17.7 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήFe-MemoranceFe-Memorance: Τζάκι Κένεντυ

Fe-Memorance: Τζάκι Κένεντυ


Της Νικολέττας Ανδρεοπούλου,

Η Ζακλίν Μπουβιέ Κένεντι Ωνάση ή αλλιώς Τζάκι Ο, όπως την αποκαλούσαν, ήταν μία γυναίκα είδωλο της εποχής που απασχολούσε το ενδιαφέρον των μέσων παγκοσμίως για την έντονη προσωπικότητά της, αλλά και την ταραχώδη ζωή της.

Η Τζάκι γεννήθηκε το 1929 στη Νέα Υόρκη σε ένα αρκετά πλούσιο οικογενειακό περιβάλλον. Τον Σεπτέμβριο του 1953, παντρεύτηκε τον Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι και έγινε η πρώτη κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών και απέκτησε δύο παιδιά, την Καρολίνα και τον Τζεν Τζούνιορ. Η θητεία της είχε τόσο μεγάλη επιτυχία, που αναμφίβολα αποτέλεσε την θρυλικότερη Πρώτη Kυρία που έχουν περάσει στις Η.Π.Α. Σκάνδαλα γύρω από τη σχέση και τον γάμο με τον Κένεντι απασχολούσαν εκείνη την εποχή όλο τον πλανήτη. Αποκορύφωμα ήταν η δολοφονία του Κένεντι, που η Τζάκι έδειξε ένα ισχυρό και δυναμικό πρόσωπο. Μετά από το γεγονός αυτό και την εμφάνισή της με το περιβόητο ματωμένο ταγέρ, αποτέλεσε την πιο διάσημη εθνική χήρα.

Πηγη εικόνας: https://www.ethnos.gr/lifestyle/68414_fili-tis-tzaki-kenenti-apokalyptei-agnostes-leptomereies-apo-ti-zoi-toy-onasi

Χιλιάδες ήταν οι φήμες, σύμφωνα με τις οποίες πολλές ήταν οι εφήμερες σχέσεις της Τζάκι μετά τον θάνατο του άντρα της. Ωστόσο, κατέληξε να παντρευτεί τον μεγάλο Έλληνα εφοπλιστή Αριστοτέλη Ωνάση στις 20 Οκτωβρίου 1968 στον Σκορπιό και έμεινα παντρεμένοι μέχρι τον θάνατό του, το 1975. Από την πλευρά της οικογένειας Κένεντι, ο γάμος της θεωρήθηκε προδοσία, ωστόσο η Τζάκι αποφασισμένη επέμενε και μάλιστα κρατώντας και το επίθετο του Ωνάση.

Μια πολύ έξυπνη και γοητευτική γυναίκα που ήξερε ακριβώς πώς να στέκεται στις περιστάσεις. Η χάρη και η λάμψη της είναι μοναδικά έως σήμερα, ενώ το στιλ της αποτελεί ακόμα σύμβολο στη βιομηχανία της μόδας. Τα κυριλέ αξεσουάρ, τα κάπρι παντελόνια και τα ζηλευτά ταγέρ της σύνολα αποτελούν σημεία αναφοράς σε κάθε εποχή, θυμίζοντας αυτή την εμβληματική προσωπικότητα.

Παρά την έντονη ζωή και τη συχνή εναλλαγή συντρόφων, η Τζάκι θεωρούταν από πολλούς μια δυστυχισμένη γυναίκα, που συγκρατούσε και έκρυβε τα συναισθήματά της, ενώ παράλληλα στεκόταν πάντα στο ύψος κάθε περίστασης. Η θρυλική γυναίκα, που άφησε το στίγμα της στην ιστορία της Αμερικής, άφησε την τελευταία της πνοή στις 19  Μαΐου 1994 από καρκίνο στους λεμφαδένες.


TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Νικολέττα Ανδρεοπούλου
Νικολέττα Ανδρεοπούλου
Γεννημένη στη Κεφαλονιά το 2000, απ’ όπου και κατάγεται, είναι τριτοετής φοιτήτρια του Τμήματος Επικοινωνίας, Mέσων και Πολιτισμού του Πάντειου Πανεπιστημίου, με κατεύθυνση Δημόσιες Σχέσεις και Μάρκετινγκ. Από μικρή ηλικία ασχολείται με το χορό και τη γυμναστική, ενώ μεγάλη της αγάπη είναι τα ταξίδια. Είναι πολύ δημιουργική και λατρεύει την ενασχόληση με τις τέχνες και τις πολιτιστικές εκδηλώσεις. Μελλοντικός στόχος της είναι να εξελιχθεί όσο περισσότερο μπορεί στον χώρο της επικοινωνίας και των μέσων.