21.3 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΧρονογράφημαΕσύ τι στόχο θα έχεις φέτος;

Εσύ τι στόχο θα έχεις φέτος;


Του Ανδρέα Πετρόπουλου, 

Το 2020 μάς άφησε μια γλυκόπικρη γεύση. Είχε και πολύ όμορφες, αλλά και δύσκολες στιγμές. Κυρίως, μάς έδωσε την ευκαιρία ν’ αναθεωρήσουμε όλα όσα θεωρούσαμε δεδομένα. Κι έτσι είδαμε τη ζωή μας ν’ αλλάζει μέσα σε μια στιγμή.

Πολλές φορές αναρωτιέμαι, αν πολλά πράγματα, απ’ αυτά που συμβαίνουν εκεί έξω, είναι λογικά ή παράλογα. Σίγουρα κι εσύ θα έχεις ευχηθεί να σου συμβεί κάτι, που θα ήθελες ν’ αλλάξει τη ζωή σου άρδην. Λογικό ή παράλογο, το 2020 ήταν μια χρονιά δύσκολη για όλους μας.

Η αλήθεια είναι πως, κάθε αρχή του έτους, ορίζω τους στόχους για τη νέα χρονιά μ’ έναν τρόπο ιδιαίτερο. Γράφω τους στόχους μου σε χαρτάκια και τα ρίχνω όλα σε μία γυάλα.

Μετά την αλλαγή του χρόνου, επιλέγω ένα χαρτί στην τύχη κι αυτός θα είναι ο στόχος, που θέλω να επιτύχω το νέο έτος. Πέρσι, για παράδειγμα, ήθελα να κάνω μεταπτυχιακό και ήταν ένας απ’ τους στόχους που ήθελα να πετύχω και με το παραπάνω. Το κατάφερα μέσα στο 2020 και είμαι πολύ περήφανος γι’ αυτό.

Οι άνθρωποι θέτουν στόχους συγκεκριμένους ή μη κι αυτό είναι μαγικό συναίσθημα. Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζεις εξ αρχής τι θέλεις να πετύχεις μέσα σε μια νέα χρονιά, που ξεκινά. Όποιος κι αν είναι ο στόχος σου είναι σημαντικός. Ακόμη κι αν κάποιος θέλει να προσφέρει περισσότερο ή να γίνει καλύτερος αποτελεί έναν στόχο. Ένας νέος έρωτας μπορεί ν’ αποτελέσει τον στόχο σου για το μέλλον. Οι διαπροσωπικές σχέσεις είναι το παν και πρέπει να τις εκτιμάμε.

 

Οι περισσότεροι από εμάς εκτιμούμε τα απλά πράγματα στη ζωή. Το έτος που έφυγε ήταν έτος περισυλλογής. Συνέβησαν αρκετά και στη δική μου ζωή και στη δική σας, είδαμε την καθημερινότητά μας ν’ αλλάζει και να μπαίνουμε σε μια νέα πραγματικότητα.

Ας είναι η αρχή αυτό το έτος να ζήσουμε πιο όμορφες και χαμογελαστές στιγμές παρέα με τους δικούς μας ανθρώπους, με πολλές αγκαλιές και ζεστασιά. Ν’ αναθεωρήσουμε, για να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι θέτοντας περισσότερους ρεαλιστικούς στόχους. Καλή χρονιά με υγεία και πολλά χαμόγελα, μια τυχερή χρονιά με πολλές ευχάριστες εκπλήξεις. Μακριά απ’ τη μιζέρια, η ευτυχία είναι στην καρδιά μας. Όσο ζούμε, μαθαίνουμε.


 

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ανδρέας Πετρόπουλος
Ανδρέας Πετρόπουλος
Γεννήθηκε στην Πάτρα, Αχαΐας το 1991 και κατοικεί στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με δίπλωμα σε ανώτατα θεωρητικά μαθήματα, ενώ παράλληλα έχει σπουδάσει δημοσιογραφία και διεθνείς σχέσεις. Ασχολείται ενεργά με την επικοινωνία και το Marketing, παρουσιάζοντας projects για μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες. Είναι επίσης ραδιοφωνικός παραγωγός μ' επιτυχημένη πορεία σε ραδιοφωνικούς σταθμούς της Αθήνας όπως ο Αθήνα 9.84, ο ΑΡΤ FM 90.6 και ο Rockha Radio. Εργάζεται ως δημοσιογράφος σε εφημερίδες και portals, ενώ παράλληλα ολοκληρώνει τις μεταπτυχιακές σπουδές του, στη Διοίκηση του Ανθρώπινου Δυναμικού. Λατρεύει τα ταξίδια και το καλό φαγητό και χαρακτηρίζεται απ' τους φίλους του ως One Day Traveller, καθώς είναι fan των μονοήμερων εκδρομών σε νησιά της Ελλάδας.