσσό, Saudi Aramco, κατά την περσινή χρονιά. Την τελευταία φορά που η Microsoft ήταν πιο μπροστά, ήταν το 2020, όταν η πανδημία του κορωνοϊού προκάλεσε εξαιρετικά προβλήματα στις αλυσίδες εφοδιασμού τόσο σε παγκόσμιο επίπεδο όσο και στις δικές της. Η Microsoft, επίσης, τον Ιούνιο ξεπέρασε για πρώτη φορά τα 2 τρις δολάρια, όταν έβγαλε στην αγορά τη μεγαλύτερη αναβάθμιση των Windows μετά από πέντε χρόνια, τα περίφημα Windows 11. Τη δεδομένη χρονική στιγμή και από την αρχή της χρονιάς, η μετοχή της Microsoft έχει ανέβει περισσότερο από 48%, ενώ η μετοχή της Apple έχει αυξηθεί σχεδόν κατά 13%.

Η συγκεκριμένη είδηση, εκτός από το δέος που μας κάνει να αισθανόμαστε για τα ποσά που ρίχνονται καθημερινά στο «τραπέζι», μας αποδεικνύει και την άνοδο που παρατηρείται στις μετοχές καθώς και την αύξηση των εσόδων τους που βλέπουν οι μεγάλες εταιρείες καθημερινά. Παράλληλα, δείχνει και το ότι οι οικονομικοί κολοσσοί επιθυμούν συνεχώς να πετυχαίνουν τους στόχους τους οποίους θέτουν συνεχώς και οι οποίοι έχουν ιδιαίτερη σημαντική αξία για αυτές.


ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΠΗΓΗ

  • Microsoft – Η πιο πολύτιμη εταιρεία του κόσμου – Ξεπέρασε σε κεφαλαιοποίηση την Apple, ot.gr, διαθέσιμο εδώ

 

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Άρης Κατσίδης
Άρης Κατσίδης
Είναι φοιτητής του τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις οικονομικές ειδήσεις, ενώ παρακολουθεί σταθερά το χρηματιστήριο. Ως χόμπι έχει τον αθλητισμό, την ιστορία, την γεωγραφία, αλλά και τα ταξίδια.