12 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήFe-MemoranceFe-Memorance: Ντάνι Ρόμπιν

Fe-Memorance: Ντάνι Ρόμπιν


Της Νικολέττας Ανδρεοπούλου,

Η Ντάνι Ρόμπιν αποτέλεσε μία από τις πρώτες Γαλλίδες ηθοποιούς που διέπρεψαν τα πρώτα γαλλικά μεταπολεμικά χρόνια. Γεννημένη τον Απρίλιο του 1927, ήταν ένα πολύ όμορφο, κομψό κορίτσι, με μία χαριτωμένη ντροπαλότητα και αφέλεια, που έδινε μια πνοή αισιοδοξίας για τη χώρα εκείνη την εποχή.

Τα πρώτα χρόνια της καριέρας της, η Ρόμπιν έκανε κάποιες μικρές απόπειρες, λαμβάνοντας κάποιους μικρούς ρόλους. Η πρώτη μεγάλη δουλειά της Ρόμπιν ήταν το 1947 στην ταινία της Rene Clair, Le Silence est d’or, μία κωμωδία. Στη συνέχεια, ακολούθησαν οι ταινίες La Passagere και Les Amants de minuit, που γνώρισε και τον μετέπειτα σύζυγό της, τον πολύ γνωστό ηθοποιό Τζορζτ Μαρσάλ.

Η Ρόμπιν, ωστόσο, δεν παρέμεινε μόνο στον γαλλικό κινηματογράφο. Η πρώτη της συμμετοχή σε αγγλόφωνη ταινία ήταν το 1953, στο Act of Love, μία γαλλοαμερικανική συμπαραγωγή, σε σκηνοθεσία του Ρώσου Ανατολέ Λιτβάκ. Παρ’ όλα αυτά, η ιδέα να εξετάσει τα προβλήματα που άφησε ο πόλεμος στις σχέσεις της κοινωνίας δεν είχε μεγάλη επιτυχία στη μεταπολεμική Ευρώπη.

Πηγή εικόνας: https://en.wikipedia.org/wiki/Dany_Robin#Career

Ωστόσο, η Ρόμπιν δεν το έβαλε κάτω και ξαναπροσπάθησε στη διεθνή σκηνή, με τη συμμετοχή της στο The Waltz of the Toreadors, με συμπρωταγωνιστή τον Πίτερ Σέλλερς. Παρ’ όλο που δεν έκανε μεγάλη διεθνή καριέρα, η πανέμορφη και λεπτεπίλεπτη ηθοποιός ήταν πολύ δημοφιλής στη Γαλλία. Οι συνεργασίες με μεγάλα ονόματα συνεχίστηκαν, όπως με τους Jean-Paul Belmondo, Paula Prentiss και Janis Paige. Η καριέρα της συνεχίστηκε έως το 1969, αναλαμβάνοντας μυστηριώδεις ρόλους γυναικών, που προκαλούσαν πολλές φορές τις αντιδράσεις των θεατών.

Το 1962, επέστρεψε στη Βρετανία, όπου γνώρισε και τον δεύτερο σύζυγό της, Μάικλ Σάλιβαν. Έζησαν εκεί λίγα χρόνια, ενώ επέστρεψαν στο Παρίσι για τα γυρίσματα της ταινίας Hitchcocks Topazπου ήταν και η τελευταία ταινία της Ρόμπιν. Η μεγάλη Γαλλίδα ηθοποιός βρήκε τραγικό θάνατο με τον σύζυγό της στις 25 Μαΐου 1995, ύστερα από μία φωτιά, που ξέσπασε στο διαμέρισμά τους, στο Παρίσι.


 

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Νικολέττα Ανδρεοπούλου
Νικολέττα Ανδρεοπούλου
Γεννημένη στη Κεφαλονιά το 2000, απ’ όπου και κατάγεται, είναι τριτοετής φοιτήτρια του Τμήματος Επικοινωνίας, Mέσων και Πολιτισμού του Πάντειου Πανεπιστημίου, με κατεύθυνση Δημόσιες Σχέσεις και Μάρκετινγκ. Από μικρή ηλικία ασχολείται με το χορό και τη γυμναστική, ενώ μεγάλη της αγάπη είναι τα ταξίδια. Είναι πολύ δημιουργική και λατρεύει την ενασχόληση με τις τέχνες και τις πολιτιστικές εκδηλώσεις. Μελλοντικός στόχος της είναι να εξελιχθεί όσο περισσότερο μπορεί στον χώρο της επικοινωνίας και των μέσων.