19.9 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΟικονομίαΗ δασκάλα που έγραψε ιστορία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο μέσω του...

Η δασκάλα που έγραψε ιστορία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο μέσω του GoFundMe


Του Άρη Κατσίδη, 

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο μας χάρισαν σπουδαίους αγώνες και, φυσικά, πολλές συγκινήσεις, με πολλούς αθλητές να γίνονται παράδειγμα προς μίμηση για τις νέες γενιές. Μία από αυτούς τους αθλητές είναι και η Μπεθ Σρίβερ, η οποία έγραψε ιστορία, αφού κατέκτησε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, σε ηλικία 22 χρονών, το χρυσό μετάλλιο στους αγώνες BMX και έγινε η πρώτη Βρετανίδα αθλήτρια που το καταφέρνει αυτό. Επίσης, τον Αύγουστο που μας πέρασε, εξασφάλισε την πρώτη θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του BMX Supercross στην Ολλανδία και έγινε η πρώτη αθλήτρια που πετυχαίνει κάτι τέτοιο. Ωστόσο, για να καταφέρει τα προηγούμενα, πέρασε και μεγάλες δυσκολίες, οι οποίες πέτυχαν να μάθει πολλά, καινούρια πράγματα.

Το να καταφέρει κάποιος ή καποια όλα αυτά δεν είναι κάτι εύκολο, αφού χρειάζεται πολλή προσωπική προσπάθεια εκτός από αγώνες και ατελείωτες προπονήσεις. Το 2017, η Σρίβερ κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τζούνιορ στο BMX. Όπως ανέφερε η ίδια στο CNBC, λοιπόν, εκείνες τις ημέρες έλαβε ένα τηλεφώνημα από την Ομοσπονδία, στο οποίο την ενημέρωσαν ότι η χρηματοδότηση για το άθλημά της είχε κοπεί.

Πηγή εικόνας: mashable.com

Αν και ζούσε με τους γονείς της εκείνη την περίοδο, η Βρετανίδα πρωταθλήτρια ήθελε να βγάζει από μόνη της χρήματα και για αυτόν τον λόγο επέλεξε να γίνει αναπληρώτρια δασκάλα για παιδιά του νηπιαγωγείου στο δημοτικό σχολείο, όπου εργαζόταν και η μαμά της στο Έσσεξ της Αγγλίας. Φυσικά, η εργασία και οι προπονήσεις έκαναν την αθλήτρια να κουράζεται αρκετά, με αποτέλεσμα να πηγαίνει στις προπονήσεις πολύ κουρασμένη. Ωστόσο, όπως ανέφερε η ίδια, της άρεσε ιδιαιτέρως η δουλειά της και η ασχολία της με τα μικρά παιδιά.

Παράλληλα με τη δουλειά της στο νηπιαγωγείο, όταν κόπηκε η χρηματοδότησή της από την Ομοσπονδία, η Σρίβερ αποφάσισε να ανοίξει και έναν έρανο στη γνωστή ιστοσελίδα GoFundMe. Εκεί, κατάφερε να συγκεντρώσει ένα καλό ποσό, 4.496 λίρες Αγγλίας για την ακρίβεια, που σκοπό είχε να καλύψει τα κόστη των ταξιδιών για αγώνες που θα έδινε σε Η.Π.Α. και Αυστραλία. Η ζωή, όμως, παίζει περίεργα παιχνίδια. Λίγο πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, όταν μάλιστα βρίσκοντα αρκετά κοντά για να πάρει και την πρόκριση, η Ομοσπονδία της χώρας της την πλησίασε και της προσέφερε ξανά χρηματοδότηση, ώστε να πραγματοποιήσει την προετοιμασία της στο Μάντσεστερ.

Πηγή εικόνας: people.com

Η Σρίβερ πέτυχε να κατακτήσει το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο, ενώ θέλει να εμπνεύσει τις γυναίκες των επόμενων γενεών, ώστε να μην τα παρατούν ποτέ. Επιπλέον, δίνει ένα μάθημα σε όλους για το πώς σελίδες εράνων, όπως είναι το GoFundMe, μπορούν να δώσουν σάρκα και οστά στα όνειρά μας, ακόμα κι αν δεν έχουμε την κατάλληλη χρηματοδότηση για να τα βοηθήσουμε να πραγματοποιηθούν.


ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΠΗΓΗ

  • Olympic BMX champion reveals the life lessons she learned from her part-time job, cnbc.com, διαθέσιμο εδώ

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Άρης Κατσίδης
Άρης Κατσίδης
Είναι φοιτητής του τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις οικονομικές ειδήσεις, ενώ παρακολουθεί σταθερά το χρηματιστήριο. Ως χόμπι έχει τον αθλητισμό, την ιστορία, την γεωγραφία, αλλά και τα ταξίδια.