19.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠεριηγήσεις στις Ευρωπαϊκές ΠρωτεύουσεςAquadom και Sea life Berlin: Ένα υποβρύχιο ταξίδι

Aquadom και Sea life Berlin: Ένα υποβρύχιο ταξίδι


Του Στάθη Μπαμπουκλή,

Κατά τη διάρκεια του εξαήμερου ταξιδιού μου στο Βερολίνο, αγόρασα ένα εισιτήριο για τα λεωφορεία Hop on-hop off -τα οποία συστήνω ανεπιφύλακτα ιδίως για τους πιο περιπετειώδεις ταξιδιώτες. Έτσι, ένα βροχερό πρωινό ανέβηκα κι εγώ σε ένα από αυτά και ξεκίνησα την περιπέτειά μου. Ξαφνικά κεντρίζει το ενδιαφέρον του ματιού μου ένα παλιό κτίριο, που, όμως, διέθετε μια μεγάλη ταμπέλα με τον τίτλο: Aquadom & Sea life Berlin.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, το Aquadom Berlin είναι το μεγαλύτερο κυλινδρικό ενυδρείο στον κόσμο. Βρίσκεται μέσα στο Sea Life Berlin, το οποίο είναι ένα από τα ενυδρεία της εταιρείας Sea Life, που λειτουργεί ως αλυσίδα και σε άλλες μεγάλες πόλεις, όπως το Παρίσι, το Λονδίνο και το Ορλάντο. Δεδομένου ότι δεν είχα ξαναδεί ποτέ στη ζωή μου ενυδρείο και, καθώς προμηθεύτηκα μια καλή έκπτωση, μπήκα στον πειρασμό, να το επισκεφτώ.

Παρόλο που το ενυδρείο είναι μικρό, ήταν πολύ διασκεδαστικό για μένα. Αν είστε συνηθισμένοι σε μεγάλα ενυδρεία, μπορεί να απογοητευτείτε αρκετά, καθώς εδώ θα βρείτε πιο κοινότυπα είδη ψαριών. Αξίζει, όμως, να αφιερώστε τουλάχιστον μία ή δύο ώρες, για να επισκεφθείτε ολόκληρο το ενυδρείο. Θα αντικρίσετε μερικά ενδιαφέροντα δωμάτια, που μπορείτε να δείτε κοπάδια ψαριών να κολυμπούν γύρω σας, μια σήραγγα με ακτίνες, που θα σας κάνει να νιώσετε σαν να είστε πλήρως βυθισμένοι και άλλα δωμάτια, που μιμούνται τους φυσικούς οικοτόπους, που βρίσκονται συνήθως στην ευρωπαϊκή ζώνη, όπως τη λίμνη Wannsee ή τον ποταμό Spree.

Διαθέτει περίπου 35 πισίνες με περισσότερα από 5.000 ζώα διαφορετικών ειδών, από μέδουσες, αστερίες, αστακούς, ιππόκαμπους κ.λπ. Αν και δεν είχα την τύχη να γνωρίσω καρχαρίες ή φάλαινες, αντίκρισα μεγάλα ψάρια, καθώς και αρκετά πελώρια θαλάσσια φίδια, που προκαλούν τρελή ανατριχίλα. Αυτή προήλθε από το ειδικό σχήμα του τζαμιού, που σχημάτιζε το συγκεκριμένο ενυδρείο. Ένα κυκλικό γυαλί που δεν σου επιτρέπει να δεις μέσα από απόσταση και έπρεπε να πλησιάσεις πολύ και όσο πλησίαζες, αυτό λειτουργούσε σαν μεγεθυντικός φακός, δίνοντας την ψευδαίσθηση ή ότι το ψάρι σε κοιτάει επίμονα ή να περνάει τελείως ξυστά από δίπλα σου.

Μέσα στο Sea Life Berlin, θα συναντήσει κανείς και το ενυδρείο, αλλά και το περίφημο AquaDom, το οποίο βρίσκεται στο κέντρο του εστιατορίου του Radisson Blu Hotel Berlin. Ωστόσο, για να το επισκεφθείτε από το «εσωτερικό», πρέπει να αγοράσετε το συνδυασμένο εισιτήριο για το Sealife & Aquadom στην είσοδο του Sea Life Berlin και να περάσετε από το ενυδρείο, για να είστε σε θέση να φτάσετε ως το Aquadom. Το μέγεθος του ίδιου του AquaDom είναι εντυπωσιακό. Μπορείτε να φτάσετε με έναν ανελκυστήρα στην κορυφή και να απολαύσετε τη θέα από έναν σωλήνα μέσα στην κυλινδρική δεξαμενή που κινείται αργά προς τα πάνω και κάτω. Υπάρχουν 1.500 ψάρια από σχεδόν 100 διαφορετικά είδη μέσα στη δεξαμενή, αλλά είναι όλα από μικρά είδη. Τώρα, ξέρω ότι ίσως φαντάζεστε κάτι σαν τις σκηνές του Finding Nemo, με αυτά τα ψάρια στο χρώμα του ουράνιου τόξου, αλλά τα είδη στο AquaDom είναι γενικά από τα πιο κανονικά. Ουσιαστικά, είναι σαν να βρίσκεσαι μέσα στο ίδιο το ενυδρείο και με τη βοήθεια του ασανσέρ περιπλανιέσαι σε όλο το ύψος του. Η αίσθηση μέσα στην κυλινδρική δεξαμενή είναι τόσο ωραία και γαλήνια βλέποντας όλα αυτά τα ψάρια να κολυμπούν γύρω σου εντελώς ξέγνοιαστα.

Πηγή εικόνας: themeparkzoo.com

Το AquaDom αποτελεί μια καλή επιλογή, εάν έχετε και παιδιά μαζί σας, αλλά αν νιώθετε κι εσείς οι ίδιοι… παιδιά! Το μέρος πραγματικά σου κόβει την ανάσα και ειλικρινά είναι μια ωραία εμπειρία, που μπορείτε να βάλετε στη λίστα με τα πράγματα που αξίζει να κάνατε στη ζωή σας. Παρόλο που είναι μια γρήγορη επίσκεψη, δεν είναι παντού που θα έχετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε ένα ενυδρείο από μέσα (ή σχεδόν). Η περιπλάνησή σου, σίγουρα, θα είναι μαγευτική, αλλά και πολύχρωμη. Παιχνιδιάρικη και περιπετειώδης. Δυνατή και ανεπανάληπτη.


ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ
  • AquaDom – The World’s Largest Cylindrical Aquarium In Berlin, Germany, Desert illusion
  • AquaDom at Radisson Blu Berlin – Berlin, Germany, Atlas Obscura
  • AquaDom, Wikipedia
  • Radisson Blu Hotel Berlin’s Spectacular AquaDom – AquaViews, leisurepro.com

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Στάθης Μπαμπουκλής
Στάθης Μπαμπουκλής
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1997. Είναι τελειόφοιτος στο τμήμα Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου και απόφοιτος ΙΕΚ Τουριστικών. Μιλάει αγγλικά και γερμανικά. Το πάθος του είναι ο χορός, η φιλοσοφία και τα ταξίδια. Επιδιώκει να ασχοληθεί ενεργά με το coaching και τον εθελοντισμό. Στόχος του είναι να μείνει στο εξωτερικό και να συνδυάσει το πάθος του με τον τομέα του τουρισμού. Το μότο του είναι: «Αγάπησε τον εαυτό σου, για να αγαπήσεις και την τέχνη σου!»