17.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΕναντίον του Ισλαμιστικού αυτονομισμού

Εναντίον του Ισλαμιστικού αυτονομισμού


Της Αναστασίας Τσερμενίδου,

«Τζιχάντ» ή αλλιώς «Ιερός Πόλεμος». Το όνειρο των φανατικών -τονίζω- ισλαμιστών για την εγκαθίδρυση ενός χαλιφάτου, ενός «Ισλαμικού Κράτους» που θα υπακούει στους δικούς του νόμους, τη Σαρία, που θα υποβιβάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα, θα εξευτελίζει την ανθρώπινη αξία και θα σπέρνει τον φόβο και την απόγνωση σε οποιονδήποτε τολμά να σκεφτεί διαφορετικά: Οι λεγόμενοι «Άπιστοι».

Τρομοκρατικές επιθέσεις σε ολόκληρο τον κόσμο. Άλλες με εκατοντάδες χιλιάδες θύματα, άλλες με χιλιάδες θύματα. Πόνος και φόβος διάσπαρτος. Να μην μπορείς να κυκλοφορείς ασφαλής στο δρόμο, να αδυνατείς να ταξιδέψεις, να μην μπορείς να εκδηλώσεις φανερά την λατρεία σου και την πίστη σου, να είσαι ανίκανος να χαρείς το οτιδήποτε. Αμερική, χρόνιος εχθρός του φανατικού Ισλάμ. Έπεται η Ευρώπη, που τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στο στόχαστρο των επιθέσεων. Πρόσφατα, ξεκίνησε μια διαμάχη ανάμεσα στην προοδευτική Γαλλία και το αναχρονιστικό Ισλάμ. Μια διαμάχη που ξεκίνησε ανάμεσα στους προέδρους Εμμανουήλ Μακρόν και Ταγίπ Ερντογάν σχετικά με τις πολιτικές των δύο χωρών και εξελίχτηκε σε μια μάχη, με την μία τρομοκρατική επίθεση να διαδέχεται την άλλη. Μήλον της Έριδος, ήταν τα προσβλητικά και σατυρικά σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ, που αναρτήθηκαν σε δημόσια κτήρια του Παρισιού. Έπειτα, ο Τούρκος Πρόεδρος -και Σουλτάνος για πολλούς- κάλεσε τους μωαμεθανούς σε μποϋκοτάζ των γαλλικών προϊόντων. Λίγες ημέρες μετά, η Νίκαια βρέθηκε «στα πυρά», στο ανελέητο των τρομοκρατών και φυσικά, οι ενέργειες προχώρησαν και παρά πέρα στη Βιέννη.

Υπήρξε κόσμος που έσπευσε να καταδικάσει τη Γαλλία, αναφέροντας πως η κίνηση του Μακρόν ήταν προκλητική. Και ερωτώμαι, ποιος ήταν όντως προκλητικός; Η κίνηση του Γάλλου Προέδρου ήταν αναμενόμενη μετά το αποτρόπαιο έγκλημα του αποκεφαλισμού του Σαμουέλ Πατί, ο οποίος δε βρέθηκε τη λάθος ώρα στο λάθος μέρος, αλλά αποτέλεσε τον στόχο! Ο Σαμουέλ Πατί υπήρξε ένας πραγματικός δάσκαλος που υπερασπίστηκε τις ιδέες και τα ιδανικά του, υπέρμαχος της ελευθερίας της έκφρασης. Προκλητικοί για ακόμη μία φορά ήταν οι φανατικοί ισλαμιστές. Αυτοί που ήρθαν και εγκαταστάθηκαν σε ευρωπαϊκό έδαφος, που αποφάσισαν να μεταναστεύσουν και να ζήσουν υπό το πρίσμα του δυτικού πολιτισμού που τόσο πολύ απεχθάνονται (γιατί οι φανατικοί-εκτελεστές είναι  διασκορπισμένοι σε όλη την ευρωπαϊκή επικράτεια). Φυσικά, δεν επέλεξαν ομόθρησκες χώρες για να πάνε να ζήσουν, γιατί προφανώς εκεί δεν υπάρχουν ατομικές ελευθερίες, δεν υπάρχουν προοπτικές και η καθημερινή ζωή είναι γεμάτη στερήσεις.

Η Γαλλία ανέκαθεν αποτελούσε ένα ουδέτερο, αποχρωματισμένο θρησκευτικά Κράτος. Μία χώρα που εδώ και πολλά χρόνια αποφάσισε να πετύχει τον καθολικό διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας (εύλογη απόφαση που θα έπρεπε να υιοθετηθεί και από άλλα Κράτη). Η φιλελεύθερη Γαλλία λοιπόν, απαγορεύει τα θρησκευτικά σύμβολα, όπως οι μεγάλοι σταυροί, η ισλαμική μαντίλα (χιτζάμπ, νικάμπ, μπούρκα), το εβραϊκό καπέλο κίπα. Τα απαγορεύει προκειμένου να διασφαλίσει το σεβασμό μεταξύ των ανθρώπων και της πίστης τους. Προτιμά στα σχολεία να διδάσκει ένα μάθημα ηθικής, παρά θρησκευτικών, καθώς οι μαθητές έτσι λαμβάνουν μια πιο οικουμενική γνώση. Υιοθετεί τις θρησκευτικές γιορτές και τις ανακηρύσσει σε σχολικές αργίες, ενώ αναλαμβάνει καινοτόμες πρωτοβουλίες για την πρόληψη του κοινωνικού αποκλεισμού των μουσουλμάνων και των άλλων μειονοτήτων στα υποβαθμισμένα προάστια των γαλλικών αστικών κέντρων. Δυστυχώς, σε αυτά τα προάστια ή γκέτο επωάζονται ομάδες φανατικών ισλαμιστών που επιδιώκουν να καταστρέψουν τη δυτική κουλτούρα και νοοτροπία. Ομάδες ανθρωποφάγων που υπογραμμίζω ξανά, επέλεξαν (τουλάχιστον η πλειοψηφία) να ζήσουν εκεί την καινούρια τους ζωή. Οι πυρήνες των ορκισμένων οπαδών του Ισλάμ που δρουν στις ευρωπαϊκές πόλεις, προσπαθούν να επιβάλλουν στους ομόθρησκους μετανάστες όλα αυτά εξαιτίας των οποίων απέφυγαν να μεταναστεύσουν σε μουσουλμανικές χώρες. Το αποτέλεσμα: Η Ευρώπη ανέχεται μέσα στη φιλελεύθερη δημοκρατία της, το γκέτο της ανελευθερίας και του μίσους.

Η πολιτική του εγκληματικού Ισλάμ είναι καλά οργανωμένη και δρομολογημένη. Βασικός σκοπός η εξαφάνιση κάθε ίχνους μη ισλαμικού πολιτισμού. Η βασική εκπαίδευση ξεκινά ήδη από πολύ μικρή ηλικία. Στις πρώτες μόλις τάξεις, τα παιδιά διδάσκονται σκοταδιστικά την πίστη τους. Μαθαίνουν τη Σαρία, το Κοράνι, την σωστή προσευχή που επιβάλλεται να τηρείται ευλαβικά, να υμνούν τον Αλλάχ, να επικαλούνται συνεχώς τα πιστεύω τους διακηρύσσοντας το γνωστό «Αλλάχ Ακμπάρ» και να μισούν τους αλλόθρησκους. Στις κοινότητες τους μέχρι και τα βιβλία της βασικής αριθμητικής, χρησιμοποιούν παραδείγματα με μετρήσεις και μαθηματικές πράξεις όπλων: 3 ΑΚ-47 συν(+) 3 ΑΚ-47= 6 ΑΚ-47. Φυσικά η εκπαίδευσή τους είναι και πρακτική. Από νεαρή ηλικία μαθαίνουν πώς να βαστούν το όπλο, πώς να ρίπτουν χειροβομβίδες, πώς να κατασκευάζουν βόμβες, πώς να μη νιώθουν οίκτο και λύπηση, πώς να σκοτώνουν βασανίζοντας και κοιτώντας τον άλλον στα μάτια.

Πέρα από την στρατιωτική εκπαίδευση των παιδιών, άλλη ομάδα που στρατολογούν είναι αυτή των περιθωριοποιημένων κοινωνικά ατόμων. Αυτών με ψυχολογικά και πνευματικά ζητήματα. Που προέρχονται από προβληματικές οικογένειες. Που ανήκουν σε πληθυσμιακές μειονότητες. Που δεν έχουν στόχους. Που είναι αγράμματοι και αμόρφωτοι. Που εύκολα καθίστανται υποχείρια των ηγετών και των αρχηγών. Που πείθονται χωρίς δυσκολία. Σε αυτή την κατηγορία η πλύση εγκεφάλου είναι παιχνιδάκι. Εννοείται, πως τούτοι είναι απλώς εκτελεστές, τίποτα παραπάνω δεν μπορούν να επιδιώξουν. Άλλωστε, η αποδοχή από μια μερίδα ανθρώπων είναι ακριβώς αυτό που επιζητούν. Και αυτό είναι υπεραρκετό για να αποδεκατίσουν αθώους και να θυσιαστούν ζωσμένοι με εκρηκτικά.

Η παραπληροφόρηση των πιστών από τους αρχηγούς του επιθετικού Ισλάμ είναι κάτι παραπάνω από πραγματική. Δεν χάνουν στιγμή να υπερτονίσουν πως οποιοσδήποτε δεν είναι μουσουλμάνος, εξομοιώνεται αυτομάτως με εχθρό της δικής τους μοναδικής θρησκείας. Πως οτιδήποτε πράττουν οι ψυχροί εκτελεστές, θα τους εξασφαλίσει μια θέση στον Παράδεισο. Πως ο φόβος είναι ο αποτελεσματικότερος και πιο ορθός τρόπος, ώστε οι Άπιστοι να μην γυρνάνε την πλάτη τους στο μεγάλο Αλλάχ. Υποχρεώνουν τους πάντες να παρακολουθούν τον αποτρόπαιο και βάναυσο βασανισμό και σκοτωμό των προδοτών. Η προπαγάνδα μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και βίντεο συνιστά σημαντικό μέσο διάδοσης χαλκευμένων ειδήσεων. Επιζητούν σε κάθε τους επίθεση όσο το δυνατόν υψηλότερο αριθμό θυμάτων. Μέχρι και τις «κατώτατες» γυναίκες χειραγωγούν προκειμένου να αποκτήσουν έναν αξιοπόλεμο και πολυπληθή  στρατό.

Όλα τα παραπάνω, περιγράφουν ζωντανά και παραστατικά τη δεινή πραγματικότητα την οποία αντιμετωπίζουμε. Μια πραγματικότητα με διάρκεια, δυστυχώς, μέσα στον χρόνο. Μια πραγματικότητα που μπορεί με την πρώτη ευκαιρία να καταστεί πολύ πιο δραματική και τρομακτική για όλο τον κόσμο. Μέσα σε αυτό το κομφούζιο, η Ευρώπη και ο ευρωπαίος πολίτης, οφείλουν να μιλήσουν και να μην κάνουν πίσω. Είναι υποχρεωμένοι να μην αφήσουν το φόβο να τους κυριεύσει και να αμυνθούν με πυγμή για τα ιδανικά, την ελευθερία πίστης και το δικαίωμα να πιστεύουν σε κάτι διαφορετικό από αυτό που αντιπροσωπεύει ο διπλανός τους. Η Ευρώπη είναι ενωμένη απέναντι στο κλίμα μίσους και ενωμένη θα καταφέρει να νικήσει το ένοπλο και οπισθοδρομικό Ισλάμ.

ΥΓ.: Μιας και διανύουμε τη δεύτερη περίοδο καραντίνας, προτείνω ανεπιφύλακτα να δείτε τη σειρά «Χαλιφάτο» και το ντοκιμαντέρ «Ο μηχανισμός προπαγάνδας του ISIS» (The ISIS Propaganda Machine). Και τα δύο εξίσου ρεαλιστικά, σχεδόν νατουραλιστικά, που όμως αξίζει να τα δει κανείς. Καλή προβολή!


TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Αναστασία Τσερμενίδου
Αναστασία Τσερμενίδου
Είναι 24 χρόνων και έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στη Θεσσαλονίκη. Έχει σπουδάσει Νομική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και εργάζεται ως ασκούμενη δικηγόρος. Στοχεύει να κάνει περαιτέρω σπουδές στο Δημόσιο και Φορολογικό Δίκαιο και μελλοντικά να καταφέρει να ενταχθεί στο Δικαστικό Σώμα. Μιλάει αγγλικά, γαλλικά και μαθαίνει γερμανικά. Ενδιαφέροντά της είναι η ζωγραφική, ο χορός, ο κινηματογράφος, ενώ η αρθρογραφία αποτελεί ένα εντελώς καινούριο αντικείμενο για εκείνη.