22.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΟικονομίαΗ Finary θέλει να αλλάξει την ιδιωτική τραπεζική

Η Finary θέλει να αλλάξει την ιδιωτική τραπεζική


Του Άρη Κατσίδη,

Η Γαλλική startup Finary πρόκειται να λάβει χρηματοδότηση της τάξεως των 8 εκατ. ευρώ από επενδυτές στο άμεσο διάστημα, αφού έχει δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο χρηματοοικονομικό σύστημα συγκέντρωσης στο οποίο οι πελάτες θα έχουν τη δυνατότητα να έχουν μια πλήρη εικόνα όσον αφορά την παρακολούθηση της περιουσίας τους, είτε αυτή περιλαμβάνει τραπεζικούς λογαριασμούς είτε κρυπτονομίσματα. Πολύ απλά, φαίνεται να θέλει να αλλάξει τον τρόπο που λειτουργεί η ιδιωτική τραπεζική, αφού προτιμά από το να λαμβάνει άμεσα έσοδα από πελάτες, να παρέχει τη δυνατότητα αγοράς και πώλησης χρηματοοικονομικών προϊόντων, να δίνει οικονομικές συμβουλές για επενδύσεις, ενισχύοντας την οικονομική αλληλεπίδραση και όχι απλώς τις καταθέσεις.

Ο CEO και συνιδρυτής της Finary, Mounir Laggoune, ανέφερε στο Techcrunch ότι: «Επειδή είμαστε ανεξάρτητοι, μπορούμε να μιλήσουμε για τα πλάνα μας. Οι υφιστάμενοι φορείς προτείνουν μόνο λύσεις που δημιουργούν προμήθειες για αυτούς», υπογραμμίζοντας ότι αυτό θέλουν να ανατραπεί και οι πελάτες στα επόμενα χρόνια να αλληλεπιδρούν με τα τραπεζικά ιδρύματα, όχι μόνο με καταθέσεις, αλλά και με επενδυτικές συμβουλές, κρυπτονομίσματα, καθώς και με κάποιες τραπεζικές εντολές, όπως η μεταφορά χρημάτων σε ένα συγγενικό πρόσωπό, η οποία σκοπεύουν να γίνεται αυτοματοποιημένα μέσω ειδικών πλατφορμών.

Πηγή εικόνας: bestinau.net

Έτσι, η Finary προσπαθεί να δημιουργήσει μια νέου τύπου τράπεζα στην οποία οι πιο ενεργοί πελάτες θα είναι σε θέση να κατέχουν μερίδιο και μέρος του μετοχικού κεφαλαίου στη startup, κάτι που θα είναι εφικτό σύντομα μέσω εκστρατείας σε πλατφόρμα crowdfunding. Πρακτικά, οι πελάτες θα μπορούν να επενδύσουν από 10 ευρώ, για να αγοράσουν μετοχές ή κλάσματα μιας μετοχής, μέσω μιας πλατφόρμας συμμετοχικής χρηματοδότησης που θα κυκλοφορήσει σύντομα στη Γαλλία. «Έχουμε διαθέσει 500.000 ευρώ, αλλά θέλουμε και μια «υπερχρηματοδότηση»», σημείωσε ο CEO και συνιδρυτής της Finary, Laggoune.

Η Finary έχει λανσάρει app στο iOS και στο Android, ενώ έχει αυτήν τη στιγμή πάνω από 10.000 πελάτες στη Γαλλία, στις Η.Π.Α., στον Καναδά, στην Ισπανία, στην Ιταλία, στο Βέλγιο, στην Ολλανδία και το Λουξεμβούργο. Υπενθυμίζουμε ότι μέσω της Finary, ένας πελάτης είναι σε θέση να προσθέσει στην εφαρμογή του πολλούς τραπεζικούς λογαριασμούς, συναλλαγές μετοχών, για την ακίνητη περιουσία, παράγωγα, αλλά και τα κρυπτονομίσματα.


ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΠΗΓΗ

  • French Startup Finary Raises $ 9M Series A, bestinau.net, διαθέσιμο εδώ

 

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Άρης Κατσίδης
Άρης Κατσίδης
Είναι φοιτητής του τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις οικονομικές ειδήσεις, ενώ παρακολουθεί σταθερά το χρηματιστήριο. Ως χόμπι έχει τον αθλητισμό, την ιστορία, την γεωγραφία, αλλά και τα ταξίδια.