19.6 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΓιατί η Κατερίνα Βρανά είναι παράδειγμα προς μίμηση

Γιατί η Κατερίνα Βρανά είναι παράδειγμα προς μίμηση


Της Ρένας Δανατζή,

Έχουν περάσει σχεδόν δύο χρόνια από την ημέρα που τα ελληνικά media μας βομβάρδισαν με μία – όχι και τόσο καλή – είδηση για την Κατερίνα Βρανά. «Το πιο αστείο κορίτσι στον κόσμο», βρέθηκε στη Μαλαισία για επαγγελματικούς λόγους και από το πουθενά, κατέληξε στο νοσοκομείο σε πολύ κρίσιμη κατάσταση.

Η Κατερίνα έφτασε πολύ κοντά στο θάνατο και δύο χρόνια αργότερα, η αποκατάστασή της δεν έχει ολοκληρωθεί. Κι όμως, αυτή τη στιγμή δίνει εκπληκτικές παραστάσεις στο χώρο που αγαπά και διαπρέπει, το stand up comedy. Συζητώντας για την ιστορία της Κατερίνας, θα μπορούσαμε να πούμε πολλά. Ότι στάθηκε άτυχη και παράλληλα απολύτως τυχερή, ότι δε θα θέλαμε να βρισκόμαστε στη θέση της και πολλά ακόμα.

Αν όμως, παρατηρήσουμε την περίπτωσή της λίγο προσεκτικά, θα δούμε κάτι πολύ πιο σημαντικό. Η Κατερίνα μίλησε πολλές φορές για την περιπέτεια υγείας της. Έχει την άνεση να το κάνει, επειδή είναι εξοικειωμένη με τα φώτα της δημοσιότητας. Άλλωστε, λόγω του stand up comedy μπορεί πολύ εύκολα να διακωμωδήσει ακόμα και το πιο ιδιότροπο συμβάν.

Το θέμα, βέβαια, είναι πολύ πιο βαθύ. Μέσα από όλη αυτή την περιπέτεια υγείας της, είχαμε την ευκαιρία να επιβεβαιώσουμε το πόσο αυθεντική προσωπικότητα είναι. Η Κατερίνα, είναι από τις σπάνιες περιπτώσεις ανθρώπων στις μέρες μας που τολμά να είναι ο εαυτός της. Δε φοβάται να τσαλακωθεί και δεν προσπαθεί να ωραιοποιήσει την εικόνα της στα μέσα. Αυτό συνέβαινε και πριν την περιπέτειά της. Όμως, είχε το θάρρος, τη δύναμη και το θράσος, να συνεχίσει να το κάνει και μετά.

Μίλησε πολύ ανοιχτά για όλα όσα βίωσε. Δε σκέφτηκε προς στιγμήν να κρύψει το γεγονός ότι ακόμα και «το πιο αστείο κορίτσι στον κόσμο», βιώνει και δύσκολες ημέρες. Αγαπάει, αγαπιέται, περνάει κρίσεις αυτοπεποίθησης, διακωμωδεί την κατάσταση και συνεχίζει. Πότε καλά, πότε μέτρια, πότε άσχημα. Άφησε στην άκρη την persona του stand up comedy και μίλησε ως Κατερίνα. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο.

Και για όσους βιαστούν να ισχυριστούν πως αυτή ακριβώς η persona είναι η δύναμή της για να συζητά με τόση άνεση το θέμα, θα πρέπει μάλλον να σκεφτούν ότι η Κατερίνα έχτισε το όνομά της στο χώρο, βασισμένη στην αυθεντικότητά της. Η δύναμη της Κατερίνας, εκτός από το αφοπλιστικό της χιούμορ, είναι η απίστευτη άνεση που έχει να είναι ο εαυτός της. Στη δουλειά της, στις συνεντεύξεις της, στις φωτογραφίσεις της.

Σε έναν κόσμο γεμάτο καλοχτισμένες persones του φαίνεσθε, η Κατερίνα έχει αποφασίσει από την πρώτη στιγμή να είναι αυθεντική. Και όπως φαίνεται, έχει καταφέρει να μας κάνει όλους να μιλάμε γι’  αυτήν. Για τη δύναμή της, το ταλέντο της, την άνεσή της να μιλά για ό,τι παραλίγο να τη σκοτώσει. Μας έχει κάνει να την παραδεχόμαστε για το γεγονός ότι δεν κομπλάρει να είναι ο εαυτός της και της χρωστάμε πολλά γι΄αυτό.


TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ρένα Δανατζή
Ρένα Δανατζή
Απόφοιτη του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης στο νησί της καρδιάς της, την Κρήτη. Αρθρογραφεί από μικρή (πλέον και επαγγελματικά), γιατί είναι το μόνο πράγμα που την ηρεμεί και την ισορροπεί απόλυτα. Από εκείνην, θα διαβάσουμε απόψεις που περισσότερο νιώθει και λιγότερο σκέφτεται· διετέλεσε αρχισυντάκτρια των Κοινωνικών Θεμάτων του OffLine Post από τον Ιούλιο του 2019 έως τον Ιανουάριο του 2020.