18.3 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτισμός"M3GAN" (2022): Είναι ωραία, τελικά, να έχουμε φίλους robot;

“M3GAN” (2022): Είναι ωραία, τελικά, να έχουμε φίλους robot;


Του Αλέξανδρου Βωβίδη,

Ο James Wan, ένα από τα μεγαλύτερα μυαλά στην ιστορία των θρίλερ, όπως το Saw, Insidious και το The Conjuring, και η εταιρεία παραγωγής Blumhouse που δημιούργησε τα Halloween films, όπως το The Black Phone και το The Invisible Man, ενώνουν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν μια καινούρια ταινία τρόμου, με ένα καινούριο πρόσωπο. Το όνομά της, M3GAN, μία κατασκευή τεχνητής νοημοσύνης, μία «κούκλα» —όπως θέλουν να της αποδώσουν τον τίτλο– την οποία, με την ανάπτυξη της τεχνολογίας, έχουν καταφέρει να κάνουν να δείχνει πάρα πολύ ζωντανή. Και γι’ αυτόν τον λόγο, έχει προγραμματιστεί να είναι η καλύτερη φίλη των παιδιών, αλλά και η καλύτερη λύση των γονιών.

Πηγή εικόνας: edition.cnn.com

Σχεδιάστηκε από την ιδιαίτερη μηχανολόγο κατασκευής παιχνιδιών Gemma (δηλαδή την Allison Williams). Η M3GAN μπορεί να ακούει, να βλέπει και να μαθαίνει, όσο γίνεται φίλη, δάσκαλος, παιχνίδι και πάντα προστατευτική για το παιδί, με το οποίο θα είναι συνδεδεμένη. Όταν η Gemma ξαφνικά γίνεται η caretaker της 8χρονης ανιψιάς της, Cady (Violet McGraw), δεν είναι σίγουρη και σε καμία περίπτωση δεν είναι έτοιμη να γίνει γονέας.

Κάτω από την εφιαλτική πίεση στο εργοστάσιο όπου δουλεύει, η Gemma αποφασίζει να φέρει σε επαφή το πρωτότυπο της M3GAN με την Cady, σε μία προσπάθεια να λύσει και τα δύο προβλήματα, μια απόφαση που θα έχει απρόσμενες συνέπειες βέβαια, τόσο για αυτήν όσο και για την Cady, καθώς και στο trailer βλέπουμε τη M3GAN να γίνεται όλο και πιο έξαλλη με άτομα, τα οποία έρχονται σε αντίθεση με τα θέλω της Cady.

Τη λες και τοξική σχέση, αλλά νομίζω ότι, από τη στιγμή που άρχισε να παίζει το Its Nice To Have A Friend της μοναδικής Taylor Swift, λίγο παγώσαμε και ανατριχιάσαμε. Το προτείνω ανεπιφύλακτα, μόνο και μόνο για τον χορό που «ρίχνει» στο trailer της ταινίας, λίγο πριν κυνηγήσει αυτόν τον τύπο μέχρι θανάτου. Μην φοβάστε, δεν κάνω spoilers! Δεν είμαι και ο Κουτσογιαννόπουλος. Εδώ, αξίζει να σημειωθεί ότι είναι μία παραγωγή των Jason Blum και James Wan, η M3GAN είναι σκηνοθετημένη από τον βραβευμένο σκηνοθέτη του Housebound, Gerard Johnstone, σε σενάριο της Akela Cooper (σεναριογράφος του Malignant και του The Nun 2) και του James Wan.

Πηγή εικόνας: philstarlife.com

Στο film, επίσης, συμμετέχουν οι Ronny Chieng, ο Brian Jordan Alvarez, η Jen Van Epps, η Lori Dungey και η Stephane Garneau-Monten. Η Universal Pictures και η Blumhouse παρουσιάζουν μια τεράστια παραγωγή σε συνεργασία με τη Divide/Conquer. Οι παραγωγοί του film είναι οι Allison Williams, Mark Katchur, Ryan Turek, Michael Clear, Judson Scott, Adam Hendricks και Greg Gilreath.

All in all, όπως λένε και στο χωριό μου, φαίνεται μια καλή παραγωγή, ειδικά για θρίλερ! Όχι ότι είναι κάτι το ιδιαίτερο ή που δεν έχουμε ξανά δει, ειδικά με robot που φτιάχτηκαν για το καλό της ανθρωπότητας και τελικά, κάτι πάει λάθος ή παρουσιάζουν διάφορα προβλήματα και δεν συμπεριφέρονται έτσι όπως πρέπει.


ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΠΗΓΗ
  • M3GAN, imdb.com, διαθέσιμο εδώ

 

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Αλέξανδρος Βωβίδης
Αλέξανδρος Βωβίδης
Αρχικά ξεκίνησε για σπουδές στην Επικοινωνία στο Αμερικανικό Κολλέγιο της Ελλάδας – Deree. Μετά από 4 χρόνια, τον κέρδισαν τα Social Media και το Marketing, καθώς και η φωτογραφία και το βίντεο. Τον ερχόμενο χρόνο θα βρεθεί για σπουδές στην σχολή του Ant1 Media Lab για να ασχοληθεί με την εικονοληψία και το blogging. Αυτό το διάστημα ασχολείται με τα podcasts θίγοντας ποίκιλα θέματα. Είναι γενικότερα ανήσυχο πνεύμα όπου του αρέσει να ασχολείται με τα κοινά και να ενημερώνετε πάντα για όλη την κοινωνικοπολιτική επικαιρότητα.