18.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΆντρες, πού πήγε η αξιοπρέπειά σας;

Άντρες, πού πήγε η αξιοπρέπειά σας;


Της Ρένας Δανατζή,

Οδηγώ πρωί Παρασκευής προς τη δουλειά μου. Ακριβώς πίσω μου ένα λευκό βανάκι με 2 άντρες. Ο οδηγός γύρω στα 60 (μεγαλύτερος από τον μπαμπά μου!) και ο συνοδηγός μικρότερος. Σταματάω στο φανάρι και, κοιτώντας στον καθρέφτη, συνειδητοποιώ ότι ο τύπος μού κάνει ναζάκια και κορδελάκια. Αναπτύσσω ταχύτητα εκνευρισμένη και συνεχίζω. Ειλικρινά, πού ακριβώς έχει πάει η αξιοπρέπειά σας;

Έχω κουραστεί να ακούω πικρόχολα σχόλια για τις γυναίκες. Ότι είμαστε ξινές, απόμακρες ή το άκρως αντίθετο. Ότι είμαστε, δηλαδή, έκφυλες. Εσείς είδατε καθόλου τον εαυτό σας στον καθρέφτη; Κι αν ναι, είστε εντάξει με αυτό; Δηλαδή αυτός ο άνθρωπος τι περίμενε; Ότι εγώ, που έχω τα μισά του χρόνια, θα λιποθυμήσω κολακευμένη και θα του γράψω το κινητό μου σε χαρτάκι; Και ανεξάρτητα από τη διαφορά ηλικίας που είναι πολύ σχετική, γενικότερα έχετε χάσει το τακτ σας εντελώς.

Πηγή εικόνας: muse-magazine.com

Είστε πολύ ωμοί, προσεγγίζετε άγαρμπα γυναίκες, δεν είστε ευγενικοί και συμπεριφέρεστε λες και δεν έχετε ξαναδεί γυναίκα στη ζωή σας. Τις αντιμετωπίζετε όλες σαν ένα κομμάτι κρέας. Μην αναρωτιέστε, λοιπόν, γιατί οι γυναίκες δεν γυρνάνε ούτε να σας κοιτάξουν. Γιατί είναι επιθετικές και απόμακρες. Μας έχετε κάνει να χάσουμε τον σεβασμό μας προς το πρόσωπό σας. Δεν μπορούμε να σας λάβουμε υπόψιν, επειδή στο πρόσωπό σας βλέπουμε είτε ρηχά μικρομέγαλα που μένουν με τη μαμά και τον μπαμπά και φορούν πανάκριβα ρούχα, τα οποία πληρώνουν με τα χίλια ζόρια – παντελώς ανίκανα να αναλάβουν ευθύνες και να μπουν σε μία ροή, είτε ξεμωραμένους τύπους που βαρέθηκαν τις γυναίκες τους και ψάχνουν πιτσιρίκες. Είναι οι ίδιοι που κάποτε από τα κόμπλεξ τους απαγόρευαν στις γυναίκες τους να είναι περιποιημένες. Και τώρα, έχουν δημιουργήσει καρικατούρες των γυναικών που παντρεύτηκαν και ψάχνουν αλλού αυτό που κάποτε είχαν και κατέστρεψαν με μαεστρία.

Επίσης, μην αντιδράτε όταν οι γυναίκες σας εκμεταλλεύονται οικονομικά. Το κάνουν, γιατί προφανώς μόνο αυτό είστε ικανοί να τους δώσετε. Μην περιμένετε μία γυναίκα που έχει την ηλικία της κόρης σας να σας ερωτευτεί. Επίσης, μην περιμένετε, όταν προσεγγίζετε μία γυναίκα κάνοντας οικονομική επίδειξη, να σας σεβαστεί. Επίσης, μην περιμένετε, όταν κουνάτε επιδεικτικά το iphone 13, που σας πήρε ο μπαμπάς σας με επιδότηση, ενώ εσείς δεν έχετε κολλήσει ούτε μισό ένσημο στη ζωή σας, να σας θαυμάσει μία γυναίκα.

Για να βρείτε τη γυναίκα που ψάχνετε, πρέπει να γίνετε κι εσείς οι αντίστοιχοι παρτενέρ. Μην θέλετε με 5 να πάρετε 100. Και όσο εσείς συνεχίζετε να μην έχετε αξιοπρέπεια κι εμείς θα συνεχίζουμε να σπάμε πλάκα μαζί σας. Sorry!


TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ρένα Δανατζή
Ρένα Δανατζή
Απόφοιτη του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης στο νησί της καρδιάς της, την Κρήτη. Αρθρογραφεί από μικρή (πλέον και επαγγελματικά), γιατί είναι το μόνο πράγμα που την ηρεμεί και την ισορροπεί απόλυτα. Από εκείνην, θα διαβάσουμε απόψεις που περισσότερο νιώθει και λιγότερο σκέφτεται· διετέλεσε αρχισυντάκτρια των Κοινωνικών Θεμάτων του OffLine Post από τον Ιούλιο του 2019 έως τον Ιανουάριο του 2020.