22.9 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΟικονομίαΟι οικονομικές απολαβές του κορυφαίου Έλληνα τενίστα

Οι οικονομικές απολαβές του κορυφαίου Έλληνα τενίστα


Του Άρη Κατσίδη,

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς με τη Μαρία Σάκκαρη κράτησαν ψηλά τη σημαία του Ελληνικού τένις και έγραψαν ιστορία, αφού για πρώτη φορά ένας Έλληνας τενίστας και μια Ελληνίδα τενίστρια έφτασαν στον τελικό Ανδρών και ημιτελικών Γυναικών αντίστοιχα. Ιδιαίτερα, ο Έλληνας πρωταθλητής πάλεψε και ήταν κοντά στην κατάκτηση του φετινού Ρολαντ Γκαρρός, αφού είχε πάρει τα δύο πρώτα σετ στον τελικό με τον Νόβακ Τζόκοβιτς, με τον Σέρβο φιλέλληνα θρύλο του τένις και Νο1 στην κατάταξη να διαχειρίζεται την κατάσταση και να νικάει με 3-2 στα σετ.

Ο 22χρονος Στέφανος Τσιτσιπάς, δε, έσπασε κάθε ρεκόρ για Ελληνικό επίπεδο, δεν μεγάλωσε μόνο την φήμη του, έκανε και υπέρβαση, που τον μεγάλωσε στο επίπεδο του παιχνιδιού και αποκόμισε πολύτιμες εμπειρίες για το μέλλον. Βέβαια και τα έσοδα του αυξήθηκαν κατά πολύ αφού με την δεύτερη θέση στο Ρολάντ Γκαρρός πήρε $907.000, σύμφωνα με το επίσημο σάιτ. Από την άλλη μεριά, ο Νόβακ Τζόκοβιτς έλαβε περίπου τα διπλά, $1.700.000 ως πρωταθλητής του τουρνουά, με τα συνολικά του χρήματα από έπαθλα να ανεβαίνουν στα $149.7 εκατομμύρια, τα περισσότερα που έχει πάρει τενίστας στην ιστορία του αθλήματος.

Πηγή: in.gr

Παρακάτω βλέπουμε τα χρήματα που έλαβε οι άνδρες τενίστες για κάθε γύρο που περνούσαν:

  • Νικητής: $1.7 εκατομμύρια
  • Δεύτερη θέση: $907,000
  • Ημιτελικά: $454,000
  • Προημιτελικά: $308,000
  • Γύρος των 16: $206,000
  • Τρίτος γύρος: $137,000
  • Δεύτερος γύρος: $101,000
  • Πρώτος γύρος: $72,000

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς για να περάσει στον τελικό έπρεπε να νικήσει κατά σειρά τους Ζερεμί Σαρντί (3-0), Πέδρο Μαρτίνεζ (3-0), Τζον Ίσνερ (3-1), Πάμπλο Καρένο Μπούστα (3-0), Ντανίιλ Μεντβέντεεφ (3-0) και Αλεξάντερ Ζβέρεφ στα ημιτελικά με 3-2 σετ.

Στο υψηλότερο επίπεδο τα χρήματα δεν είναι αυτά που παίζουν τον πρωταρχικό ρόλο. Πλέον, έχοντας τα πάντα εξασφαλισμένα, το ζήτημα είναι η κληρονομιά, τα τρόπαια, η δικαίωση κόπων και θυσιών πολλών ετών. Βέβαια, για τον Στέφανο έχουν άλλη αξία σε σχέση με τον χρόνια καταξιωμένο Νόβακ, ο οποίος παρεπιμπτόντως έχει επιλέξει να στηρίξει παιδιά που το έχουν ανάγκη μέσω ιδρύματος στο όνομα του. Έχοντας ο ίδιος βιώσει σκληρά παιδικά χρόνια, γνωρίζει πως η βοήθεια στα πρώτα χρόνια της ζωής είναι πολύτιμη. Έχει, επιπλέον, δωρίσει σημαντικά ποσά για την αντιμετώπιση της πρόσφατης πανδημίας και άλλες φιλανθρωπίες. Βλέπουμε, λοιπόν, πως ακόμα και αν τα χρήματα παύουν να είναι ανάγκη για την εξασφάλιση των προς το ζην, εξακολουθούν να είναι πολύ χρήσιμα όταν αξιοποιούνται με τον κατάλληλο τρόπο.


 

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Άρης Κατσίδης
Άρης Κατσίδης
Είναι φοιτητής του τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις οικονομικές ειδήσεις, ενώ παρακολουθεί σταθερά το χρηματιστήριο. Ως χόμπι έχει τον αθλητισμό, την ιστορία, την γεωγραφία, αλλά και τα ταξίδια.