17.7 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήFe-MemoranceFe-Memorance: Ρίτα Χέιγουορθ

Fe-Memorance: Ρίτα Χέιγουορθ


Της Ραφαέλας – Γεωργίας Τσιμτσιλή,

Η Ρίτα Χέιγουορθ ήταν διάσημη Αμερικανίδα ηθοποιός και χορεύτρια. Το όνομά της έγινε συνώνυμο του ερωτισμού και υπήρξε μία από τις ομορφότερες γυναίκες στον χώρο της Έβδομης Τέχνης, ενώ αποτέλεσε και ένα από τα εμπορικότερα ονόματα του κινηματογράφου της δεκαετίας του ‘40.

Το πραγματικό της όνομα ήταν Μαργαρίτα Κάρμεν Κανσίνο, κόρη του Ισπανού χορευτή, Εντουάρντο Κανσίνο, και της Αμερικανίδας ηθοποιού, Βόλγκα Χέιγουορθ. Γεννήθηκε στις 17 Οκτωβρίου 1918, στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης και είχε δύο αδέρφια, τον Εντουάρντο και τον Βέρνον. Η παιδική της ηλικία ήταν μία ασταμάτητη πρόβα χορού και στην ηλικία των 12 ετών, ο πατέρας της την ανάγκασε να σταματήσει το σχολείο και να γίνει η παρτενέρ του. Χόρευαν σε πλοία, καζίνο και νυχτερινά μαγαζιά της Τιχουάνα του Μεξικού, όπου την παρουσίαζε ως σύζυγό του.

Πηγή εικόνας: www.mixanitouxronou.gr.

Η Χέιγουορθ έκανε το κινηματογραφικό της ντεμπούτο σε ηλικία 17 ετών, ως Ρίτα Κανσίνο, με την ταινία “Under the Pampas Moon”. Το 1937 υπέγραψε αποκλειστικό συμβόλαιο με την εταιρεία παραγωγής ταινιών Κολούμπια και υπέστη μία σειρά αισθητικών επεμβάσεων, έβαψε τα μαλλιά της κόκκινα και άλλαξε το όνομά της σε Ρίτα Χέιγουορθ. Η καριέρα που ακολούθησε ήταν λαμπρή, καθώς πρωταγωνίστησε σε 61 ταινίες μέσα σε 37 χρόνια.

To 1946, η Χείγουορθ πρωταγωνίστησε στην ταινία “Gilda”, ταινία σταθμός για την καριέρα της. Το αργό και αισθησιακό στριπτίζ, που περιορίστηκε στην αφαίρεση ενός γαντιού, και ο ερωτισμός με τον οποίο η ηθοποιός ερμήνευσε τα τραγούδια, “Put the Blame on Mame” και “Amado mio”, έκανε τον κόσμο να την ερωτευτεί.

Ήταν μία από τις πιο καλοπληρωμένες σταρ του Χόλιγουντ και μετά από 20 χρόνια συμβολαίου με την Κολούμπια, έκανε μήνυση και κατάφερε να αποδεσμευτεί από την εταιρεία και τον παραγωγό Λάρι Κον. Ήθελε να παίξει στο θέατρο, αλλά δεν τα κατάφερε. Το 1962, επρόκειτο να εμφανιστεί στο Μπρόντγουει, με την παράσταση “Step on a Crack”, αλλά, επικαλούμενη λόγους υγείας, εγκατέλειψε τον ρόλο.

Έκανε 5 γάμους, πήρε ισάριθμα διαζύγια και απέκτησε 2 κόρες. Την Ρεμπέκα Γουέλς το 1944, κόρη του σκηνοθέτη, ηθοποιού και παραγωγού, Όρσον Γουέλς και την πριγκίπισσα Γιασμίν Χαν το 1949, κόρη του πρίγκηπα Αλί Χαν. Πέθανε στις 14 Μαΐου 1987, σε ηλικία 68 ετών, νικημένη από την νόσο του Αλτσχάιμερ, στην Νέα Υόρκη.


 

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ραφαέλα - Γεωργία Τσιμτσιλή
Ραφαέλα - Γεωργία Τσιμτσιλή
Γεννήθηκε το 1997 και μεγάλωσε στον Πειραιά. Είναι τελειόφοιτη φοιτήτρια στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης με κατεύθυνση Διοικητική Επιστήμη & Δημόσιο Δίκαιο του Πανεπιστημίου Αθηνών. Πραγματοποίησε την πρακτική της άσκηση στην ανεξάρτητη Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Ασχολείται με τον εθελοντισμό, έχει ως πάθος τα ταξίδια και αυτή την περίοδο διδάσκεται την Ισπανική γλώσσα.