24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝομικά ΘέματαΔιαδικτυακό Συνέδριο Ναυτικού Δικαίου (23-24 Ιουλίου 2021) από την ELSA Greece

Διαδικτυακό Συνέδριο Ναυτικού Δικαίου (23-24 Ιουλίου 2021) από την ELSA Greece


Του Ραφαήλ – Νικόλαου Μπελενιώτη,

Η Ευρωπαϊκή Ένωση Νέων Νομικών – Τμήμα Ελλάδος, ELSA Greece έχει εδώ και χρόνια εδραιώσει την παρουσία της ως ένας σημαντικός και ιδιαίτερα πετυχημένος φορέας νέων δικηγόρων, φοιτητών και νομικών επιστημόνων, ο οποίος γνωρίζει τα μυστικά της διοργάνωσης καινοτόμων εκπαιδευτικών δράσεων.

Για τουλάχιστον πέντε χρόνια διοργανωτής του διάσημου και πετυχημένου θεσμού «Εθνικός Διαγωνισμός Εικονικής Δίκης» επανέρχεται και για άλλη μια χρονιά, ετοιμάζοντας κάτι εξίσου καινοτόμο. Με μια μακροχρόνια δράση γύρω από το Ναυτικό Δίκαιο, όπως τα διεθνή ELSA Summer Schools, τα Institutional Visit week, διοργανώνει φέτος πανελλήνιο συνέδριο με γενική θεματική το Ναυτικό Δίκαιο. Όπως σχεδόν κάθε διοργάνωση της ELSA Greece, έτσι και το φετινό συνέδριο θα διαθέτει την στήριξη σημαντικών θεσμικών φορέων, καθώς τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς και της HELMEPA.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας Zoom Webinars την Παρασκευή 23 και το Σάββατο 24 Ιουλίου. Πιο συγκεκριμένα, θα περιλαμβάνει ένα ακαδημαϊκό πρόγραμμα, το οποίο καλύπτει μια ευρεία γκάμα θεμάτων, με ιδιαίτερη έμφαση να δίνεται στην εξέλιξη του Ναυτικού Δικαίου. Στο συνέδριο θα συμμετάσχει μια σειρά από καταξιωμένους και γνωστούς ακαδημαϊκούς και επιστήμονες, οι οποίοι ως εισηγητές θα ανοίξουν την συζήτηση γύρω από το Ναυτικό Δίκαιο και τον γενικότερο ναυτιλιακό κλάδο. Απώτερος στόχος των διοργανωτών και των διακεκριμένων εισηγητών είναι η εμπεριστατωμένη εμβάθυνση σε μια σειρά ζητημάτων, όπως ναυτιλιακά, περιβαλλοντικά και επιμέρους θέματα, προσφέροντας ερεθίσματα και εφόδια για την περαιτέρω ενασχόληση και καλλιέργεια της σύγχρονης δικηγορίας με το συγκεκριμένο επιστημονικό νομικό πεδίο.

Για την παρακολούθηση του συνεδρίου είναι απαραίτητη η εγγραφή των ενδιαφερομένων, η οποία πρέπει να πραγματοποιηθεί μέσω της ιστοσελίδας της ELSA  Greece έως και τις 21 Ιουλίου, 23:59.

Σε όσους παρακολουθήσουν και συμμετέχουν στο Διαδικτυακό Συνέδριο Ναυτικού Δικαίου θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Το OffLine Post θα έχει την τιμή να αποτελέσει χορηγό επικοινωνίας του Διαδικτυακού Συνεδρίου Ναυτικού Δικαίου της ELSA Greece, καλύπτοντας τις διήμερες διεργασίες του θεσμού.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να γνωρίσετε την ELSA Greece μέσω των λογαριασμών κοινωνικής δικτύωσής που χρησιμοποιεί, σε Facebook και Instagram, όπως επίσης και να επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του φορέα: https://www.elsa-greece.org/


TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ραφαήλ-Νικόλαος Μπελενιώτης, Σύμβουλος Έκδοσης
Ραφαήλ-Νικόλαος Μπελενιώτης, Σύμβουλος Έκδοσης
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1999. Είναι φοιτητής του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, με κατεύθυνση στην νεότερη και σύγχρονη ελληνική ιστορία.