19.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΜικρά Καθημερινά5 επιλογές για να περάσεις καλά στην αυγουστιάτικη Αθήνα

5 επιλογές για να περάσεις καλά στην αυγουστιάτικη Αθήνα


Της Σοφίας Λιάτη, 

Έμεινες τον Αύγουστο στην Αθήνα; Πλήττεις; Νομίζεις ότι η καλοκαιρινή Αθήνα δεν σου προσφέρει τίποτα; Κι όμως κάνεις λάθος. Η ποικιλομορφία της Αθήνας σε μαγεύει και το καλοκαίρι. Αυτή η πόλη έχει ακόμα πολλά μέρη να ανακαλύψεις και αυτό το καλοκαίρι είναι η κατάλληλη ευκαιρία. Να, λοιπόν, πέντε καλοκαιρινές επιλογές της πόλης: 

1.Οι ταράτσες της Αθήνας: 

Η Αθήνα έχει υπέροχες ταράτσες, και η θέα της Ακρόπολης που βλέπεις από αυτές, τις κάνει ακόμα καλύτερες. Ένα δροσιστικό κοκτέιλ, μια κρύα μπύρα, μια ευχάριστη παρέα ντύνουν καταπληκτικά τα καλοκαιρινά βράδια της πρωτεύουσας.  

2.Θερινά Σινεμά: 

Καλοκαίρι σημαίνει θερινό σινεμά και ευτυχώς στην Αθήνα υπάρχουν πολλά και πανέμορφα. Απολαμβάνεις υπαίθρια αγαπημένες ταινίες από τα Εξάρχεια και το Παγκράτι έως τον Πειραιά και τη Μαρίνα Φλοίσβου. Δροσιά, ποπ κορν, τραπεζάκια, φίλοι και η ταινία να παίζει. Το λέει άλλωστε και ο στίχος της Νικολακοπούλου: «Στην ταράτσα του Βοξ, η Μελίνα θα παίζει την Στέλλα. Ραντεβού θα σου δίνω στα σκαλιά του Εκράν, να κοιτάμε τις νύχτες τη Μανιάνι γκρο πλαν».

Πηγή Εικόνας: Dinner in the sky

3.Συναυλίες και Θέατρα: 

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να περάσεις το καλοκαίρι σου στην Αθήνα από το να πηγαίνεις σε συναυλίες και παραστάσεις. Τα ανοιχτά θέατρα υποδέχονται τραγουδιστές, μουσικούς, ηθοποιούς και δίνουν καλλιτεχνική πνοή στα καλοκαίρια μας. Δεκάδες φεστιβάλ πραγματοποιούνται κάθε χρόνο την θερινή περίοδο και θα είναι κρίμα να τα χάσεις, γιατί πάλι η τέχνη θα κάνει το θαύμα της. 

4.Μονοήμερες εκδρομές: 

Η Αθήνα είναι το κέντρο, και πλάι της έχει πάρα πολλές περιοχές για να πας μια μονοήμερη εκδρομή. Μπάνια σε παραλίες στο Σούνιο, στη Βάρκιζα, στην Αίγινα, στην Εύβοια και πάει λέγοντας. Μετά για φαγητό σε κάποια ωραία ταβέρνα. Εδώ μπορείς να συνδυάσεις και την παραπάνω επιλογή του θεάτρου και να ταξιδέψεις τρεις ώρες ως την πανέμορφη Επίδαυρο. Το πρωί θα κολυμπήσεις στην θάλασσά της, και το βράδυ θα παρακολουθήσεις κάποια αρχαία τραγωδία ή κωμωδία στο ιστορικό θέατρο της Επιδαύρου.  

5.Βόλτα στην Αθήνα: 

Η παραμονή σου στην άδεια καλοκαιρινή Αθήνα μπορεί να γίνει η αφορμή να την εξερευνήσεις. Τον Αύγουστο, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους μήνες, αυτή η πόλη δεν σφύζει από ζωή οπότε και αυτή η περίοδος είναι ιδανική για να την γνωρίσεις καλύτερα, να ανακαλύψεις καινούργια μέρη και να την αφουγκραστείς τελείως διαφορετικά. Περπάτημα στην Πλάκα και στα Αναφιώτικα, από την Αρεοπαγίτου στο Κουκάκι, στάση στο Λυκαβηττό για την περίφημη θέα, κρυμμένα μέρη στου Ψυρρή, μια δροσερή βόλτα στον Πειραιά κοντά στην θάλασσα και ανάμεσα στα δέντρα στην Κηφισιά. Όλα αυτά στην ηρεμία της αυγουστιάτικης Αθήνας θα σου φανούν ακόμα πιο όμορφα.  

Αντί, λοιπόν, να παραπονιέσαι που το καλοκαίρι σε βρίσκει στην πόλη, ακολούθησε αυτές τις πέντε συμβουλές και να είσαι σίγουρος πως αυτές οι μέρες θα περάσουν ανέμελα.


TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Σοφία Λιάτη
Σοφία Λιάτη
Γεννήθηκε το 2001 στον Πειραιά όπου και μεγάλωσε. Είναι δευτεροετής φοιτήτρια στο τμήμα Επικοινωνίας Μέσων και Πολιτισμού στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Όνειρό της είναι η ενασχόληση με τη δημοσιογραφία και ειδικότερα με την αρθογραφία και το ραδιόφωνο. Θυμάται πάντα τον εαυτό της να ενδιαφέρεται για τις τέχνες και τον πολιτισμό και αφιερώνει τον ελεύθερο χρόνο της στο ερασιτεχνικό θέατρο, την μουσική και τα βιβλία.