12.7 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΟ αξιοπρεπής άνθρωπος της διπλανής πόρτας

Ο αξιοπρεπής άνθρωπος της διπλανής πόρτας


Της Ρένας Δανατζή,

Ο Θοδωρής Ιακωβίδης πριν από λίγες ημέρες μας έδωσε ένα καταπληκτικό μάθημα αξιοπρέπειας, το οποίο χρειαζόμασταν όλοι, άλλοι περισσότερο και άλλοι λιγότερο. Στον απόηχο του καλοκαιριού με τους περισσοτέρους να τσαλαβουτάνε στα νερά της Ελλάδας, διαφωνώντας παράλληλα για το εμβόλιο και το πόθεν έσχες του Πρωθυπουργού, ο αθλητής που κατέβηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο, έκανε μία κατάθεση ψυχής, η οποία πραγματικά μας έσπασε χίλια κομμάτια.

Με απίστευτη αξιοπρέπεια και ήθος, ανακοίνωσε πως σταματάει τον πρωταθλητισμό, αφού οι υποδομές είναι μηδαμινές και οφείλει ως ενήλικας να καλύψει το βιοποριστικό του κομμάτι. Ένας αθλητής δεν πρέπει απλά να αποδίδει και να έχει ταλέντο για να φτάσει στην κορυφή. Χρειάζεται ένα ολόκληρο team να εργάζεται σκληρά γι’ αυτόν. Να τον προπονεί, να επιβλέπει τη διατροφή του, να τον αποθεραπεύει, να τον εξετάζει, να του παρέχει υλικοτεχνικό εξοπλισμό και φυσικά να καλύπτει τα έξοδα των αποστολών του σε διαγωνισμούς και αγώνες.

Κάτι τέτοιο δεν υφίσταται όχι μόνο στην περίπτωση του Θοδωρή, αλλά και για πολλούς άλλους αφανείς αθλητές που τους καταπίνει το οικονομικό τους πρόβλημα και δεν μπορούν να στηριχτούν πουθενά απολύτως για να προχωρήσουν την καριέρα τους. Και πριν προλάβουν οι καλοθελητές να πουν πως με αυτή τη λογική, όποιος θέλει οικονομική στήριξη θα δηλώνει αθλητής, θα τους απαντήσω πολύ απλά ότι αν όλο αυτό ήταν τόσο εύκολο, δεν θα υποκλινόταν μία ολόκληρη χώρα σε αθλητές, όπως ο Λευτέρης Πετρούνιας, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και πολλοί άλλοι νεότεροι και μεγαλύτεροι, οι οποίοι μέσα από τεράστιο αγώνα έχουν σηκώσει ψηλά το εθνόσημό μας και μας έχουν πλημμυρίσει συγκίνηση και περηφάνεια.

Πηγή εικόνας: avgi.gr

Το κράτος οφείλει να στηρίζει τους νέους ανθρώπους που έχουν όνειρα και προδιαγραφές να φτάσουν στην κορυφή, ιδίως όσους «σέρνουν» μαζί τους και την τιμή της πατρίδας μας. Δίπλα στις δικές τους επιτυχίες φωτίζεται και το σπίτι μας. Αλίμονο αν αφήνουμε αυτά τα παιδιά στο έλεος. Απευθυνόμενη δε σε αρμόδιους Υπουργούς και διευθυντές αθλητικών συλλόγων και σωματείων, να διευκρινίσω πως μας είναι παντελώς αδιάφορο, αν συνοδεύτε τις αποστολές τις Ελλάδας στο εξωτερικό και κόβετε άπληστα τιμολόγια σε ακριβά εστιατόρια για το θεαθήναι. Μας περνάτε παντελώς αδιάφοροι. Και καλό θα ήταν τα αδικαιολόγητα υψηλά έξοδα ορισμένων στελεχών να κοπούν, ώστε παιδιά σαν το Θοδωρή να μας κάνουν όλους υπερήφανους.

Τα πανάκριβα κοστούμια σας και τα καλοχτενισμένα μαλλιά σας δεν «πιάνουν μία» μπροστά στις φόρμες και τα ιδρωμένα, γεμάτα αγωνία πρόσωπα αυτών των παιδιών. Και αν δεν μπορείτε να πληρώσετε μία ομάδα marketing, ώστε να προωθήσουν αυτές τις προσωπικότητες σε χορηγούς, τότε θα το κάνουμε εμείς, χαρίζοντας μέσα από την καρδιά μας follow στα προφίλ τους και όλη μας τη θετική ενέργεια στην προσπάθειά τους!


TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ρένα Δανατζή
Ρένα Δανατζή
Απόφοιτη του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης στο νησί της καρδιάς της, την Κρήτη. Αρθρογραφεί από μικρή (πλέον και επαγγελματικά), γιατί είναι το μόνο πράγμα που την ηρεμεί και την ισορροπεί απόλυτα. Από εκείνην, θα διαβάσουμε απόψεις που περισσότερο νιώθει και λιγότερο σκέφτεται· διετέλεσε αρχισυντάκτρια των Κοινωνικών Θεμάτων του OffLine Post από τον Ιούλιο του 2019 έως τον Ιανουάριο του 2020.