13.3 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΟικονομίαΕπιστροφή του Λουτρακίου στον υδάτινο βιομηχανικό χάρτη

Επιστροφή του Λουτρακίου στον υδάτινο βιομηχανικό χάρτη


Του Παναγιώτη Παναγιωτακόπουλου,

Μια αρχική επένδυση της τάξεως των 20 εκατομμυρίων ευρώ και σε βάθος ολοκλήρωσης σχεδίου έως και 55 εκατομμύρια ευρώ αναμένεται να λάβει σάρκα και οστά το προσεχές διάστημα στην περιοχή της Κορινθίας.

Τουλάχιστον έτσι ανακοίνωσαν PepsiCo Hellas και N.U. AQUA, οι οποίες ενώνουν τις δυνάμεις τους, στοχεύοντας στην επαναλειτουργία του βιομηχανικού χώρου παραγωγής και εμφιάλωσης φυσικού μεταλλικού νερού, Λουτρακίου Κορινθίας. Η μεν N.U. AQUA με την τεχνογνωσία και τα μέσα της θα αναλάβει εξ ολοκλήρου την παραγωγή ενός νέου φυσικού μεταλλικού νερού, ενώ η δε PepsiCo Hellas, εκμεταλλευόμενη το τεράστιο πανελλαδικά δίκτυό της, θα φροντίσει για τη διανομή του προϊόντος από άκρη σε άκρη. Στο ίδιο μήκος κύματος, οι θέσεις εργασίας και η αναβάθμιση στην ευρύτερη περιοχή είναι εξίσου ζωτικής σημασίας.

Πηγή εικόνας: Newmoney.gr

Ο Πρόεδρος της N.U. AQUA, Δημήτρης Μπαμπάκος, ανέφερε κατά τη συνάντηση ότι: «Πρόκειται για μια σημαντική επένδυση και μια εξίσου σημαντική συνεργασία με έναν παγκόσμιο ηγέτη στον τομέα τροφίμων και ποτών, με ισχυρή παρουσία και στη χώρα μας. Η επαναλειτουργία του εργοστασίου εμφιάλωσης στο Λουτράκι μέσα από τη συνεργασία της N.U. AQUA και της PepsiCo Hellas θα δώσει ώθηση στην οικονομία της ευρύτερης περιοχής, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας, αλλά θα αποτελέσει και ένα ζωντανό παράδειγμα για ώθηση στην ανάπτυξη, η οποία με σωστά βήματα μπορεί να επιτευχθεί ακόμα και στη δύσκολη αυτή περίοδο, μετά και τις πρωτοφανείς ανατροπές που έφερε η πανδημία. Θα ήθελα ακόμα να ευχαριστήσω από καρδιάς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κύριο Άδωνι Γεωργιάδη, που στηρίζει αυτή τη συνεργασία. Η συνδρομή του είναι κομβική, στην υλοποίηση του επενδυτικού μας πλάνου, ενισχύοντας την παρουσία μας σε σημαντικούς παραγωγικούς κλάδους της εθνικής οικονομίας».

Την ίδια ώρα, η Γενική Διευθύντρια της PepsiCo Hellas, Δέσποινα Τσαγγάρη, τόνισε ότι: «Η σημαντική αυτή συνεργασία με την N.U. AQUA δίνει ιδιαίτερη αναπτυξιακή πνοή στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και συνολικά στην αγορά του  κλάδου των τροφίμων και ποτών. Είναι αναμφίβολα μια σημαντική επένδυση με πολλαπλά οφέλη. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Υπουργό για την παρουσία του σήμερα εδώ, αλλά και για τη συμβολή του στη δημιουργία ευνοϊκού επιχειρηματικού περιβάλλοντος. Για εμάς, στην PepsiCo Hellas, πρόκειται για την υλοποίηση ενός σημαντικού στόχου, την επαναλειτουργία ενός ιστορικού εμφιαλωτηρίου, όπου παραγόταν το εμβληματικό φυσικό μεταλλικό νερό ΗΒΗ Λουτράκι. Παρά την οικονομική κρίση και τις πρωτοφανείς συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία, η PepsiCo Hellas συνεχίζει την υλοποίηση του στρατηγικού της σχεδίου με πυξίδα την ενίσχυση των επενδύσεων και τη δημιουργία θέσεων εργασίας τόσο για την ανάπτυξη και παραγωγή νέων προϊόντων όσο και για την αναβάθμιση και την ενίσχυση του δικτύου διανομής και πωλήσεών της στην αγορά».

Πηγή εικόνας: Banks.com.gr

Τέλος, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, σημείωσε στη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους των δύο Ομίλων: «Η Ελλάδα με τη σημερινή συμφωνία PepsiCo Hellas με την N.U. AQUA και την επένδυση στη μονάδα του Λουτρακίου δείχνει για άλλη μια φορά πόσο έχει αλλάξει σελίδα. Από την εποχή που τα εργοστάσια στην Ελλάδα, το ένα μετά το άλλο, έκλειναν, τώρα αυτά που έκλεισαν, το ένα μετά το άλλο, ανοίγουν. Χαίρομαι ιδιαίτερα που ως Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων της Ελληνικής Δημοκρατίας βοήθησα ενεργά στο να ολοκληρωθεί αυτή η συμφωνία και το εργοστάσιο στο Λουτράκι να πάρει μπρος, ώστε να έχουμε νέες θέσεις εργασίας και μεγαλύτερη ελληνική παραγωγή».

Μια πολύ ωραία πρωτοβουλία σε μια όχι και τόσο βιομηχανική περιοχή, που γεννά αισιοδοξία για ακόμα περισσότερες συνεργασίες και κινήσεις, με απώτερο σκοπό την ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών και τη βελτίωση των ήδη παρεχόμενων. Μακάρι και άλλα τέτοια νέα να βγουν στην επιφάνεια το συντομότερο δυνατό.


ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΠΗΓΗ

  • Συνεργασία PepsiCo Hellas – N.U. AQUA για επαναλειτουργία του εμφιαλωτηρίου Λουτρακίου, Capital. Διαθέσιμο εδώ.

 

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Παναγιώτης Παναγιωτακόπουλος
Παναγιώτης Παναγιωτακόπουλος
Είναι τελειόφοιτος του τμήματος Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιά. Τον ενδιαφέρει η καινοτομία στον κλάδο των οικονομικών και έχει συμμετάσχει σε αρκετά συνέδρια και προσομοιώσεις. Λατρεύει τα ταξίδια, γι' αυτό και δεν σταματά να παρακολουθεί διάφορα προγράμματα Erasmus+ ανά την Ευρώπη και τον κόσμο. Από τα μέσα Ιουνίου 2020 ως τα τέλη Μάρτιου 2022 διετέλεσε Αρχισυντάκτης Οικονομικών του OffLine Post.