15 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαSuper Κική: «Μας ξανά - συστήθηκε και την λατρέψαμε»

Super Κική: «Μας ξανά – συστήθηκε και την λατρέψαμε»


Της Ρένας Δανατζή,

Την Super Κική την ήξερα. Είχα δει κι εγώ τα video της στα social media. Ήταν σύντομα, αστεία και περιέγραφαν με πολύ μπρίο όλα όσα σκέφτονται οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας καθημερινά, αλλά δεν τολμούν να πουν ανοιχτά. Νόμιζα πως δεν γνώριζα κάτι παραπάνω γι’ αυτό το κορίτσι, μέχρι τη στιγμή που παρακολούθησα την viral συνέντευξη που παραχώρησε, όχι ως μία από τις 3 «Σφήκες» της εκπομπής του Γρηγόρη Αρναούτογλου, αλλά εξιστορώντας μας τη ζωή της.

Κι όμως, είχα ξαναδεί την Κική πριν από κάποια χρόνια να παραχωρεί συνέντευξη στο Σταύρο Θεοδωράκη μέσα από τη φυλακή. Μιλούσε για την περιπέτειά της με τα ναρκωτικά και τον εγκλεισμό της. Ποιος θα φανταζόταν ότι το ίδιο κορίτσι που κάποτε με τρεμάμενη φωνή, ως μέλος των Locos, μιλούσε για μία από τις πιο σκοτεινές περιόδους της ζωής της και ήταν μία άγνωστη, θα επέστρεφε στις οθόνες μας, κάνοντας ένα από τα πιο εντυπωσιακά come back, με μπλε μαλλιά, ένα τεράστιο χαμόγελο, όντας πλέον μία λατρεμένη comedy περσόνα.

Την λατρέψαμε γιατί ήταν ειλικρινής. Γιατί την είδαμε – μέσα από την ίδια οθόνη – να επανέρχεται στη ζωή δυναμικά. Τόσο δυναμικά, που πλέον την ξέρουν όλοι. Όλοι έχουν δει το κορίτσι με τα μπλε μαλλιά, θέλοντας και μη, αφού έχει γίνει νούμερο ένα θέμα συζήτησης. Και αυτό μας αρέσει. Γιατί η Κική, χρησιμοποίησε το ακατέργαστο χιούμορ της και μας μίλησε για όλα όσα έχει βιώσει –τα οποία θα μπορούσαν να γίνουν ταινία-, δίνοντας μία πολύ γερή κλωτσιά σε όλα αυτά τα άχρωμα, άοσμα, αδιάφορα στερεότυπα που έχουμε κουραστεί πια να βλέπουμε τριγύρω.

Μας κίνησε την περιέργεια το στυλ της, ο τρόπος με τον οποίο αντιλαμβάνεται τα πράγματα γύρω της και η συμφιλίωσή της με όσα την πλήγωσαν. Τη θαυμάσαμε, γιατί πήρε όλα όσα την έκαναν κάποτε αδύναμη και τα πέταξε στην άκρη χωρίς, όμως, ηρωισμούς και υπερβολές. Μας εξήγησε ότι το διάστημα που μεσολαβεί από την πτώση προς την επάνοδο είναι μεγάλο, επίπονο και είναι απολύτως φυσιολογικό να μας κουράσει ή να μας απογοητεύσει. Δεν ωραιοποίησε τα κενά που μεσολάβησαν από την αποφυλάκιση μέχρι εκείνη την ημέρα. Δεν προσπάθησε να ωραιοποιήσει την εικόνα της και να υπογραμμίσει με φωσφορούχο τα καλύτερα σημεία.

Στις οθόνες μας είδαμε ένα απλό κορίτσι, που πέρασε πολλά και κατάφερε – μέσα από μία σειρά γοητευτικών συμπτώσεων – να κάνει αυτό που ξέρει καλά. Χιούμορ. Και σε έναν κόσμο όπου ακόμα και το χαμόγελο είναι τις περισσότερε φορές fake, κορίτσια σαν τη Super Κική, είναι το αλατοπίπερο που κάνουν την καθημερινότητά μας πιο νόστιμη!

ΥΓ: You go girl!


TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ρένα Δανατζή
Ρένα Δανατζή
Απόφοιτη του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης στο νησί της καρδιάς της, την Κρήτη. Αρθρογραφεί από μικρή (πλέον και επαγγελματικά), γιατί είναι το μόνο πράγμα που την ηρεμεί και την ισορροπεί απόλυτα. Από εκείνην, θα διαβάσουμε απόψεις που περισσότερο νιώθει και λιγότερο σκέφτεται· διετέλεσε αρχισυντάκτρια των Κοινωνικών Θεμάτων του OffLine Post από τον Ιούλιο του 2019 έως τον Ιανουάριο του 2020.