18.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΓνώμηΤάδε έφη Καρανίκας

Τάδε έφη Καρανίκας


Του Γιάννη Μυταυτσή,

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο κ. Καρανίκας, σύμβουλος του πρώην Πρωθυπουργού Α. Τσίπρα, σε εκπομπή της ελληνικής τηλεόρασης ανακοίνωσε ότι δοκίμασε κάθε είδους ναρκωτικό για επιστημονικούς λόγους. Για να έρθει στη συνέχεια η Κουμουνδούρου και να αδειάσει τον κ. Καρανίκα για τις δηλώσεις του. Διερωτώμαι, άραγε γνώριζε ο πρώην Πρωθυπουργός περί τίνος πρόκειται ο κ. Καρανίκας; Ακόμη, στην εκπομπή είπε ότι ο ίδιος ανακάλυψε ως scouter τον Αλέξη Τσίπρα και, πιθανόν, τον οδήγησε στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Μήπως ο ίδιος έφερε τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Α. Τσίπρα στην εξουσία;

Δυο χρόνια μετά την ήττα του 2019, θα ήταν προτιμότερο ο ΣΥΡΙΖΑ εκπληρώνει τον ρόλο του ως Αξιωματική Αντιπολίτευση από το να αναλώνεται σε μικροκομματισμούς και ασαφείς δηλώσεις με λάθος περιεχόμενο των βουλευτών, στελεχών και συνεργατών του Προέδρου. Πιθανότατα, όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι θα απορροφήσει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και θα καταλάβει εξ’ ολοκλήρου την θέση που κατείχε το, άλλοτε κραταιό, ΠΑΣΟΚ στο δημοκρατικό τόξο. Ωστόσο, τέτοιες πρακτικές δε σου ξαναδίνουν τα κλειδιά της χώρας, διότι τα παλαιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ (πολλοί από αυτούς είναι εκλεγμένοι βουλευτές στον ΣΥΡΙΖΑ), όπως εγκατέλειψαν ξαφνικά το κόμμα που τους ανέδειξε και τους άνδρωσε πολιτικά για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα δυσκολευτούν αύριο μεθαύριο να εξαφανιστούν και να απογυμνώσουν τον ΣΥΡΙΖΑ, αφήνοντάς τον μόνο με τους δογματικούς παλαιούς συντρόφους του, βλ. Π. Σκουρλέτη.

Πηγή εικόνας: presspublica.gr

Άρα, ας μην γελιόμαστε και ας συνειδητοποιήσουμε πραγματικά ποιος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Ήρθε στην εξουσία πατώντας επί πτωμάτων και δίνοντας φρούδες ελπίδες σε έναν καταπονημένο από την σκληρή οικονομική κρίση λαό δίχως να έχει πρόγραμμα και σαφή προσανατολισμό για την χώρα. Το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησής του η Ελλάδα κόντεψε ή, καλύτερα, έχασε τους κόπους της προηγούμενης πενταετίας, γιατί η τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ο Υπουργός Οικονομικών και σημερινός Γραμματέας του ΜεΡα25 ήθελαν να κάνουν τους νταήδες στην Ευρώπη. Από εκεί που θα έσκιζαν τα μνημόνια μας οδήγησαν στο ανούσιο και χωρίς λογική δημοψήφισμα του Ιουλίου του 2015. Ενώ, το δραματικό καλοκαίρι του 2017, ο μηδαμινός σχεδιασμός τους για την πυροπροστασία στέρησε τις ζωές 100 περίπου ψυχών, φτάνοντας σήμερα να μας λένε ότι η τραγωδία στο Μάτι της Αττικής δεν ήταν τίποτα μπροστά στα θύματα του κορονοϊού. Ακόμη και σήμερα, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έλεγε χαρακτηριστικά ότι ο COVID-19 είναι «γριπούλα».

Δυστυχώς, δεν ξέρω πόσο χειρότερα θα ήταν τα πράγμα αν ο λαός έδινε στον ΣΥΡΙΖΑ και τρίτη φορά την εντολή να κυβερνήσει την χώρα. Αυτό όμως που μπορώ να συμπεράνω είναι ότι η χώρα κυβερνήθηκε επί πεντέμισι χρόνια από μια κυβέρνηση που μοναδικός της στόχος ήταν η εξουσία δίχως να έχει πρόγραμμα και ουσιαστικές θέσεις για την χώρα. Συνεπώς, ο κ. Καρανίκας ας αφήσει το scouting στελεχών και ας κοιτάξει, σε συνεργασία με το κόμμα του, να σταθούν αντάξιοι των προσδοκιών και του ρόλου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.


 

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ιωάννης Μυταυτσής
Ιωάννης Μυταυτσής
Γεννήθηκε στον Άγιο Νικόλαο Χαλκιδικής. Είναι απόφοιτος του τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και μεταπτυχιακός φοιτητής στο ΠΜΣ Βυζαντινής Φιλολογίας - Παλαιογραφίας, στο ίδιο τμήμα. Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαϊου ήταν υποψήφιος κοινοτικός σύμβουλος στην κοινότητα Αγίου Νικολάου.