20.9 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

“The Stranger”


Της Γεωργίας Κακή,

Όπως ίσως πολλοί από εσάς, έτσι κι εγώ εν μέσω καραντίνας εξελίχθηκα σε φανατική τηλεθεάτρια της πλατφόρμας του Netflix. Παρακολούθησα από χαζοκωμωδίες μέχρι νέες αλλά και παλιές αγαπημένες ταινίες δράσεις, βραβευμένες και μη. Ολοκλήρωσα σε μία ημέρα τον τέταρτο κύκλο του La casa de papel, με την ελπίδα πως όταν βγει ο πέμπτος θα έχει τελειώσει και ο εγκλεισμός. Εθίστηκα δε σε σειρές πολλών αλλά και λίγων επεισοδίων, με ιστορικό περιεχόμενο και όχι μόνο. Μία από τις καλές επιλογές μου – γιατί υπήρξαν και πολλές κακές πιστέψτε με – ήταν το The Stranger ή αλλιώς Η ξένη.

Αρχικά την επέλεξα λόγω του ότι επρόκειτο για πρόσφατη παραγωγή και νέα προσθήκη στην πλατφόρμα. Το τρέιλερ μού κίνησε την περιέργεια και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι αποτελείται από έναν κύκλο οκτώ επεισοδίων, με ενθάρρυνε να ξεκινήσω την προβολή. Και επειδή ομολογώ πως με έχουν κουράσει οι μακρόσυρτες παραγωγές με επεισόδια που πλατειάζουν χωρίς αιτία, είχα ισχυρές ενδείξεις ότι η επιλογή μου θα με ανταμείψει. Όπως και έγινε!

Με πρωταγωνιστές τους Siobhan Finneran, Richard Armitage και Hannah John-Kamen, το ψυχολογικό αυτό θρίλερ μυστηρίου διαδραματίζεται στο Μάντσεστερ. Μην ανησυχείς, η βρετανική προφορά γίνεται ευχάριστη ύστερα από λίγο. Βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Harlan Coben η σειρά ξεκινάει όταν μία άγνωστη, η «ξένη», εμφανίζεται στον πρωταγωνιστή Adam Price, δικηγόρο και οικογενειάρχη, και του αποκαλύπτει ένα καλά κρυμμένο μυστικό της συζύγου του. Η απρόσμενη αυτή αποκάλυψη του μυστικού της από μία άγνωστη είναι και αιτία που η Corine, η γυναίκα του, εξαφανίζεται.

Γύρω από αυτόν τον κορμό, της εξαφάνισης της Corine κάτω από απροσδιόριστες συνθήκες, ξεφυτρώνουν πολλά ακόμη ζιζάνια. Η ξένη προσεγγίζει πολλά ακόμη «θύματα» αποκαλύπτοντας συνεχώς μυστικά που δημιουργούν αναταραχές. Γιατί όμως; Ποιο είναι το κίνητρό της; Σχετίζεται άραγε με την μυστηριώδη εξαφάνιση ενός ανήλικου αγοριού που τελικά εντοπίζεται γυμνό στο δάσος; Ή μήπως με τον αποκεφαλισμό ενός αλπακά το ίδιο βράδυ; Στο σκηνικό μπαίνει τώρα μία ικανή επιθεωρήτρια που καλείται να διαλευκάνει το τοπίο ενώ παράλληλα της έχει ανατεθεί να εξιχνιάσει το φόνο της καλής της φίλης που επίσης δολοφονήθηκε μετά από ακόμη μία επίσκεψη της ξένης. Είναι τελικά η ξένη πίσω από όλα; Ή μήπως όχι;

Δεν μπορώ να πω περισσότερα παρά μόνον:

• Πάρτε ποπ κόρν και ξεκινήστε. Απόψε κιόλας!
• Θα ανυπομονείτε να δείτε το τέλος, που για εμένα τουλάχιστον ήταν απρόσμενο.
• Όσοι ως τώρα δεν είστε οπαδοί του Netflix, θα αλλάξετε γνώμη.
• Απ’ ότι άκουσα θα υπάρξει και συνέχεια…
• Δείτε το και πείτε μου αν είχα δίκιο!


Γεωργία Κακή

Την λένε Γεωργία Κακή, αλλά είναι πολύ καλή! Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην ιστορική Τρίπολη, σπούδασε και εργάζεται στην πολυπολιτισμική Κομοτηνή. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και ασκούμενη δικηγόρος. Μιλάει αγγλικά και γαλλικά. Διαβάζει οτιδήποτε και ταξιδεύει οπουδήποτε. Τραγουδά από μικρή. Αγαπά τη μόδα ως τέχνη. Αν μια φράση τη χαρακτηρίζει αυτή είναι: «Ζήσε το Σήμερα!»

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Θάνος Κουλουβάκης
Θάνος Κουλουβάκης
Γεννήθηκε το 1997 στην Αθήνα. Σπουδάζει στο τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης, στο Ρέθυμνο. Αφοσιώθηκε από μικρή ηλικία στη λογοτεχνία – τόσο ως αναγνώστης όσο και ως δημιουργός. Στα εφηβικά του χρόνια ξεκίνησε την ενασχόλησή του με την αρθρογραφία, η οποία συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τον χώρο των εκδόσεων και δύο βιβλία του έχουν εκδοθεί.