19.9 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτισμόςΕσύ ποιες ελληνικές σειρές θα δεις φέτος;

Εσύ ποιες ελληνικές σειρές θα δεις φέτος;


Της Μαριτίνας Γκίνη,

Η νέα τηλεοπτική σεζόν έχει ξεκινήσει πολύ δυναμικά, με πολλές πρεμιέρες και με την μυθοπλασία να παίζει κυρίαρχο ρόλο στο πρόγραμμα των τηλεοπτικών σταθμών. Αυτό είναι ένα γεγονός που μας χαροποιεί ιδιαίτερα, καθώς τα τελευταία χρόνια μας έχουν κατακλύσει τα reality shows, που κάθε άλλο παρά ευχάριστα είναι, τουλάχιστον για μία μερίδα τηλεθεατών.

Άλλο ένα ευχάριστο γεγονός είναι πως αρκετές από τις νέες τηλεοπτικές σειρές είναι βασισμένες σε λογοτεχνικά βιβλία. Έτσι δίνεται η ευκαιρία σε όσους δεν είναι το αγαπημένο τους χόμπι η ανάγνωση βιβλίων, να μάθουν τουλάχιστον ένα κομμάτι της παλαιότερης, αλλά και της σύγχρονης ελληνικής λογοτεχνίας.

Πηγή Εικόνας: tovivlio.net

Μία από τις πιο αγαπημένες μου ελληνικές σειρές που προβλήθηκε την προηγούμενη τηλεοπτική σεζόν μέσα από την συχνότητα της ΕΡΤ είναι «Η τούρτα της μαμάς». Μία σειρά με καυστικές και εύστοχες ατάκες, που με ένα μοναδικό χιούμορ, μας παρουσιάζει διάφορα ευτράπελα που συμβαίνουν σε κάθε ελληνική οικογένεια. Επιπλέον, μας παρουσιάζει με έναν πολύ όμορφο και ευγενικό τρόπο πως θα μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε διάφορα κοινωνικά ζητήματα τα οποία συναντάμε στην καθημερινή μας ζωή.

Το κρατικό μας κανάλι συνεχίζει να μας εκπλήσσει ευχάριστα με την προβολή της τηλεοπτικής σειράς «Τα καλύτερα μας χρόνια». Μία σειρά που μας μετέφερε από το 1969 στον τελευταίο χρόνο της δικτατορίας των συνταγματαρχών, ενώ στη φετινή σεζόν θα δούμε την ζωή των πρωταγωνιστών μετά τα καθοριστικά γεγονότα του Πολυτεχνείου. Μας δίνεται έτσι η ευκαιρία, εμείς οι νεότεροι να μάθουμε και να δούμε τη ζωή των ανθρώπων εκείνη την περίοδο και οι παλαιότεροι να θυμηθούν μία από τις πιο σημαντικές στιγμές της σύγχρονης ιστορίας της Ελλάδας. Άλλο ένα διαμάντι που θα κάνει την εμφάνιση του είναι «Ο Βαρδιάνος στα Σπόρκα», μία σειρά βασισμένη στο ομώνυμο διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, που ζωντανεύει στη μικρή οθόνη με αξιόλογους πρωταγωνιστές, μοναδική σκηνοθεσία και σκηνικά που μεταφέρουν επακριβώς το κλίμα της εποχής στον τηλεθεατή.

Εκτός όμως από τα κρατικά κανάλια και η ιδιωτική τηλεόραση επιστρέφει δυναμικά στη μυθοπλασία προβάλλοντας αρκετές αξιόλογες σειρές. Η σειρά που κέντρισε το δικό μου ενδιαφέρον είναι ο «Σασμός». Τόσο το τραγούδι των τίτλων αρχής όσο και η υπόλοιπη μουσική της σειράς σε καθηλώνουν, ενώ τα τοπία της Κρήτης είναι μαγευτικά. Μέσα από τη σειρά αυτή, βλέπουμε την επιστροφή πολλών καλλιτεχνών, ενώ ταυτόχρονα γίνεται η αφορμή για να γνωρίσουμε και μία νέα γενιά ηθοποιών.

Πηγή Εικόνας: protothema.gr

Θα μπορούσα να γράψω για πολλές ακόμα νέες τηλεοπτικές σειρές, αλλά θα προτιμήσω να κάνω ένα προσωπικό σχόλιο. Είναι αρκετά ευχάριστο μετά από αρκετά χρόνια να ανακαλύπτουμε ξανά ότι ως χώρα διαθέτουμε αρκετούς αξιόλογους ηθοποιούς, σεναριογράφους, σκηνοθέτες και πολλούς ακόμα που βοηθούν στην παραγωγή μίας τηλεοπτικής σειράς. Είναι, επίσης, πολύ ευχάριστο το γεγονός ότι μία μεγάλη μερίδα του κόσμου απορρίπτει τα reality, που ευτελίζουν την ανθρώπινη ζωή και καταπατούν κάθε είδος αξιοπρέπειας στον βωμό της τηλεθέασης. Είναι καιρός να γυρίσουμε την πλάτη σε αυτού του είδους την τηλεόραση και να βοηθήσουμε με τις επιλογές μας να έχουμε μία ποιοτική και αξιόλογη τηλεοπτική ψυχαγωγία.


TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Μαριτίνα Γκίνη
Μαριτίνα Γκίνη
Γεννήθηκε στα Μέγαρα το 1999. Είναι προπτυχιακή φοιτήτρια του τμήματος Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Λατρεύει τον εθελοντισμό, τα ταξίδια και τα βιβλία που μπορούν να την ταξιδέψουν σε μια άλλη εποχή.