Της Αγγελικής Κουτουφά,

Η Ρώμη είναι – αναμφισβήτητα – ένα αξιοθέατο από μόνη της. Όσες φορές και να την επισκεφτεί κανείς, πάντα θα ανακαλύπτει καινούργια μέρη που θα τον συναρπάζουν. Το σίγουρο είναι ότι δεν πρέπει να φύγεις από εκεί εάν δεν έχεις δει τις πιο δημοφιλείς τοποθεσίες. Οπότε ας δούμε μερικές από αυτές παρακάτω. Ας παρουσιάσουμε πέντε αξιοθέατα που πρέπει να επισκεφτείς όταν βρεθείς σε αυτή τη μαγική πόλη.

Κολοσσαίο & Ρωμαϊκή Αγορά

Το εντυπωσιακό αυτό αμφιθέατρο βρίσκεται στη νοτιοανατολική πλευρά της Ρωμαϊκής αγοράς και είναι αναμφισβήτητα το πιο δημοφιλές αξιοθέατο της Ρώμης. Χτίστηκε από 3 αυτοκράτορες της δυναστείας των Φλαβίων απ’ οπου πήρε αρχικά την ονομασία Φλάβιο Αμφιθέατρο. Η ιστορία του μπορεί να χαρακτηριστεί θλιβερή, καθώς στην αρένα του ξεκινούσαν το πρωί θηριομαχίες, συνέχιζε με δημόσιες εκτελέσεις και το απόγευμα μονομαχίες. Έτσι, μπορεί κάποιος να αναλογιστεί πόσες ζωές χάθηκαν κατά την διάρκεια των αγώνων. Φυσικά, δεν πρέπει να παραλείψει κανείς να κάνει βόλτα στην Ρωμαϊκή Αγορά όπου αποτελούσε παλαιότερα το κέντρο της δημόσιας ζωής της Ρώμης.

Fontana di Trevi

Η Fontana di Trevi μαζί με το Κολοσσαίο ίσως είναι ένα από τα αξιοθέατα που έρχονται αμέσως στο μυαλό μας, όταν γίνεται λόγος για την Ρώμη. Εκατοντάδες τουρίστες καθημερινά το επισκέπτονται, για να βγάλουν φωτογραφίες και να δουν το γνωστό αυτό συντριβάνι. Ωστόσο, μην ξεχάσεις να ρίξεις ένα κέρμα στο νερό. Λένε πως, αν το ρίξεις γυρνώντας την πλάτη σου σε αυτό, σίγουρα θα επιστρέψεις κάποια στιγμή και πάλι σε αυτή τη μαγική πόλη. Συνεπώς, θεωρώ πως επιβάλλεται να «ξοδέψεις» ένα μόλις κέρμα, αν το αντάλλαγμα είναι αυτό που πιστεύεται.

Piazza di Spagna

Είναι μια από τις πιο γνωστές πλατείες της Ρώμης που κανείς δεν πρέπει να χάσει. Εκεί ο καθένας έχει την ευκαιρία να θαυμάσει όχι μόνο τη γνωστή Σκαλινάτα (ή Ισπανικά Σκαλιά) άλλα και όλα τα γύρω κτίρια. Βρίσκεται σε απόσταση μισής ώρας από την Ρωμαϊκή Αγορά. Αν, βέβαια, δεν είσαι και τόσο αθλητικός τύπος φυσικά μπορείς να πάρεις το μετρό από το Κολοσσαίο.

Πάνθεον

Δείγμα κλασσικής αρχιτεκτονικής. Ήταν αρχικά ειδωλολατρικός ναός αφιερωμένος σε αρχαίους θεούς. Αργότερα μετατράπηκε σε χριστιανική εκκλησία. Είναι ίσως το κορυφαίο κατασκευαστικό επίτευγμα των αρχιτεκτόνων και μηχανικών της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Μετά την περιήγηση σας, μπορείτε να απολαύσετε με θεά το Πάνθεον, στην Πιάτσα ντε λα Ροτόντα τον καφέ σας ή το φαγητό σας.

Βατικανό

Τέλος, φυσικά κανείς δεν μπορεί να φύγει από την Ρώμη χωρίς να παραλείψει να πάει στο Βατικανό. Το σίγουρο είναι πως θα πρέπει να κάνει εγκαίρως την αγορά εισιτηρίου (ηλεκτρονικά κατά προτίμηση), καθώς η αναμονή μπορεί να ξεπεράσει και τη μια ώρα από τις ουρές που υπάρχουν για να το επισκεφτούν.


Αγγελική Κουτουφά

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 2000 με καταγωγή από το Ληξούρι, Κεφαλλονιάς. Αποφοίτησε το 2018 από το 1ο Λύκειο Αμαρουσίου και έκτοτε σπουδάζει Δημοσιογραφία στην σχολή Ant1MediaLab. Λατρεύει τα ταξίδια και να γνωρίζει νέα μέρη.