14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΆντρες, πού πήγε η αξιοπρέπειά σας; (Μέρος Β')

Άντρες, πού πήγε η αξιοπρέπειά σας; (Μέρος Β’)


Της Ρένας Δανατζή,

Να ξεκινήσω από τον χαμό που συνέβη στα MAD VMA ή από το τεράστιο χειροκρότημα που θέλω να δώσω στον Mente Fuerte, ο οποίος, μετά τη συνέντευξη που έδωσε στη Μαρία Σολωμού, μίλησε στην ψυχή μου; Αγαπητοί άντρες, συνεχίζετε να με εκπλήσσετε καθημερινά. Το βαρέλι σας, ειλικρινά, δεν έχει πάτο. Ευτυχώς, όμως, υπάρχουν εκεί έξω άντρες, όπως ο Mente, που δίνουν στο αντρικό φύλο καλό όνομα.

Σήμερα μάλωσα με έναν αστυνομικό, ο οποίος, επειδή βαριόταν να μου εξηγήσει τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την επανέκδοση ταυτότητας, πέταξε το ακουστικό του τηλεφώνου σε συνάδελφο, φωνάζοντας: «Άντε, μας έσπασε τα νεύρα πρωί πρωί». Αρχικά, συγγνώμη που σε σήκωσα από το άραγμα και σε ανάγκασα να πάρεις το χέρι, ξέρεις από πού, και να αφήσεις το τσιγάρο από το άλλο χέρι για ένα δευτερόλεπτο. Επίσης, συγγνώμη που σε κατεβάσαμε από τα δέντρα και σου πήραμε τη μπανάνα από το χέρι. Επίσης, συγγνώμη που είμαι γυναίκα, άρα χαζή, άρα μόνο πρόβλημα και πονοκέφαλο μπορώ να σου προκαλέσω το πρωινό που, ενώ θα έπρεπε να ανακατεύεις ανέμελος τον καφέ σου και να χαζεύεις στο Instagram, σε αναγκάζω να δικαιολογήσεις τα χρυσοπληρωμένα ένσημα του δημοσίου υπαλλήλου.

Πηγή εικόνας: capital.gr

Αγαπητοί άντρες, σας παρακαλώ, συνέλθετε. Εξευγενιστείτε λίγο. Ο κόσμος είναι πολύ μικρός για να είναι γεμάτος από ανικανοποίητες γυναίκες, που συμβιβάζονται με το λίγο, επειδή αδυνατούν να βρουν έστω το μέτριο. Και ευτυχώς, εν μέσω χιμπατζή αστυνομικού και gangster trappers που ανταλλάσσουν μπουνιές μπροστά σε δεκάδες χιλιάδες άτομα, ισοπεδώνοντας πια τα πάντα, έρχεται ο Mente Fuerte και μας δείχνει ότι ο άντρας μπορεί να είναι και αλλιώς. Εγώ τον αγάπησα, γιατί η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα να κρύβει αυτόν τον τρόπο σκέψης. Έκανε την ανατροπή στο 90′ και ειλικρινά τον χειροκρότησα. Τοποθετήθηκε από το γεγονός στα Μad έως και το χαστούκι του Will Smith με τόσο απλό και ειλικρινή τρόπο, που νομίζω πως γοήτευσε τις περισσότερες γυναίκες.

Μας αποθέωσε. Μας έδωσε να καταλάβουμε το πώς φαινόμαστε στα μάτια τους και, μάλιστα, το πόσο πιο όμορφες φαινόμαστε, όταν τους δείχνουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Αυτό που εγώ κατάλαβα είναι ότι μάλλον παίρνουμε αυτό που δίνουμε και προσελκύουμε αυτό που φωνάζουμε. Είναι πολύ ξεκάθαρα τα πράγματα. Όσο γοητευόμαστε από ρηχούς ανθρώπους, θα παραμένουμε ανικανοποίητες και δυστυχισμένες. Όταν αποφασίσουμε να ανεβάσουμε τα standards μας – και ας είναι πιο δύσκολο το αποτέλεσμα, τότε θα βρούμε αυτό που μας αξίζει.

Και κάτι τελευταίο: Μαρία μου, αν δεν είσαι εσύ ερωτευμένη με τον Mente, είναι όλες οι γυναίκες που είδαν τη συνέντευξη!


TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ρένα Δανατζή
Ρένα Δανατζή
Απόφοιτη του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης στο νησί της καρδιάς της, την Κρήτη. Αρθρογραφεί από μικρή (πλέον και επαγγελματικά), γιατί είναι το μόνο πράγμα που την ηρεμεί και την ισορροπεί απόλυτα. Από εκείνην, θα διαβάσουμε απόψεις που περισσότερο νιώθει και λιγότερο σκέφτεται· διετέλεσε αρχισυντάκτρια των Κοινωνικών Θεμάτων του OffLine Post από τον Ιούλιο του 2019 έως τον Ιανουάριο του 2020.