17.9 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνία«Εκτός Γραμμής» - Ένας χρόνος και συνεχίζουμε!

«Εκτός Γραμμής» – Ένας χρόνος και συνεχίζουμε!


Η γνώμη του OffLine Post,

Το OffLine Post γιορτάζει αισίως τον ένα χρόνο λειτουργίας του και αισθανόμαστε την ανάγκη να σας ευχαριστήσουμε, όλες και όλους, μέσα από την καρδιά μας, για τη στήριξη που μας παρέχετε από την αρχή του εν λόγω εγχειρήματος, καθώς και για την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε έμπρακτα, σε καθημερινή βάση. Μας τιμά βαθύτατα το γεγονός ότι μπαίνετε στη διαδικασία να ακούσετε τις φωνές νέων ανθρώπων, οι οποίοι μέσω των άρθρων τους έχουν την ευκαιρία να εκφραστούν και να μιλήσουν ελεύθερα, να θίξουν ζητήματα που τους απασχολούν και να τα επικοινωνήσουν με όλους εσάς. Η αγάπη και η υποστήριξή σας είναι φανερή τόσο μέσω των μηνυμάτων που λαμβάνουμε, όσο και μέσω της ενεργής συμμετοχής σας στο Facebook Page του OffLine Post, το οποίο έχει ξεπεράσει τα 10.000 likes.

Ο πρώτος χρόνος λειτουργίας μας έφερε αντιμέτωπους με υπέροχες εμπειρίες, καινούργιες ιδέες, δημιουργικές συναντήσεις με αξιόλογους ανθρώπους και μας έμαθε να λειτουργούμε ομαδικά, σε ένα πλαίσιο αμοιβαίου σεβασμού και κατανόησης. Είναι μεγάλη μας χαρά, συνεπώς, να ανακοινώσουμε ότι αυτό τον χρόνο μετράμε περισσότερα από 2.000 δημοσιευμένα άρθρα, 150 και πλέον εθελοντές – συντάκτες, ο καθένας εκ των οποίων παρουσίασε και παρουσιάζει με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο τους προβληματισμούς και τα θέματα τα οποία πραγματεύεται. Όντας ένας ανεξάρτητος φορέας ενημέρωσης, ο κάθε συντάκτης και η κάθε συντάκτρια έχει την ευκαιρία να εκφραστεί ελεύθερα, πάντοτε δημοκρατικά και με σεβασμό. Οι απόψεις πάντοτε έχουν ως γνώμονα τη λογική επιχειρηματολογία και είναι ανοιχτές σε γόνιμη αντιπαράθεση. Τα οφέλη είναι ανεκτίμητα, αφού όλοι έρχονται ένα βήμα πιο κοντά στην ανάπτυξη επιστημονικού λόγου και η ηθική ικανοποίηση γι’ αυτό είναι η σημαντικότερη παρακαταθήκη για τους νέους ανθρώπους του OffLine Post. Θεωρούμε, επομένως, ότι κατορθώσαμε να μείνουμε «εκτός γραμμής»· κάτι το οποίο έχουμε σκοπό να συνεχίσουμε να κάνουμε.

Επίσης, αυτό τον χρόνο οργανώσαμε τρεις εκδηλώσεις, στις οποίες προσπαθήσαμε να θέσουμε καίρια ζητήματα που αναπόφευκτα μας επηρεάζουν και μας αφορούν. Οι εκδηλώσεις μας αφορούσαν την Ευρωπαϊκή άμυνα και ασφάλεια, τα εκατό χρόνια από την απόβαση στη Σμύρνη, καθώς και τις ευρωεκλογές και την κοινωνία των πολιτών. Μέσω των εκδηλώσεων αυτών, μας δόθηκε η ευκαιρία να συναναστραφούμε άκρως ενδιαφέροντα άτομα, τα οποία μας ενέπνευσαν και μας προσέφεραν γνώσεις. Παράλληλα, προσπαθήσαμε να παρέχουμε σε νέους ανθρώπους την ευκαιρία να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να παρακολουθήσουν επιμορφωτικές ομιλίες. Άλλωστε, ένας από τους βασικούς μας στόχους είναι η ύπαρξη εποικοδομητικού διαλόγου· κάτι το οποίο προσπαθήσαμε να πετύχουμε τόσο μέσω των εκδηλώσεων μας, όσο και μέσω της ιστοσελίδας αυτής καθ’ αυτής.

Αναντίρρητα, στηριζόμενοι σε αυτή τη βάση και αντικρίζοντας, πλέον, την ανάγκη να γνωστοποιήσουμε – σε μια διαρκώς αυξανόμενη πλατφόρμα σκεπτόμενων και ακαδημαϊκά καταρτισμένων ανθρώπων – θέματα που χαίρουν διεθνούς απασχόλησης, είμαστε έτοιμοι να προβάλουμε κάθε πτυχή κρίσιμων ζητημάτων και να ευαισθητοποιήσουμε το αναγνωστικό μας κοινό. Κοινός παρονομαστής όλων μας παραμένει η πίστη και η εμπιστοσύνη πως μπορούμε να συμβάλουμε μεθοδικά και με νηφαλιότητα στην περαιτέρω αναβάθμιση του επιστημονικού και ορθού λόγου ως νέοι επιστήμονες, και ως πολίτες ενός κόσμου που διαρκώς μεταλλάσσεται με φρενήρεις ρυθμούς.

Ένας χρόνος πέρασε, εντούτοις, στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να παρέχουμε ανεξάρτητη πληροφόρηση σε όλους και όλες εσάς που μας εμπιστευτήκατε και μας δώσατε βήμα προκειμένου να υπάρχουμε. Διότι, η φωνή μας γίνεται δυνατή μέσω της δικής σας στήριξης.


 

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ