18.8 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΣυνεντεύξειςΑπόστολος Αθανασόπουλος: «Την Κυριακή είναι η γιορτή της Δημοκρατίας»

Απόστολος Αθανασόπουλος: «Την Κυριακή είναι η γιορτή της Δημοκρατίας»


Συνέντευξη στον ΕμμανουήλΑνθουλάκη,

Ο Απόστολος Αθανασόπουλος είναι Έλληνας Τσιγγάνος με καταγωγή απ΄την Καλαμάτα και είναι δημότη-κάτοικος Ιλίου.

Το 2008, ίδρυσε τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγκαλιάζω, ενώ το 2010 εκλέχθηκε στη Δημοκρατική Συνεργασία του Νίκου Ζενέτου. Το 2014 εκλέχθηκε περιφερειακός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Γιάννη Σγουρού, ενώ συμμετείχε θέτοντας υποψηφιότητα στις πρόσφατες περιφερειακές εκλογές του Μαΐου μέσα από το συνδυασμό του Γ. Σγουρού.

Αποτελεί διαμεσολαβητή για τα θέματα Ρομά και από το 2018 εργάζεται στο Δήμο Ιλίου σαν διαμεσολαβητής στο Κέντρο Κοινότητας με παράρτημα Ρομά. Λίγες ώρες πριν την εκλογική του μάχη μιλάει στο offline post και στον Μάνο Ανθουλάκη για τα θέματα των Ρομά, την επερχόμενη εκλογική μάχη που θα δώσει, την εμπειρία του στην τοπική αυτοδιοίκηση και στέλνει το μήνυμά του για τις εκλογές.

  • Από τους εκλογικούς αγώνες σε τοπικό επίπεδο στις βουλευτικές εκλογές. Σε τι διαφέρει αυτός ο εκλογικός αγώνας σε κεντρικό επίπεδο από τους μικρότερης γεωγραφικής εμβέλειας αγώνες που δώσατε; Πόσο δύσκολη είναι η Περιφέρεια Β3 Αθηνών;

Από τους εκλογικούς αγώνες που έχω κάνει σε τοπικό επίπεδο, ειδικά στην περιφέρεια Δυτικής Αθήνας σαν υποψήφιος Περιφερειακός σύμβουλος  στις βουλευτικές εκλογές διαφέρει μόνο ως προς την πολιτική ιδεολογία των προοδευτικών δυνάμεων. Μια υποψηφιότητα του βουλευτή σε ένα κόμμα σε κεντρικό επίπεδο απευθύνεται σε πολίτες που τάσσονται υπέρ αυτού με όλες τις συνέπειες που ενδεχομένως μπορεί να έχει.  Όσο αφορά την γεωγραφική εμβέλεια με το σπάσιμο της Β’ Αθηνών ο τομέας που είμαι υποψήφιος βουλευτής παραμένει ο ίδιος. Επτά δήμοι σαν υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος, επτά δήμοι πάλι σαν υποψήφιος βουλευτής.

  • Βάσει της εμπειρίας σας στην τοπική αυτοδιοίκηση και έχοντας αμεσότερη επαφή με τον κόσμο, σε αυτά τα δύσκολα χρόνια της κρίσης το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, με το οποίο είστε υποψήφιος, έχει κατηγορηθεί για πολλά. Πώς αντιμετωπίζει η κοινωνία έναν υποψήφιο βουλευτή που έχει αμεσότατη επαφή με τον κόσμο;

Η εμπειρία μου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μου δίδαξε ότι για τον πολίτη ο Δήμος συγκεκριμένα είναι μια τοπική κυβέρνηση με τα υπουργεία της και όλοι οι πολίτες όλων των πολιτικών ιδεολογιών έχουν μια άλλη άποψη και γνώμη για τον τοπικό άρχοντα, ασχέτως που ανήκει πολιτικά.

Στα χρόνια της Κρίσης το ΠΑΣΟΚ πλήρωσε το μεγαλύτερο τίμημα για όλες τις κυβερνητικές αρχές που συνέβαλλαν σε αυτήν. Οι υποψηφιότητες μου στην τοπική αυτοδιοίκηση α’ και β’ βαθμού, δημιούργησαν μια σχέση αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης στο πρόσωπο μου και τις επιλογές μου τις ακολουθούν και τις στηρίζουν οι Πολίτες τις Δυτικής Αθήνας.

  • Είστε Έλληνας τσιγγάνος και διαμεσολαβητής για τα θέματα Ρομά σε ευρωπαϊκό και σε τοπικό επίπεδο. Παρ’ όλη τη βοήθεια που έχετε παράσχει υπήρξαν στιγμές που να δεχτήκατε επιθέσεις λόγω της καταγωγής σας;

Η Διαμεσολάβηση είναι για εμένα μια τεράστια αγάπη όπως και για την φυλή μου! Σαν Διαμεσολαβητής για θέματα Ρομά και ευπαθών κοινωνικών ομάδων έχω έρθει σε παρά πολλές συγκρούσεις με υπηρεσιακούς και πολιτικούς παράγοντες για την εξυπηρέτηση τους και πάνω σε αυτές είμαι σίγουρος ότι πίσω από τις πλάτες μου θα υπήρχαν ρατσιστικές εκφράσεις. Πολύ περισσότερο, δε, όταν στα ΜΜΕ υποψήφιοι Βουλευτές και Δήμαρχοι που θεωρούνται (προοδευτικοί) δηλώνουν δημόσια την ρατσιστική τους κουλτούρα για να ικανοποιήσουν ένα κομμάτι μικρό της κοινωνίας, τότε θυμώνω πάρα πολύ και είμαι ικανός να κινητοποίησω όλες τις δυνάμεις μου σε εθνικό επίπεδο για την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων.

  • Η ενδεχόμενη εκλογή σας θα μπορέσει να αποτελέσει έναν πιο άμεσο και αποτελεσματικότερο δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ των Ρομά και του ελληνικού κοινοβουλίου;

Όλοι οι υποψήφιοι έχουν στόχο την εκλογή τους στο Κοινοβούλιο! Και σε εμένα, φυσικά, είναι μέσα στις φιλοδοξίες μου και ΝΑΙ εάν ενδεχομένως υπάρξει η εκλογή μου θα είμαι ένας Βουλευτικός Διαμεσολαβητής που θα είμαι παρών στις αποφάσεις που θα επηρεάζουν θετικά την ζωή των Ελλήνων πολιτών με όλες τις συγκρούσεις που θα υποστώ προκειμένου να είμαι η φωνή τους και ας (είχα και επιθέσεις λόγω καταγωγής) … ωστόσο από οποία θέση και αν βρεθώ ο δίαυλος επικοινωνίας που έχω στην Δυτική Αθήνα είναι δίαυλος καθημερινώς, ανεξίτηλος και ανθρώπινος.

  • Πώς μπορεί το Κίνημα Αλλαγής να αποτελέσει ξανά το κόμμα – κύριο εκφραστή του λαού;

Το Κίνημα Αλλαγής είναι το Κόμμα που εκφράζει το μεγαλύτερο ποσοστό της Ελλάδας. Δυστυχώς πληγώθηκε και τραυματίστηκε. Έπεσε σε κώμα και με  πρόεδρο τη Φώφη Γεννηματά, που υπήρξε η «αποκλειστική νοσηλεύτρια» και  συμπαραστάθηκε σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα, το ΠΑΣΟΚ είναι τόσο δυνατό που ξύπνησε από το κώμα, επουλώθηκαν οι πληγές του, σηκώθηκε και είμαστε στο πλευρό του για να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα: να ζήσουν όλοι οι Έλληνες μια καλύτερη και ποιοτική συλλογική και προσωπική ΖΩΗ.

  • Ένα μήνυμα που θα θέλατε να περάσετε εν όψει των εκλογών;

Την Κυριακή είναι η γιορτή της Δημοκρατίας, ωστόσο το μήνυμα μου είναι ότι στις 7 Ιουλίου η Λογική επιστρέφει – στέλνει μήνυμα με Κίνημα Αλλαγής. Όλοι οι πολίτες να πάνε στις κάλπες να μην αποφασίσουν άλλοι για αυτούς και να με στηρίξουν!!!

Σας ευχαριστούμε θερμά για την παραχώρηση της συνέντευξης!


 

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ