16.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΜία δεύτερη ευκαιρία;

Μία δεύτερη ευκαιρία;


Της Πωλίνας Παλλιεράκη,

Έχετε φτάσει ποτέ σε ένα σημείο στη ζωή σας που είπατε «Τελείωσε για μένα»; Έχετε φτάσει τόσο χαμηλά, σε σημείο να εγκαταλείψετε την ελπίδα και απλώς να αποφασίσετε ότι δε μπορείτε να σωθείτε;

Αφορμή για το άρθρο αυτό αποτέλεσε ένα ντοκιμαντέρ που αφορούσε τη ζωή ενός πρώην επαγγελματία παλαιστή, γνωστού ως Razor Ramon. Το όνομά του είναι Scott Hall, και ο τίτλος του ντοκιμαντέρ είναι Scott Hall: Living on a Razor’s Edge.

Αν και δεν είμαι λάτρης της πάλης, το εντυπωσιακό στη ζωή του συγκεκριμένου, όπως και πολλών άλλων παλαιστών, είναι πως έχουν ένα όνειρο, το οποίο πραγματοποιούν, μέχρι όλα να χαθούν και να αναγκαστούν να βρουν το κουράγιο να σηκωθούν και να διορθώσουν τα πράγματα.

Πηγή εικόνας: gr.pinterest.com

Ο Scott Hall έζησε μια ζωή, ως επί το πλείστον, τραγική. Προτού γίνει επαγγελματίας παλαιστής, εργαζόταν ως πορτιέρης σε κλαμπ, όταν και κατά λάθος πυροβόλησε θανάσιμα έναν άνδρα σε μία προσπάθεια να προστατευθεί. Αργότερα, έγινε παλαιστής και η καριέρα του απογειώθηκε, όμως ξέπεσε τελικά στο αλκοόλ και τις συλλήψεις και γνώρισε τη μοναξιά, όταν φίλοι και συγγενείς πλέον τον εγκατέλειψαν. Ένας φίλος του, όμως, τον βοήθησε να σταθεί στα πόδια του, να γίνει ο ίδιος προπονητής και να προσπαθήσει να διορθώσει τη σχέση του με τα παιδιά του.

Ο δικός του δαίμονας, λοιπόν, όπως είναι εμφανές, ήταν το γεγονός ότι αφαίρεσε μία ανθρώπινη ζωή. Όλοι μας έχουμε, όμως, τους δικούς μας δαίμονες, τους οποίους, αντί να αντιμετωπίζουμε, συνήθως επιχειρούμε να αγνοήσουμε. Αυτό που δεν συνειδητοποιούμε, είναι ότι θα πρέπει αργά ή γρήγορα να τους αντιμετωπίσουμε.

Την ιστορία του Scott, λοιπόν, την ανέφερα εν συντομία, καθώς θεωρώ ότι μας διδάσκει δύο πολύ βασικά μαθήματα. Πρώτον, μην περιμένετε να έρθει η σωστή στιγμή, ό,τι ενοχές κι αν έχετε, αποδεχτείτε τες και αντιμετωπίστε τες. Δεν είστε μόνοι.

Πηγή εικόνας: thindifference.com

Δεύτερον, και κυριότερο, μας διδάσκει πως όλοι αξίζουν μια δεύτερη ευκαιρία. Όμως, για να μπορέσει κανείς να την έχει, πρέπει να είναι πρόθυμος να κάνει θυσίες. Είναι ένα πράγμα να λες «θα αλλάξω» ή «δεν θα πίνω, ούτε θα καπνίζω πια» και ένα άλλο πράγμα να το κάνεις πραγματικότητα. Στην προσπάθειά σας, όμως, να αλλάξετε τη ζωή σας, πάρτε παράδειγμα από τον Scott και μην ξεχάσετε ότι πάντοτε θα μπορείτε να στηριχτείτε στους ανθρώπους, τους λίγους και καλούς, που σας αγαπούν και θα είναι εκεί για εσάς.

Πάντα πίστευα ότι όλοι αξίζουν μια δεύτερη ευκαιρία, αν έχουν μάθει και έχουν αλλάξει από τα λάθη τους. Το να μαθαίνεις από το λάθος σου σημαίνει ότι το αναγνωρίζεις και είσαι πρόθυμος να αναλάβεις την ευθύνη για τον εαυτό σου. Η αλλαγή από το λάθος είναι ζωτικής σημασίας. Το συμπέρασμα: ανεξάρτητα από τα προβλήματα που έχετε αντιμετωπίσει, ή ακόμη και δημιουργήσει, σας αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία. Όλοι κάνουν λάθη. Φτάνει μόνο εσείς οι ίδιοι να αντιληφθείτε ότι την αξίζετε, και να την αξιοποιήσετε καταλλήλως, προκειμένου να διορθώσετε τα λάθη σας και να φτιάξετε τη ζωή σας.


ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΠΗΓΗ
  • Scott Hall: Living on a Razor’s Edge, m.imdb.com, διαθέσιμο εδώ

 

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Πωλίνα Παλλιεράκη
Πωλίνα Παλλιεράκη
Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπουδάζει Φιλοσοφία στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών (ΕΚΠΑ). Γνωρίζει Αγγλικά, Γαλλικά και Ισπανικά και έχει σαν χόμπυ μου την κιθάρα, που παίζει από παιδί. Τρέφει ιδιαίτερη αγάπη στα βιβλία, καθώς και στην αρθρογραφία, μιας και μέσα από αυτήν εξωτερικεύει τις σκέψεις και τις απόψεις της. Παθιάζεται με ό,τι κι αν κάνει και έχει μεράκι να βγάλει εις πέρας καθετί που της ανατίθεται.