17.9 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΟικονομίαShaquille O'Neal: Πώς να αρνηθείς 40 εκατομμύρια δολάρια

Shaquille O’Neal: Πώς να αρνηθείς 40 εκατομμύρια δολάρια


Του Άρη Κατσίδη,

Ένας από τους σπουδαιότερους παίκτες στην ιστορία του NBA, που έχει κατακτήσει τέσσερις φορές τον τίτλο του πρωταθλητή στην κορυφαία λίγκα, είναι ο Shaquille O’Neal. Ο O’Neal δεν έχει αποκτήσει μόνο το σεβασμό γιατί ήταν ένας από τους καλύτερους σέντερ όλων των εποχών, αλλά και γιατί είναι σχολιαστής του NBA στην τηλεόραση και πολύ καλός επιχειρηματίας.

Ο 49χρονος πια Αμερικανός είχε αντίληψη με ποιον τρόπο να κερδίζει χρήματα και πώς να τα επενδύει σωστά, αλλά κάποιες φορές έδειχνε με τις αποφάσεις του ότι τα χρηματικά ποσά δεν ήταν τα πάντα για εκείνον. Πολλές φορές έχει δείξει τη γενναιοδωρία του σε όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, δωρίζοντας μεγάλα ποσά σε φιλανθρωπικά ιδρύματα και πληρώνοντας έξοδα ανθρώπων, οι οποίοι βρίσκονταν σε δυσχερή οικονομική κατάσταση.

Υπάρχει μια ιστορία ότι ο O’Neal απέρριψε μια μεγάλη προσφορά από τη Reebok, οχτώ εκατομμυρίων δολαρίων για πέντε χρόνια (δηλαδή σύνολο 40 εκ. δολάρια), όταν ακόμη έπαιζε στο NBA. Η εταιρία του ζήτησε να φοράει τα παπούτσια και να τα διαφημίζει συνεχώς, αλλά και να έχει μια συνάντηση με ένα τυχερό θαυμαστή. Ο θρυλικός σέντερ που φόρεσε τις φανέλες των Μάτζικ, Λέικερς, Χιτ, Σαν, Καβαλίερς και Σέλτικς δε δέχτηκε την προσφορά, κάτι που εξήγησε πρόσφατα σε μια συνέντευξη του.

Πηγή εικόνας: esquire

Ο Shaquille O’Neal δήλωσε στο Full Send Podcast ότι: «Είχα πρόταση από τη Reebok για 40 εκ. δολάρια για πέντε χρόνια. Και μια μέρα, καθώς αποχωρούσα από το παρκέ, μια κυρία άρχισε να με φωνάζει, λέγοντας ότι: “Εσύ και οι φίλοι σου φταίτε που βάζετε τα παιδιά να πληρώνουν τόσα χρήματα για αυτά τα παπούτσια”».

Αυτή η στιγμή, τον οδήγησε να σκεφτεί τι επρόκειτο να κάνει: «Το σκέφτηκα. Ξέρεις (εκείνη η κυρία) ότι έχει δίκιο. Εκείνη τη μέρα λοιπόν, έκοψα τη συνεργασία με τη Reebok. Τους πήρα τηλέφωνο και τους είπα:“Kρατήστε τα χρήματα. Δεν είναι σωστό (να τα πάρω). Δε θέλω να γίνει καυγάς. Θα συνεχίσω να φοράω τα παπούτσια σας για το υπόλοιπο της σεζόν, αλλά θα βρω το δικό μου τρόπο για να τα παρουσιάζω καλύτερα”»

Ο Shaquille, τότε, ξεκίνησε διαπραγματεύσεις με τη Walmart (μεγάλη εταιρία Αμερικανικών supermarket) και συμφώνησαν να λανσάρουν αθλητικά παπούτσια low-cost. Και ακόμη και αν δεν άκουσε πολλά παιδιά να λένε «Μαμά, θέλω τα Shaq 5’s για τα γενέθλια μου» ήταν μια κίνηση που απέδειξε για ακόμη μια φορά ότι ήταν απλός άνθρωπος και ήθελε να προσφέρει ένα αθλητικό παπούτσι για μπάσκετ και σε αυτούς που δεν είχαν τη δυνατότητα να αγοράσουν τα ακριβά μοντέλα μεγάλων εταιριών υπόδησης.


ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ
  • Shaquille O’Neal reveals why he turned down 40m dollar Reebok contract | Marca, διαθέσιμο εδώ

 

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Άρης Κατσίδης
Άρης Κατσίδης
Είναι φοιτητής του τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις οικονομικές ειδήσεις, ενώ παρακολουθεί σταθερά το χρηματιστήριο. Ως χόμπι έχει τον αθλητισμό, την ιστορία, την γεωγραφία, αλλά και τα ταξίδια.