14.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΟικονομίαΈτσι μπορείς να χτίσεις μια crypto startup σε μια ευρωπαϊκή χώρα

Έτσι μπορείς να χτίσεις μια crypto startup σε μια ευρωπαϊκή χώρα


Του Άρη Κατσίδη,

Μια πολύ συνηθισμένη λέξη που χρησιμοποιούμε στις οικονομικές σελίδες είναι “startup”, που σημαίνει μια νεοφυή επιχείρηση που έχει ως στόχο να αναπτύξει ένα κλιμακούμενο επιχειρηματικό μοντέλο. Τα τελευταία χρόνια και τα κρυπτονομίσματα αποκτούν μεγάλη δημοφιλία, με αποτέλεσμα όλο και περισσότεροι να ασχολούνται με αυτόν τον κλάδο και να ανοίγονται νέοι ορίζοντες. Το να φτιάξει κάποιος μόνος του ή με την ομάδα του μια startup για crypto θεωρούνταν κάτι πολύ δύσκολο τα προηγούμενα χρόνια, όμως τα τελευταία έτη με την εξέλιξη της τεχνολογίας και τις περισσότερες δυνατότητες που έχουμε, υπάρχουν πολλές λύσεις για να γίνει πραγματικότητα το πλάνο μας. Ας διαβάσουμε το παράδειγμα της Γαλλικής Le Crypto Fellowship.

Tα funds Frst και Fabric Ventures συνεργάστηκαν για να δημιουργήσουν το πρόγραμμα Le Crypto Fellowship. Οι δύο εταιρίες επιθυμούν να βρουν τους δέκα επόμενους crypto entrepreneurs στην Γαλλία. Και αυτοί πιστεύουν ότι έχουν την δυνατότητα να προωθήσουν τις πιο ελπιδοφόρες startups σχετικές με τα crypto, εάν οι επιχειρηματίες δεν έχουν ακόμη ένα βασικό σχέδιο και μια ομάδα για να τους βοηθήσει. Η Frst ιδιαίτερα ανέφερε σε κείμενό της ότι υπάρχουν πολλές δυνατότητες αν θέλεις να χτίσεις την επόμενη επιτυχία για crypto, αλλά λίγοι επενδυτές κοιτάζουν ενεργά αυτό το χώρο, γιατί όπως αναφέρουν: «Περίπου όλοι όσοι αναπτύσσουν τα crypto και οι entrepreneurs είναι ήδη πλούσιοι και για αυτό δεν έχουμε μεγάλες φιλοδοξίες».

Πηγή: pixabay.com

Τα projects και τα έργα σχετικά με το blockchain development και το DeFi είναι πάντα ανοικτού κώδικα, κάτι που σημαίνει ότι είναι δυνατό να το χρησιμοποιήσει όλος ο κόσμος, όπως και οι πηγές για να μάθει κάποιος για αυτά είναι δωρεάν στο διαδίκτυο. Οπότε, δεν είναι κάτι δύσκολο να ξεκινήσετε και να φτιάξετε ένα πρωτότυπο, αλλά οι Frst και Fabric Ventures έχουν την δυνατότητα να δημιουργήσουν το σωστό πλάνο για να να παρακινήσει την επόμενη γενιά των entrepreneurs.

Αν κάποιος αποδεχθεί να συμμετάσχει σε αυτό το πρόγραμμα, σύμφωνα με το πλάνο των δύο Venture Capitals και όσα διαβάζουμε στο techcrunch, οι δύο εταιρίες θα σας δώσουν 100.000 ευρώ ως αντάλλαγμα για το 7% της εταιρίας σας. Βασικά, αυτά τα χρήματα καλύπτουν έναν εργαζόμενο αφού ο μέσος ετήσιος μισθός είναι στα 50.000 ευρώ, οι εργοδοτικές εισφορές στα 21.000 ευρώ και τα έξοδα στα 29.000 ευρώ. Βέβαια, υπάρχει η δυνατότητα, αν μπορείτε να βρείτε μια άλλη χώρα με καλύτερο φορολογικό καθεστώς στην ίδια ώρα ζώνης με την Γαλλία, και θα επικοινωνείτε μέσω του καναλιού που θα δημιουργηθεί στο Discord με τους υπόλοιπους συνεργάτες αλλά και με εβδομαδιαία Zoom meetings κατά τη διάρκεια των πρώτων μηνών. Μετά από αυτό το διάστημα, οι Fabric Ventures και Frst θα προγραμματίσουν να βρίσκονται μαζί σας σε κανονικές ώρες γραφείου με σκοπό να ελέγξουν την πρόοδό σας. Αν όλα πάνε καλά με την εταιρία σας και έχετε πάει την ιδέα σας σε άλλο επίπεδο, τότε οι δύο εταιρίες θα είναι σε θέση να προσφέρουν ακόμη 700.000 ευρώ για το 20% της εταιρίας σας. Οι αιτήσεις είναι μέχρι τις 15 Ιουνίου και η Le Crypto Fellowship δεν ψάχνει για ανθρώπους που να δουλεύουν part time, αλλά για ομάδες που να έχουν κίνητρο.


 

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Άρης Κατσίδης
Άρης Κατσίδης
Είναι φοιτητής του τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις οικονομικές ειδήσεις, ενώ παρακολουθεί σταθερά το χρηματιστήριο. Ως χόμπι έχει τον αθλητισμό, την ιστορία, την γεωγραφία, αλλά και τα ταξίδια.