23.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήFe-MemoranceFe-Memorance: Πατ Νίξον

Fe-Memorance: Πατ Νίξον


Της Νικολέττας Ανδρεοπούλου,

Η Πατ Νίξον, γεννημένη το 1912, ήταν η σύζυγος του Ρίτσαρντ Νίξον, Πρόεδρου των Ηνωμένων Πολιτειών και ήταν η Πρώτη Κυρία των Η.Π.Α. από το 1969 έως το 1974.

Η Θέλμα Κάθριν Ράιαν, όπως είναι το πραγματικό της όνομα, γεννήθηκε σε μία μικρή πόλη στη Νεβάδα, ενώ αργότερα μετακόμισε με την οικογένειά της στην Καλιφόρνια. Τα παιδικά της χρόνια ήταν ήσυχα, περνώντας τον χρόνο της στην οικογενειακή φάρμα των γονιών της. Η Πατ διακρινόταν για την εργατικότητά της, περνώντας από διάφορες δουλειές προκειμένου να τα καταφέρει και να πληρώσει τις σπουδές της. Το 1937, η Πατ Ράιαν αποφοίτησε από το University of South Carolina με πτυχίο στο εμπόριο, μαζί με ένα πτυχίο για διδασκαλία στη βαθμίδα της μέσης εκπαίδευσης. Η Πατ έλαβε μια θέση δασκάλας μέσης εκπαίδευσης στην Καλιφόρνια.

Πηγή εικόνας: https://el.wikipedia.org/wiki/Πατ_Νίξον

Η Πατ γνώρισε τον Ρίτσαρντ, όταν πια ήταν τελειόφοιτος νομικής σχολής, καθώς συμμετείχαν μαζί σε μια θεατρική παράσταση του πανεπιστημίου. Ο νεαρός και φιλόδοξος Ρίτσαρντ φλέρταρε επίμονα επί δύο χρόνια την Πατ, καθώς η προσωπικότητα και η δυναμική της τον είχαν γοητεύσει. Εν τέλει, το χιούμορ, το ταλέντο και οι φιλοδοξίες του ήταν τα στοιχεία που ερωτεύτηκε η Πατ στον Ρίτσαρντ και οδήγησαν στον γάμο τους το 1940 στην Καλιφόρνια. Κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ο σύζυγός της υπηρετούσε στο ναυτικό, ενώ η Πατ εργαζόταν ως οικονομολόγος.

Aπό τα πρώτα χρόνια της πολιτικής καριέρας του συζύγου της έως την Προεδρία, η Πατ στήριζε τον προεκλογικό του αγώνα και τον βοηθούσε με οποιοδήποτε τρόπο και μέσο, που διέθετε. Κατά την περίοδο της Προεδρίας, διέπρεψε ως Πρώτη Κυρία των Η.Π.Α., με το ανθρωποκεντρικό και εθελοντικό της έργο, ταξιδεύοντας μαζί με τον σύζυγό της σε όλον τον κόσμο, αλλά και μόνη της σε μέρη, όπως η Αφρική και το Περού.

Η Πατ μαζί με τα δύο της παιδιά τραβούσαν αρκετά τα βλέμματα της δημοσιότητας, καθώς στήριζαν τον αγώνα του Προέδρου Νίξον, ακόμα και στις δύσκολες στιγμές της καριέρας του. Η εμβληματική αυτή γυναίκα απεβίωσε 22 Ιουνίου 1993, ενώ ο σύζυγός της δέκα μήνες αργότερα.


 

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Νικολέττα Ανδρεοπούλου
Νικολέττα Ανδρεοπούλου
Γεννημένη στη Κεφαλονιά το 2000, απ’ όπου και κατάγεται, είναι τριτοετής φοιτήτρια του Τμήματος Επικοινωνίας, Mέσων και Πολιτισμού του Πάντειου Πανεπιστημίου, με κατεύθυνση Δημόσιες Σχέσεις και Μάρκετινγκ. Από μικρή ηλικία ασχολείται με το χορό και τη γυμναστική, ενώ μεγάλη της αγάπη είναι τα ταξίδια. Είναι πολύ δημιουργική και λατρεύει την ενασχόληση με τις τέχνες και τις πολιτιστικές εκδηλώσεις. Μελλοντικός στόχος της είναι να εξελιχθεί όσο περισσότερο μπορεί στον χώρο της επικοινωνίας και των μέσων.