15.6 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠαρατηρητήριο Αμερικανικής ΠολιτικήςThe Rock για Πρόεδρος; Ο Dwayne Johnson «φλερτάρει» με τον Λευκό Οίκο...

The Rock για Πρόεδρος; Ο Dwayne Johnson «φλερτάρει» με τον Λευκό Οίκο για το 2024


Του Νάσου Μπίρου,

Μετά το πέρας μιας τεταμένης εκλογικής χρονιάς, πολλοί μιλούν ήδη για τις επόμενες προεδρικές εκλογές. Τον περασμένο μήνα, ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος Joe Biden ανακοίνωσε, πως αναμένεται να κατέβει υποψήφιος και στις επόμενες εκλογές του 2024. O Kanye West δεν έχει ανακοινώσει μέχρι στιγμής τα μελλοντικά του σχέδια, την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη το διαζύγιό του με την Kim Kardashian. Πρόσφατα και μετά την κρίση στο παλάτι του Buckingham από την περιβόητη συνέντευξη του πριγκιπικού ζεύγους, υπήρξαν φήμες, ότι η Δούκισσα του Sussex Meghan Markle μπορεί, επίσης, να κατέβει υποψήφια για τη δημοκρατική παράταξη. Τις τελευταίες ημέρες, μία πρόσφατη δημοσκόπηση δείχνει ότι ένα ευρύ κομμάτι του αμερικανικού λαού θα ήθελε να δει τον Dwayne “The Rock” Johnson να συμμετέχει στον πολιτικό αγώνα.

Πηγή: WHYY

Συγκεκριμένα, μία έρευνα που διενεργήθηκε από την εταιρεία έρευνας καταναλωτών Piplsay δείχνει ότι το 46% των Αμερικανών θα υποστήριζε τον The Rock, εάν αποφάσιζε να κατέβει στις επόμενες εκλογές. Στη συνέχεια, το Newsweek δημοσίευσε τα αποτελέσματα της έρευνας, η οποία τράβηξε την προσοχή του πρώην επαγγελματία παλαιστή και διάσημου ηθοποιού. Με αυτοσαρκαστική διάθεση έγραψε στη λεζάντα του στο Instagram: «Δεν νομίζω ότι οι ιδρυτές της χώρας μας ονειρεύτηκαν έναν πανύψηλο, φαλακρό, γεμάτο τατουάζ, μισό-μαύρο, μισό-Σαμουά, λάτρη της τεκίλας, οδηγό φορτηγού, που φοράει άνετα ρούχα, για να μπαίνει στα κλαμπ- αλλά, αν συμβεί ποτέ αυτό, θα είναι τιμή μου να υπηρετήσω τους ανθρώπους της χώρας.».

Η πρεμιέρα, μάλιστα, της νέας του κωμικής σειρά, “The Young Rock”, που απεικονίζει τον ηθοποιό να κατεβαίνει στις εκλογές το 2032, πυροδότησε νέες εικασίες, σχετικά με το αν ο Dwayne σκέφτεται πραγματικά την υποψηφιότητά του για τον Λευκό Οίκο. Καθώς οι συζητήσεις για κάτι τέτοιο ολοένα και αυξάνονται τις τελευταίες μέρες, δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στο πολιτικό παρελθόν του Αμερικανού showman. Πριν από τις εκλογές του 2020, ο Dwayne Johnson προκάλεσε μία μικρή διαμάχη στον χώρο των social media, όταν και επίσημα υποστήριξε την υποψηφιότητα του Joe Biden και της Kamala Harris. Ήταν η πρώτη δημόσια στήριξη που προσέφερε και στάθηκε αφορμή για τις πρώτες μέρες να χάσει αρκετούς χιλιάδες από τους followers του. Αφού δημοσίευσε ένα προσωπικό βίντεο υποστήριξης και συμμετείχε σε μία συνέντευξη για την προεκλογική καμπάνια του διδύμου Biden-Harris, ο Dwayne δέχτηκε κριτική για την ξεκάθαρα κομματική του στήριξη και πώς αυτή κατά κάποιο τρόπο θα μπορούσε να χειραγωγήσει το πλήθος, μιας και ο ίδιος αποτελεί ένα σημαντικό δημόσιο πρόσωπο. Αν και ο Dwayne Johnson έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του αποφεύγοντας πολιτικές συζητήσεις, αποφάσισε να έχει πιο ενεργό ρόλο, όταν συζήτησε για τις διαδηλώσεις που έλαβαν χώρα το καλοκαίρι του 2020 σχετικά με τις φυλετικές διακρίσεις και τις ανισότητες στην κοινότητα των Αφροαμερικανών. Εκείνη την εποχή, μάλιστα, μέσω πάλι των social media είχε ξεσπάσει αναζητώντας έναν πραγματικό ηγέτη που θα ανασύντασσε τη χώρα την ώρα που ο διχασμός ήταν διάχυτος στους κόλπους της αμερικανικής κοινωνίας.

Αν και ο Dwayne στην πραγματική του ζωή διατηρεί σχέσεις σε όλο το φάσμα του πολιτικού κόσμου, πολλοί αναρωτήθηκαν στη νέα σειρά που συμμετέχει ποιο κόμμα εκπροσωπεί στο φανταστικό χαρακτήρα που ενσαρκώνει. Τo show, που, όπως φαίνεται, πλαισιώνει την πορεία του προς τις προεδρικές εκλογές, φαίνεται να δείχνει ότι ο διάσημος ηθοποιός κατεβαίνει ως ενωτικός χαρακτήρας, που μπορεί να προσελκύσει το μεγαλύτερο κομμάτι του αμερικανικού λαού.

Πηγή: Syracuse

Έτσι, λοιπόν, έστω και αυτή η φανταστική εκδοχή δείχνει ότι ο Dwayne Johnson αφουγκράζεται τα σύγχρονα προβλήματα της κοινωνίας και οι ιδέες του περιστοιχίζονται γύρω από την ενότητα και την εξάλειψη των ανισοτήτων. Όπως προείπαμε, όμως, η πολιτική στάση του διάσημου ηθοποιού παραμένει ασαφής. Παλαιότερα, και συγκεκριμένα το 2000, είχε ταυτιστεί ως Ρεπουμπλικάνος, καθώς τότε είχε συμμετάσχει στην Εθνική Συνέλευση των Ρεπουμπλικάνων. Ο ίδιος, όμως, μετά από χρόνια σε δηλώσεις του είπε, πως χαρακτηρίζει τον εαυτό του ως πολιτικά ανεξάρτητο και κεντρώο που κατά το παρελθόν έχει ψηφίσει και τα δύο μεγάλα κόμματα για εντελώς διαφορετικούς λόγους.

Οι αναφορές για το πολιτικό του μέλλον, όμως, δεν τελειώνουν εδώ, καθώς και παλιότερα με δηλώσεις που είχε παραχωρήσει στο βρετανικό GQ έλεγε με ειλικρίνεια, πως δεν θα μπορούσε να αποκλείσει τον χώρο της πολιτικής από τα μελλοντικά του σχέδια. Συγκεκριμένα, είχε πει πως η σκέψη του να είναι κάποια στιγμή κυβερνήτης ή Πρόεδρος φαίνεται άκρως δελεαστική, καθώς θα ήταν μία μοναδική ευκαιρία για τον ίδιο να έχει σημαντική επιρροή στη ζωή των ανθρώπων σε παγκόσμια κλίμακα.

Το αν ακολουθήσει, λοιπόν, ο The Rock τα βήματα του άλλοτε Προέδρου και Κυβερνήτη της California Ronald Reagan, του Κυβερνήτη της California Arnold Schwarzenegger, του Κυβερνήτη της Minnesota Jesse Ventura και άλλων διασημοτήτων, που βρήκαν επιτυχία στον τομέα της πολιτικής, θα το δείξει μόνο ο χρόνος. Ο ίδιος, πάντως, για την ώρα συνεχίζει να αποτελεί πηγή έμπνευσης για εκατομμύρια νέους ανά τον κόσμο, τόσο με τα ενωτικά μηνύματα που προάγει, όσο και με τον παρακινητικό λόγο του για την αυτοβελτίωση των ατόμων.


ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ
  • The Rock for President? I’ll run if the people want it, says Dwayne Johnson, The Guardian, διαθέσιμο εδώ

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Νάσος Μπίρος
Νάσος Μπίρος
Γεννήθηκε το 1999 και μεγάλωσε στη Καλαμάτα. Σπουδάζει Χρηματοοικονομικά και Τραπεζική στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Μιλάει Αγγλικά και Ισπανικά. Τα ακαδημαϊκά του ενδιαφέρονται άπτονται θεμάτων οικονομικής πολιτικής, ανάλυσης χρηματαγορών και διεθνούς τραπεζικής. Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με τον αθλητισμό και γενικότερα με το χώρο του θεάματος.