20.4 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΓνώμηΗ Ελλάδα πρωτοπορεί, η Ελλάδα προοδεύει

Η Ελλάδα πρωτοπορεί, η Ελλάδα προοδεύει


Της Ειρήνης Κοτρούτσου,  

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκίνησε την ομιλία του στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι αυτή επιτέλους πραγματοποιείται δια ζώσης. Μια δια ζώσης συνεδρίαση, που ταιριάζει σε όσα ο Κυριάκος Μητσοτάκης πιστεύει και θέλει για το κόμμα του και τη χώρα. Συνεννόηση και η επικοινωνία μεταξύ όλων των βαθμίδων και ισχυρός ρόλος των βουλευτών που γίνονται οι αγγελιαφόροι του μέλλοντος και της χώρας που αλλάζει.

Αρχικά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθιξε το ζήτημα της πανδημίας και αναφέρθηκε στο ισχυρό τέταρτο κύμα που χτυπάει όλη την Ευρώπη. «Το εμβόλιο κάνει τη διαφορά και αποτρέπει την ευθεία αντιστοίχιση των πολλών κρουσμάτων με τις πολλές νοσηλείες», σημείωσε χαρακτηριστικά. Ουσιαστικά, σώζει ζωές και κρατάει ανοιχτή την οικονομία. Αυτός είναι ο λόγος που η κυβέρνηση επιμένει σε τέσσερις βασικές θέσεις: «δεν θα υπάρξει νέο lockdown, όσοι έχουν εμβολιαστεί δεν θα υποστούν ξανά σημαντικούς περιορισμούς, οι ανεμβολίαστοι θα προστατεύονται με πολλά τεστ, το ΕΣΥ θα ενισχυθεί, σε περίπτωση που χρειαστεί, με επιτάξεις υπηρεσιών και προσωπικού». Αναφέρθηκε, επίσης, στην αδιάκοπη προσπάθεια ενίσχυσης των εμβολιασμών – μόνο τις τελευταίες μέρες κλείστηκαν σχεδόν 200.000 ραντεβού με την πρώτη δόση και σχεδόν 300.000 με την τρίτη. Ωστόσο, όπως τόνισε, «καμία κρατική κινητοποίηση δεν μπορεί να φέρει αποτέλεσμα, χωρίς την προσωπική ευαισθητοποίηση». Ζήτησε από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να μεταφέρουν στις εκλογικές τους περιφέρειες το μήνυμα ότι «η πανδημία χτυπά πρωτίστως τους ανεμβολίαστους». «Αντί να ζητάμε έναν αστυνομικό δίπλα μας, είναι καιρός να γίνουμε φύλακες της υγείας μας», δήλωσε.

Κυβέρνηση: Πώς στηρίζει την οικονομία, τι σχεδιάζει για μετά την πανδημία | Ημερησία
Πηγή εικόνας: imerisia.gr

Από την ομιλία του δεν θα μπορούσε να λείπει και η αναφορά στην ανάταξη της οικονομίας από την Κυβέρνηση. «Σήμερα οι πολίτες έχουν λιγότερα βάρη. Πληρώνουν λιγότερους φόρους, λιγότερο ΕΝΦΙΑ. Παρά την πανδημία, αυξάνεται έστω και οριακά ο κατώτατος μισθός. Στην πανδημία κινήθηκε ένα κολοσσιαίο πρόγραμμα 42 δις ευρώ. Η οικονομία και η κοινωνία έμειναν όρθιες. Μαζί τους και το ΕΣΥ, που μέσα σε χρόνο ρεκόρ υπερδιπλασίασε τις κλίνες ΜΕΘ», υπογραμμίζει. Ακόμα, υπάρχουν ενδείξεις εμπιστοσύνης στο μέλλον της πατρίδας μας μετά την προσέλκυση των νέων ξένων επενδύσεων, οι οποίες, μεταξύ άλλων, συνέβαλαν και στην αναστροφή του “brain drain”. Η οικονομία αναπτύσσεται με γρήγορους ρυθμούς, ενώ η ανεργία μειώνεται με μεγαλύτερο ρυθμό αποκλιμάκωσης από οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Η Κυβέρνηση πετυχαίνει, κατά αυτόν τον τρόπο, σταθερά τον στόχο της μείωσης των κοινωνικών ανισοτήτων.

Σχετικά με τα μεγάλα έργα υποδομής και μεταφορών, περισσότερα από δύο δισεκατομμύρια ευρώ θα εισαχθούν στα εθνικά ταμεία μετά την παραχώρηση της Εγνατίας Οδού στο κοινό. Η ΔΕΗ, η οποία βρισκόταν σε δραματική κατάσταση το 2019 επί ΣΥ.ΡΙΖ.Α, σήμερα αντλεί αύξηση κεφαλαίου 1,35 δις ευρώ, με τη μετοχή της να είναι στα 9 ευρώ. «Η ΔΕΗ είναι ισχυρή για να υποστηρίζει τους πελάτες και να γίνει εθνικός και βαλκανικός πρωταγωνιστής στην πράσινη μετάβαση που δρομολογεί η χώρα μας», σημειώνει.  «Η Ελλάδα αλλάζει. Το φωνάζει το Ελληνικό, ο Ε65, ο ΒΟΑΚ», λέει ο Πρωθυπουργός.

Σε ό,τι αφορά το κύρος της χώρας στο διεθνές στερέωμα, ανέφερε ότι «Είμαστε εθνικά υπερήφανοι και νιώθουμε ισότιμοι πολίτες του κόσμου, γιατί η χώρα έχει ανακτήσει το κύρος της διεθνώς. Τους λόγους της εθνικής αυτής υπερηφάνειας ανέλυσε ο Πρωθυπουργός στην κοινοβουλευτική του ομάδα. Η Ελλάδα γύρισε σελίδα. Μέσα σε δύο χρόνια, από αδύναμος κρίκος της Ευρώπης, έγινε πρωταγωνιστής και, από παρατηρητής της Ανατολικής Μεσογείου, έγινε κόμβος ισχύος. Η συμφωνία με τη Γαλλία θωρακίζει την εθνική μας άμυνα. Ενισχύει την αποτρεπτική μας δύναμη και γίνεται ασπίδα της ελληνικής διπλωματίας. Παράλληλα, ενισχύουμε και θωρακίζουμε τη στρατηγική μας σχέση με τις ΗΠΑ».

Σφυροκόπημα Μητσοτάκη σε Τσίπρα στη Βουλή: Εσείς διαλύσατε τη μεσαία τάξη και συνεχίζετε να λέτε ψέμματα
Πηγή εικόνας: eleftherostypos.gr

Και ενώ η Ελλάδα αλλάζει, κάποιοι μένουν εμμονικά ίδιοι. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατήγγειλε την απίστευτη αθλιότητα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, που διακινεί ψέματα για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα. Παραθέτω τα λόγια του Πρωθυπουργού για τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α και τη στάση του απέναντι στα εθνικά ζητήματα και την προσπάθεια ανάσχεσης της πανδημίας: «Συναντάμε και τη λαϊκιστική, μηδενιστική και σπασμωδική αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Πρόκειται για το κόμμα του ψέματος και εξελίσσεται σε υγειονομικό, κοινωνικό και εθνικό, ενίοτε, σαμποτέρ. Είναι ο συνασπισμός που καταψήφισε τη συμφωνία με τη Γαλλία, απέρριψε όλα τα μέτρα ανακούφισης των πολιτών, που δοκιμάστηκαν από φυσικές καταστροφές. Ο Τσίπρας ζητούσε να ανοίξουν τα σχολεία, όταν έκλειναν, και να κλείσουν, όταν άνοιγαν. Ο Τσίπρας τρικλοποδιές και παγίδες μόνο έβαζε και συνεχίζει να βάζει. Δήθεν η αιφνιδιαστική επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη. Δεν ρώτησε ο Τσίπρας στο Ιπποκράτειο, πόσες ΜΕΘ είχε, όταν παρέδωσε την εξουσία. Οκτώ, και σήμερα έχει τριάντα. Δεν μας είπε πόσα κρεβάτια ΜΕΘ είχε το νοσοκομείο Παπανικολάου το 2019. Είκοσι παρέδωσε, σαράντα έξι έχει σήμερα».

Σε κάθε περίπτωση ένα είναι σίγουρο: Η Ελλάδα πρωτοπορεί, η Ελλάδα προοδεύει.


ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΠΗΓΗ 
  • Κ. Μητσοτάκης στην Κ.Ο: Δεν θα υπάρξει ξανά άλλο lockdown, athensvoice.gr, διαθέσιμο εδώ

 

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ειρήνη Κοτρούτσου
Ειρήνη Κοτρούτσου
Γεννημένη στην Αθήνα το 2002, είναι φοιτήτρια της Νομικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι λάτρης των μοντέλων προσομοίωσης των συνεδριάσεων του Ο.Η.Ε. και της ρητορικής. Στο επίκεντρο των ενδιαφερόντων βρίσκονται ζητήματα που άπτονται της πολιτικής και της οικονομίας. Η συμμετοχή της στα κοινά την γεμίζει ενέργεια. Της αρέσει το θέατρο, αγαπημένοι της συγγραφείς ο Νίτσε και ο Καζαντζάκης και αγαπημένος της ποιητής ο Καβάφης.