23.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΙστορίαFe-MemoranceFe-Memorance: Ρόμι Σνάιντερ

Fe-Memorance: Ρόμι Σνάιντερ


Της Γεωργίας – Ραφαέλας Τσιμτσιλή,

Η Ρόμι Σνάιντερ ήταν Γερμανίδα ηθοποιός. Τη δεκαετία του 1970, τιμήθηκε με δύο βραβεία Σεζάρ Α΄ Γυναικείου Ρόλου, για την ερμηνεία της στις γαλλικές ταινίες “L’important c’est d’aimer” (1975) και “Une Histoire Simple” (1978).

Το πατρικό της όνομα ήταν Ρόσμαρι Άλμπαχ Ρέτι και γεννήθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου 1938 στη Βιέννη της Αυστρίας από καλλιτεχνική οικογένεια. Η καριέρα της ξεκίνησε, όταν ήταν 15 ετών στη Γερμανία, παίζοντας σε πολλές κλασικές ταινίες της εποχής και συνέχισε στη Γαλλία, ενώ πέρασε και από το Χόλιγουντ. Η μεγάλη της επιτυχία ήρθε το 1955, με τον ρόλο της Αυστριακής Πριγκίπισσας Σίσσυ, στη δημοφιλή κινηματογραφική τριλογία, «Πριγκίπισσα Σίσσυ».

Πηγή εικόνας: www.meirinika.gr

Κομβική υπήρξε, τόσο για την επαγγελματική, όσο και για την προσωπική της ζωή, ο πρωταγωνιστικός της ρόλος στην ταινία “Christine” το 1958. Στα γυρίσματα της ταινίας, ερωτεύτηκε τον συμπρωταγωνιστή της, Αλέν Ντελόν, με τον οποίο, αφού αρραβωνιάστηκε, μετακόμισαν στο Παρίσι. Εκείνη την περίοδο ξεκίνησε η διεθνή της καριέρα, καθιερώθηκε με τους ρόλους τραγικών ηρωίδων και συμμετείχε συνολικά σε 62 ταινίες. Συνεργάστηκε με κορυφαίους σκηνοθέτες και ηθοποιούς, όπως ο Λουκίνο Βισκόντι, ο Όρσον Γουέλς και ο Μισέλ Πικολί.

Έκτοτε η Ρόμι παντρεύτηκε δύο φορές και απέκτησε τον γιο της, Ντέιβιντ Κρίστοφερ Μέγιεν, το 1966 και την κόρη της, Σάρα Μπιασίνι, το 1977. Παρά την επαγγελματική της επιτυχία στην Έβδομη Τέχνη, η προσωπική της ζωή δεν ήταν ομαλή. Το 1979, ο πρώτος της άντρας, Χάρι Μέγιεν, αυτοκτόνησε, ενώ τον Μάιο του 1981, η Ρόμι υποβλήθηκε σε νεφρεκτομή. Συνάμα, δύο μήνες μετά, θα έρθει ο χαμός του 14χρονου τότε υιού της, Ντέιβιντ, σε ένα τραγικό ατύχημα, το οποίο έκανε τη Ρόμι να νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική στο Παρίσι. Η ηθοποιός λέγεται ότι ξεκίνησε την αλόγιστη χρήση φαρμάκων και οινοπνεύματος, με αποτέλεσμα τον εθισμό της.

Έναν χρόνο αργότερα, στις 29 Μαΐου 1982, βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της από τον τότε σύντροφό της, Λοράν Πετέν. Αν και φημολογείται πως αυτοκτόνησε από υπερβολική δόση χαπιών σε συνδυασμό με αλκοόλ, η επίσημη αιτία θανάτου ήταν το έμφραγμα του μυοκαρδίου.


TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ραφαέλα - Γεωργία Τσιμτσιλή
Ραφαέλα - Γεωργία Τσιμτσιλή
Γεννήθηκε το 1997 και μεγάλωσε στον Πειραιά. Είναι τελειόφοιτη φοιτήτρια στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης με κατεύθυνση Διοικητική Επιστήμη & Δημόσιο Δίκαιο του Πανεπιστημίου Αθηνών. Πραγματοποίησε την πρακτική της άσκηση στην ανεξάρτητη Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Ασχολείται με τον εθελοντισμό, έχει ως πάθος τα ταξίδια και αυτή την περίοδο διδάσκεται την Ισπανική γλώσσα.